Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 16.3°C
    Clear

    Γροιλανδία: Ένα ταξίδι κόστους 18 εκατομμυρίων ευρώ που θέλει να γράψει ιστορία

    ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Γροιλανδία: Ένα ταξίδι κόστους 18 εκατομμυρίων ευρώ που θέλει να γράψει ιστορία

    Εταιρεία που ειδικεύεται στα ταξίδια πολυτελείας οργανώνει ένα ταξίδι ζωής σε ανεξερεύνητα μέρη του Αρκτικού Κύκλου στη Γροιλανδία - Μια περιπέτεια επικών διαστάσεων στην άκρη του κόσμου

    Οι εκατομμυριούχοι που «κυνηγούν» τις πιο ξεχωριστές εμπειρίες σε κάθε γωνιά του πλανήτη, το 2023 θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ένα ταξίδι έξω από τα συνηθισμένα που συνδυάζει περιπέτεια, πολυτέλεια και… επιστημονική έρευνα για την κλιματική αλλαγή. Ένα ταξίδι στη μακρινή Γροιλανδία που θα γράψει ιστορία.

    Η εταιρεία Αriodante Travel, η οποία ειδικεύεται στο luxury travel, οργανώνει ένα διαφορετικό και συναρπαστικό road trip σε μέρη της Αρκτικής που δεν έχει πατήσει ανθρώπινο πόδι. Πολλοί θα το ήθελαν, όμως είναι ελάχιστοι αυτοί που έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν μία τέτοια εμπειρία στην άκρη του κόσμου, αφού το συνολικό κόστος του συγκεκριμένου ταξιδιού αγγίζει τα 21 εκατομμύρια δολάρια ή 18,5 εκατομμύρια ευρώ!

    Διαβάστε ακόμη:

    Ταξίδι εκεί που δεν έχει φτάσει άνθρωπος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Βόρεια της Γροιλανδίας, υπάρχει ένα σημείο που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, το οποίο θεωρείται πλέον το βορειότερο κομμάτι γης στον πλανήτη και αποκαλύφθηκε μετά από μετακινήσεις πάγων. Όπως δήλωσε ο ιδρυτής της Αriodante Travel, Ricardo Araujo στο Travel + Leisure, στόχος του συγκεκριμένου ταξιδιού είναι «να ανακαλύψουμε ένα ή περισσότερα νησιά βόρεια της Γροιλανδίας και να μετατοπίσουμε παραπέρα αυτό που θεωρείται σήμερα το βορειότερο κομμάτι γης του πλανήτη. Με αυτό τον τρόπο θα διευρύνουμε τη γνώση που έχουμε για τον πλανήτη μας». Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, με την επιτυχημένη ολοκλήρωση του ταξιδιού, οι συμμετέχοντες θα γράψουν ιστορία, βάζοντας υποψηφιότητα για «αρκετά ρεκόρ Γκίνες».

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Οι ταξιδιώτες θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να δουν από κοντά εκπληκτικά τοπία και φυσικά θαύματα, όπως το Βόρειο Σέλας, αλλά και να πάρουν μια καλή γεύση από την άγρια ζωή της Αρκτικής. Παράλληλα, η αποστολή ελπίζει να συλλέξει επιστημονικά δεδομένα από περιοχές που παρέμεναν μέχρι σήμερα ανεξερεύνητες, συμπεριλαμβανομένων των παγετώνων, με σκοπό να βελτιώσει τη γνώση για την κλιματική αλλαγή.

    Το πρόγραμμα του ταξιδιού

    Όπως αναφέρει το Travel + Leisure, το ταξίδι είναι σχεδιασμένο για έναν ταξιδιώτη ο οποίος μπορεί να φέρει μαζί του έως δύο άτομα. Η αποστολή θα ξεκινήσει 6 μήνες πριν από την κανονική αναχώρηση με ένα προπαρασκευαστικό ταξίδι στην Ισλανδία, όπου οι συμμετέχοντες θα δουν πώς κατασκευάζονται τα ειδικά οχήματα που χρησιμοποιούνται στην Αρκτική και θα μάθουν να τα οδηγούν πάνω στο χιόνι και τον πάγο. Επίσης, θα παρακολουθήσουν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιβίωσης σε πολικές συνθήκες.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Τον Απρίλιο του 2023 θα ξεκινήσει το κανονικό ταξίδι, με ένα εορταστικό δείπνο στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου στο οποίο θα είναι παρόντες και άνθρωποι - θρύλοι των εξερευνήσεων. Από εκεί οι συμμετέχοντες θα ταξιδέψουν για το Svalbard της Νορβηγίας και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στο Station Nord, μια στρατιωτική και επιστημονική βάση στη Γροιλανδία η οποία βρίσκεται 1.700 βόρεια του Αρκτικού Κύκλου. Εκεί θα μείνουν σε ένα ice hotel.

    Στη συνέχεια, θα ξεκινήσει μια επταήμερη αποστολή με οχήματα, ένα ταξίδι στον πάγο και το χιόνι σε μία από τις πιο αφιλόξενες περιοχές του πλανήτη. Στο ταξίδι θα συμμετέχει ένα πλήρωμα 22 ατόμων (επιστήμονες, ένας γιατρός, ένας σεφ και εικονολήπτες), μετά από σκληρή προετοιμασία 50 ημερών. Η αποστολή θα επιχειρήσει να βρεθεί σε σημεία πέρα από το βορειότερο νησί του πλανήτη.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Στο τέλος του ταξιδιού οι εξερευνητές θα μεταφερθούν μέσω αέρος σε ένα σούπερ γιοτ. Εκεί θα έχουν την επιλογή είτε να φτάσουν έως τον γεωγραφικό Βόρειο Πόλο είτε να απολαύσουν μια κρουαζιέρα επιστροφής στο σπίτι τους.

    Όσον για την… απλησίαστη τιμή του ταξιδιού, αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι 120 άνθρωποι θα εργαστούν για περισσότερους από 13 μήνες για αυτή την αποστολή, χρησιμοποιώντας δορυφόρους, επιστημονικές έρευνες και στρατιωτική βοήθεια από τη Δανία. Επίσης, η τιμή των 21 εκατομμυρίων δολαρίων περιλαμβάνει και την κατασκευή των 7 οχημάτων που θα χρησιμοποιηθούν στο ταξίδι.

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider