Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Ζωνιανά
    Fri 9.2°C
    Clear

    Άγραφα: Ταξίδι από ψηλά στις «Άλπεις» της Ελλάδας

    Κείμενο: Travelgo Team
    Άγραφα: Ταξίδι από ψηλά στις «Άλπεις» της Ελλάδας

    Μια πτήση με drone πάνω από τα ξακουστά Άγραφα, μια από τις ομορφότερες και πιο παρθένες ορεινές περιοχές της Ελλάδας. Δεν γίνεται να βρεθείς εκεί και να μην μαγευτείς από την απόλυτη ομορφιά των βουνών

    Απότομα βουνά, πυκνά δάση, ορμητικά ποτάμια, βαθιές χαράδρες, διαδοχικά φαράγγια και αλπικά οροπέδια. Αυτές είναι οι εικόνες που θα δει κανείς στα Άγραφα. Αυτός ο δυσπρόσιτος ορεινός όγκος με τα άγρια τοπία που κόβουν την ανάσα και τα χωριά με τους ελάχιστους κατοίκους, στα σύνορα των νομών Ευρυτανίας και Καρδίτσας, είναι ένας μοναδικός προορισμός για αυθεντικούς φυσιολάτρες και λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού.

    Το επιβλητικό φυσικό τοπίο είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής στα Άγραφα. Δεν γίνεται να βρεθείς σε αυτήν την ιστορική περιοχή της Νότιας Πίνδου και να μην μαγευτείς από την ομορφιά, την ηρεμία και την αναζωογονητική ενέργεια του βουνού.

    Διαβάστε ακόμη:

    Τα Άγραφα είναι ένας τόπος άγριας ομορφιάς και οι εικόνες που κατέγραψε με drone το κανάλι Nature Drone Makis Theodorou το επιβεβαιώνουν και με το παραπάνω.

    Δείτε υπέροχα πλάνα από τα Άγραφα στο βίντεο

    Άγραφα: Οι ελληνικές «Άλπεις»

    Τα Άγραφα καταλαμβάνουν όλο το βόρειο τμήμα του νομού Ευρυτανίας και το δυτικό του νομού Καρδίτσας και χωρίζονται σε Θεσσαλικά Άγραφα και Ευρυτανικά Άγραφα. Η ψηλότερη κορυφή τους είναι η Καράβα με υψόμετρο 2.184 μέτρα. Συνολικά τα Άγραφα έχουν 7 κορυφές με υψόμετρο πάνω από 2.000 μέτρα.

    Η ονομασία «Άγραφα» κρατάει από τη Βυζαντινή εποχή, καθώς λόγω του δύσβατου της περιοχής υπήρχε μεγάλη δυσκολία τόσο στη χαρτογράφησή της όσο και στην προσέγγισή της.

    travelgo.gr
    Πηγή: Nature Drone Makis Theodorou

    Στις πλαγιές των βουνών και σε όμορφα οροπέδια είναι χτισμένα τα αγραφιώτικα χωριά. Το χωριό Άγραφα, που απέχει 90 χλμ. από το Καρπενήσι, είναι το μεγαλύτερο και διαθέτει ξενώνες, ταβέρνες και καφενεία. Στην περιοχή των Θεσσαλικών Αγράφων βρίσκεται η τεχνητή Λίμνη Πλαστήρα, ένας πανέμορφος προορισμός ιδανικός για αποδράσεις χαλάρωσης αλλά και περιπέτειας όλο το χρόνο.

    travelgo.gr
    Πηγή: Nature Drone Makis Theodorou

    Διαβάστε ακόμη:

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider