Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Δράμα
    Sun 22.5°C
    Clear

    Αυτή είναι η πιο βροχερή πόλη της Ελλάδας

    ΔΡΑΜΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Αυτή είναι η πιο βροχερή πόλη της Ελλάδας

    Γνωστή για το φαγητό και τα κρασιά της, αυτή η ελληνική πόλη παραμένει βρεγμένη για πάνω από το ένα τέταρτο του έτους.

    Μπορεί στην Ελλάδα να έχουμε αφήσει πίσω μας το φθινόπωρο και τα πρωτοβρόχια, και να ζούμε έναν χειμώνα «ανοιξιάτικο» αλλά σε κάποιες πόλεις μας δεν υπάρχει αυτή η πολυτέλεια, ιδιαίτερα στον ελληνικό βορρά.

    Πρόσφατα, η ιστοσελίδα Budget Direct μοιράστηκε μετεωρολογικά δεδομένα του site Climate Data που δείχνουν ποια πόλη της χώρας μας «τρώει» τις περισσότερες βροχές κάθε χρόνο, αν και δεν μπορεί να συγκριθεί με τα πιο βροχερά μέρη του κόσμου.

    Η πιο βροχερή πόλη της Ελλάδας

    Drama
    Drama
    Δράμα (πηγή: Shutterstock)

    Αν και γνωστή για την ομορφιά της, η πόλη της Δράμας μαστίζεται από βροχές περισσότερο από κάθε άλλη ελληνική πόλη. Σε γράφημα του μέσου, παρουσιάζεται ο χάρτης της Ευρώπης, στον οποίο σημειώνεται η πόλη κάθε χώρας με τις περισσότερες ημέρες βροχόπτωσης. Για την Ελλάδα αυτή είναι η Δράμα, με 97 ημέρες βροχής κάθε χρόνο.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Αυτό σημαίνει ότι η γνωστή για το φαγητό και τα κρασιά της πόλη παραμένει βρεγμένη για πάνω από το ένα τέταρτο του έτους, αριθμοί ρεκόρ για την εύκρατη χώρα μας.

    Οι πιο βροχέρες πόλεις του κόσμου

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Μπορεί οι Δραμινοί να μην χαίρονται πολύ ήλιο, θα ήταν όμως τρελοί να παραπονιούνται, τη στιγμή που η πόλη τους δεν πιάνει καν τον μέσο όρο βροχόπτωσης στον κόσμο. Αναφορικά, η πιο βροχερή πόλη στον κόσμο είναι η Buenaventura στην Κολομβία, με μέσο όρο 258 ημέρες το χρόνο. Στις πιο κάτω θέσεις και με μέσο όρο ετήσιων βροχοπτώσεων άνω των 200 ημερών, βρίσκονται αρκετές περιοχές της Νότιας Αμερικής, της Βόρειας Αμερικής και μεγάλο μέρος της Ασίας.

    Για την Ευρώπη μας, την πρωτιά παίρνει η Ιρλανδία, και συγκεκριμένα η πόλη Carna, στην οποία σημειώνονται 160 ημέρες βροχής κάθε χρόνο, με δεύτερο το Bergen της Νορβηγίας (156 ημέρες) και στην τρίτη θέση του βάθρου το Glarus της Ελβετίας (153 ημέρες). Τέλος, η μόνη άλλη ευρωπαϊκή πόλη που «σπάει» το φράγμα των 150 ημερών είναι το μακρινό Akhaltsikhe της Γεωργίας, με 152 μέρες βροχόπτωσης.

    Πηγή: Reader.gr

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider