Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Thu 22.9°C
    Clouds

    Τα 5 καλύτερα ξενοδοχεία φτιαγμένα από πάγο

    ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Τα 5 καλύτερα ξενοδοχεία φτιαγμένα από πάγο

    Από τη Φινλανδία και τη Σουηδία μέχρι την Ιαπωνία, τα ξενοδοχεία που είναι φτιαγμένα αποκλειστικά από πάγο προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία χειμερινών διακοπών. Εσείς θα κοιμόσασταν σε ένα ιγκλού;

    Μπορεί μερικοί ταξιδιώτες να επιλέγουν ζεστούς προορισμούς για τις χειμερινές διακοπές τους, προκειμένου να κάνουν ένα διάλειμμα από τις ψυχρές θερμοκρασίες της χώρας τους, όμως άλλοι προτιμούν να «παγώσουν» σε γραφικά, χιονισμένα τοπία ή ακόμη και ξενοδοχεία φτιαγμένα από πάγο.

    Από τη Φινλανδία και τη Σουηδία μέχρι την Ιαπωνία, τα ξενοδοχεία που κατασκευάζονται αποκλειστικά από πάγο αποτελούν μια πραγματική πρόκληση για τους περιπετειώδεις ταξιδιώτες που τολμούν να κοιμηθούν στα δωμάτια - ιγκλού. Τα συγκεκριμένα ξενοδοχεία δημιουργούνται κάθε χειμώνα από επιδέξια χέρια που σμιλεύουν τόνους πάγου για να μετατραπούν σε νερό την άνοιξη. Ακολουθούν 5 από τα καλύτερα ξενοδοχεία από πάγο στον κόσμο, σύμφωνα με το Lonely Planet.

    Διαβάστε ακόμη:

    Ice hotels: 5 εντυπωσιακά ξενοδοχεία από πάγο

    Icehotel, Jukkasjärvi, Σουηδία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Έχουν περάσει 32 χρόνια από τότε που ο Yngve Bergqvist δημιούργησε το πρώτο και μεγαλύτερο ξενοδοχείο στον κόσμο κατασκευασμένο από χιόνι και πάγο, σε μια τοποθεσία 200 χλμ. βόρεια του Αρκτικού Κύκλου, στο χωριό Jukkasjärvi της Σουηδίας. Το διάσημο πλέον Icehotel χτίζεται κάθε χρόνο από την αρχή με διαφορετικό σχεδιασμό και λειτουργεί συγχρόνως και σαν γκαλερί τέχνης. Για την κατασκευή του χρησιμοποιούνται 2.500 τόνοι πάγου, που προέρχονται από τον κοντινό ποταμό Torne. Στο τέλος της σεζόν απλά λιώνει και το νερό επιστρέφει στο ποτάμι.

    Arctic SnowHotel, Ροβανιέμι, Φινλανδία

    travelgo.gr

    Το ιδανικό «παγωμένο» ξενοδοχείο για τους κυνηγούς του βόρειου σέλαος βρίσκεται στο Ροβανιέμι, το χωριό του Άι-Βασίλη. Το Arctic SnowHotel είναι ένας ολόκληρος κόσμος από τόνους πάγου που χτίζεται εκ νέου κάθε χειμώνα χρησιμοποιώντας πάγο από την κοντινή λίμνη Lehtojärvi. Διαθέτει μπαρ, εστιατόριο, εκκλησάκι αλλά και σάουνες.

    Snowhotel Kirkenes, Kirkenes, Νορβηγία

    travelgo.gr

    Σε λάτρεις του πάγου αλλά και της περιπέτειας απευθύνεται το Kirkenes Snowhotel, που βρίσκεται στα βορειοανατολικά της Νορβηγίας, κοντά στα ρωσικά σύνορα. Τα 20 δωμάτιά του προσφέρουν άνετα στρώματα με θερμική μόνωση στα κρεβάτια και ειδικούς υπνόσακους, ενώ τη διακόσμηση με γλυπτά και σκαλιστές αναπαραστάσεις κάνουν κάθε χρόνο κινέζοι καλλιτέχνες.

    Hôtel de Glace, Saint-Gabriel-de-Valcartier, Καναδάς

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το μοναδικό ξενοδοχείο από πάγο της Βόρειας Αμερικής βρίσκεται στο Saint-Gabriel-de-Valcartier του Καναδά, στα περίχωρα της πόλης του Κεμπέκ και μοιάζει με παγωμένο παλάτι. Με υδρομασάζ και σάουνα κάτω από τα αστέρια, καθώς και πραγματικές φωτιές σε κάθε δωμάτιο, κανένας επισκέπτης δεν πάει για ύπνο «παγωμένος».

    Ice Village Tomamu, Hokkaidō, Ιαπωνία

    travelgo.gr

    Το παγωμένο χωριό Ice Village Tomamu στο Hokkaidō της Ιαπωνίας δίνει τους επισκέπτες μία γερή γεύση του πώς είναι να μένεις σε ιγκλού, προσφέροντάς τους όλα όσα θα χρειαστούν για να αντέξουν τις χαμηλότερες θερμοκρασίες της Ιαπωνίας. Άνετοι υπνόσακοι, διακόσμηση εμπνευσμένη από ιγκλού, τα πάντα κατασκευασμένα από πάγο, από τους καμπυλωτούς τοίχους μέχρι τα κομψά έπιπλα και τους υπαίθριους χώρους. Highlight το μεγάλο παγοδρόμιο έξω από το ξενοδοχείο.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider