Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 16°C
    Clear

    Ταξίδι σε 5 από τις πιο κρύες πόλεις του πλανήτη

    ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Ταξίδι σε 5 από τις πιο κρύες πόλεις του πλανήτη

    Ποιος μπορεί να αντέξει στους -40 βαθμούς Κελσίου; Κι όμως, οι κάτοικοι αυτών των παγωμένων πόλεων είναι συνηθισμένοι να ζουν σε πολικές θερμοκρασίες. Μάλιστα, αρκετές από αυτές τις πόλεις αποτελούν δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς

    Εάν στη χώρα μας αγχωνόμαστε κάθε φορά που έρχεται βαρυχειμωνιά, η οποία συνήθως κρατάει και ελάχιστα, και θεωρούμε τσουχτερό κρύο τους 0 βαθμούς Κελσίου, σκεφτείτε πώς είναι να ζεις σε μια πόλη όπου οι θερμοκρασίες τον χειμώνα φτάνουν τους -40 βαθμούς Κελσίου.

    Από τον Καναδά μέχρι τη Ρωσία και την Κίνα, οι κάτοικοι των παρακάτω παγωμένων πόλεων είναι συνηθισμένοι να ζουν στην… κατάψυξη. Μάλιστα, αρκετές από τις πιο κρύες πόλεις του κόσμου προσελκύουν πολλούς τουρίστες κάθε χρόνο χάρη στο φυσικό περιβάλλον, τα αξιοθέατα και τα φεστιβάλ τους. Δείτε παρακατώ 5 από αυτές.

    Διαβάστε ακόμη:

    Γνωρίστε 5 από τις πιο κρύες πόλεις του κόσμου

    Γιακούτσκ, Ρωσία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το Γιακούτσκ, πρωτεύουσα της Δημοκρατίας των Σαχά (ή Γιακουτίας), στην ανατολική Σιβηρία, θεωρείται η πιο παγωμένη πόλη του κόσμου. Οι πιο ακραίες θερμοκρασίες σημειώνονται τον Ιανουάριο με μέσο όρο γύρω στους -40 βαθμούς Κελσίου. Η χαμηλότερη θερμοκρασία που καταγράφηκε ποτέ στο Γιακούτσκ ήταν -64 βαθμούς Κελσίου το 1891. Αξιοθέατα όπως το παγωμένο μουσείο Permafrost Kingdom και το Εθνικό Μουσείο Τέχνης προσελκύουν τους τουρίστες που δεν πτοούνται από το τσουχτερό κρύο.

    Γέλοουναϊφ, Καναδάς

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το Γέλοουναϊφ είναι η πρωτεύουσα των βορειοδυτικών εδαφών του Καναδά. Πρόκειται για μια μικρή κωμόπολη με πληθυσμό 20.000 κατοίκων, στη βόρεια ακτή της Μεγάλης Λίμνης των Σκλάβων, περίπου 400 χιλιόμετρα νότια του Αρκτικού Κύκλου. Είναι η πιο κρύα πόλη του Καναδά, με τον ψυχρότερο χειμώνα και με θερμοκρασίες που τον Ιανουάριο φτάνουν τους -32  βαθμούς Κελσίου. Στο Γέλοουναϊφ οι συνθήκες είναι ιδανικές για να δεις το Βόρειο Σέλας από τα μέσα Νοεμβρίου έως τις αρχές Απριλίου.

    Γουίνιπεγκ, Καναδάς

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η πρωτεύουσα της επαρχίας της Μανιτόμπας στον Καναδά φιλοξενεί περισσότερους από 700.000 κατοίκους και είναι μία από τις πιο κρύες πόλεις της Βόρειας Αμερικής. Οι θερμοκρασίες τον Ιανουάριο φτάνουν τους -22 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι χαμηλότερες θερμοκρασίες που έχουν καταγραφεί ήταν -45 βαθμούς Κελσίου στις 18 Φεβρουαρίου 1966 και -47,8 βαθμούς Κελσίου στις 24 Δεκεμβρίου 1879. Η πόλη έχει πλούσια πολιτιστική ζωή, ενώ τα διατηρητέα νεοκλασικά κτήρια προκαλούν τον θαυμασμό του επισκέπτη.

    Χαρμπίν, Κίνα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Χαρμπίν είναι πόλη στη βορειοανατολική Κίνα και πρωτεύουσα της επαρχίας Χεϊλογκγιάγκ. Με τις χαμηλές θερμοκρασίες να κυμαίνονται μεταξύ -22 και -24 βαθμούς Κελσίου αυτή την εποχή, δεν είναι τυχαίο που την αποκαλούν «πόλη του πάγου». Η Χαρμπίν είναι διάσημη για το Harbin International Ice Snow Sculpture Festival, το μεγαλύτερο φεστιβάλ γλυπτικής σε χιόνι και πάγο σε όλον τον κόσμο. Απίστευτα γλυπτά από πάγο φωτίζονται με πολύχρωμα φώτα, δημιουργώντας μια χειμωνιάτικη Χώρα των Θαυμάτων.

    Ουλάν Μπατόρ, Μογγολία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Χτισμένο σε υψόμετρο 1.350 μέτρα, στους πρόποδες του βουνού Μπογκντ Χαν Ούουλ, το Ουλάν Μπατόρ θεωρείται η πιο παγωμένη πρωτεύουσα του κόσμου. Είναι η πύλη στον μαγικό κόσμο της Μογγολίας με τα αχανή τοπία, την άγρια φύση και τους απίστευτα φιλόξενους ανθρώπους. Τον Ιανουάριο οι θερμοκρασίες αγγίζουν κατά μέσο όρο τους -24,6 βαθμούς Κελσίου, ενώ η μέση ετήσια θερμοκρασία της περιοχής είναι -1,3 βαθμούς Κελσίου. Η πόλη τελευταία έχει εκσυγχρονιστεί αρκετά, ενώ διαθέτει πληθώρα πολιτιστικών αξιοθέατων, από βουδιστικά μοναστήρια μέχρι σύγχρονες γκαλερί τέχνης.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider