Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 12.9°C
    Clear

    Ανακαλύψτε τις καλύτερες μικρές πόλεις της Ευρώπης για το 2021

    ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Ανακαλύψτε τις καλύτερες μικρές πόλεις της Ευρώπης για το 2021

    Από ιστορικά μνημεία και «ψαγμένες» γειτονιές μέχρι εκλεκτή κουζίνα και ηλιόλουστες παραλίες, υπάρχει κάτι για όλους σε αυτές τις μικρές αλλά ενδιαφέρουσες πόλεις της Ευρώπης που αξίζουν την προσοχή σας

    Παρίσι, Λονδίνο, Ρώμη, Άμστερνταμ και Βαρκελώνη είναι μερικές από τις διάσημες ευρωπαϊκές πόλεις που συγκεντρώνουν τους περισσότερους ταξιδιώτες. Κανείς δεν αμφισβητεί την ομορφιά τους, αλλά αν η επιθυμία σας για ένα ταξίδι στην Ευρώπη είναι μια μικρή και ατμοσφαιρική πόλη, τότε αυτό το άρθρο είναι για εσάς.

    Το Conde Nast Traveller, το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό περιοδικό στον κόσμο, έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα του με τις καλύτερες πόλεις του κόσμου για το 2021 σύμφωνα με τους αναγνώστες του και εμείς ξεχωρίσαμε τις καλύτερες μικρές πόλεις της Ευρώπης όπως τις ψήφισαν περισσότεροι από 800.000 ταξιδιώτες. Κάποιες από αυτές φημίζονται για τον ιστορικό και πολιτιστικό τους πλούτο, ενώ άλλες μπαίνουν όλο και πιο δυναμικά στον ταξιδιωτικό χάρτη.

    Διαβάστε ακόμη:

    7 μικρές πόλεις - διαμάντια στην Ευρώπη

    Galway, Ιρλανδία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το Galway, μία από τις πιο γοητευτικές πόλεις της Ιρλανδίας, βρίσκεται σε προνομιακή τοποθεσία στη δυτική ακτή, κοντά στα νησιά Aran και στην περιοχή Connemara. Η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης του 2020 είναι μια πόλη γνωστή για τους πεζόδρομους, τις παμπ που είναι βαμμένες σε ζωηρά χρώματα και τα περίφημα στρείδια της.

    Ρέικιαβικ, Ισλανδία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η πρωτεύουσα της Ισλανδίας, το Ρέικιαβικ, δίνει την αίσθηση μιας προσιτής πόλης. Εδώ θα βγείτε σε ιδιαίτερα μπαρ και εστιατόρια, θα ψωνίσετε πρωτότυπα ρούχα Ισλανδών σχεδιαστών και θα δείτε μοναδικές εκθέσεις σύγχρονης τέχνης. Σε κοντινή απόσταση από την πόλη υπάρχουν τοπία μοναδικής ομορφιάς - από παγετώνες μέχρι ηφαίστεια κι από καταρράκτες μέχρι θερμές πηγές. Επίσης, η Ισλανδία είναι ένα από τα μέρη όπου μπορεί κανείς να παρατηρήσει (αν είναι τυχερός) το Βόρειο Σέλας, το πιο φαντασμαγορικό θέαμα της φύσης.

    Μπριζ, Βέλγιο

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Σε απόσταση περίπου 80 χλμ. από τις Βρυξέλλες, η Μπριζ είναι μια πόλη που μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από μεσαιωνικό παραμύθι. Δεν είναι τυχαίο που την αποκαλούν και «Βενετία του Βορρά». Η μεσαιωνική αρχιτεκτονική της παραμένει ανέπαφη και το ιστορικό της κέντρο αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco. Με υπέροχα κανάλια και γραφικές γέφυρες, πέτρινα καλντερίμια, πανύψηλους καθεδρικούς, χρωματιστά σπιτάκια και καρτποσταλικές λίμνες, αυτό το μικρό σύμπαν στη Δυτική Φλάνδρα θα σας μαγέψει. Προσθέστε τις υπέροχες σοκολάτες και τις βάφλες. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

    Ντουμπρόβνικ, Κροατία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco από το 1979, η παλιά πόλη του Ντουμπρόβνικ - μία από τις μεγαλύτερες και πιο καλοδιατηρημένες της Ευρώπης - περιτριγυρίζεται από τείχη μήκους 2 χλμ. Το Ντουμπρόβνικ κατάφερε να συγκεντρώσει τουριστική κίνηση από όλο τον κόσμο, χάρη στο Game of Thrones. Περιπλανηθείτε στα πλακόστρωτα δρομάκια, περπατήστε κατά μήκος των τειχών πόλης ή κάντε μια σύντομη εκδρομή με φέρι μέχρι το νησί Lokrum. Εδώ μπορείτε να κάνετε πεζοπορία στον βοτανικό κήπο, να χαζέψετε ​​παγώνια και να ανεβείτε στην κορυφή ενός εγκαταλελειμμένου μοναστηριού του 11ου αιώνα για να απολαύσετε την πανοραμική θέα.

    Σιένα, Ιταλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Σιένα είναι γνωστή για τη γοτθική αρχιτεκτονική της, τους ζωντανούς δρόμους και τα υπέροχα κρασιά της. Όλοι οι δρόμοι της Σιένα οδηγούν στην Piazza del Campo, μια πλατεία χτισμένη στη διασταύρωση τριών δρόμων, η οποία είναι το κέντρο της πόλης για αιώνες. Εδώ λαμβάνει χώρα το σημαντικότερο γεγονός της πόλης, το περίφημο Palio di Siena, μία ιστορική ιπποδρομία που έχει τις ρίζες της στο Μεσαίωνα.

    Σάλτσμπουργκ, Αυστρία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το Σάλτσμπουργκ εκτός από γενέτειρα του Μότσαρτ είναι και μία από τις πιο ενδιαφέρουσες μικρές ευρωπαϊκές πόλεις. Μια πόλη με φινέτσα που μεταφέρει τον επισκέπτη πίσω στο χρόνο. Με την καλοδιατηρημένη Παλιά Πόλη της, την περίτεχνη αρχιτεκτονική της, το εντυπωσιακό κάστρο στην κορυφή του λόφου και την εύκολη πρόσβαση που προσφέρει προς τις Άλπεις, το Σάλτσμπουργκ αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αυστριακούς τουριστικούς προορισμούς.

    Σαν Σεμπαστιάν, Ισπανία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Αυτή η μικρή παραθαλάσσια πόλη στη Χώρα των Βάσκων είναι παγκοσμίως γνωστή για τα φανταστικά εστιατόρια της (διαθέτει 17  αστέρια Michelin, τα περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή πόλη), ενώ αποτελεί παράδεισο για τους surfers. Το Σαν Σεμπαστιάν διαθέτει ένα γραφικό λιμάνι με εστιατόρια, καταστήματα, μουσεία, αλλά και ξενοδοχεία με καταπληκτική Belle Époque αρχιτεκτονική.

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider