Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Ζωνιανά
    Thu 14.7°C
    Clear

    Παύλιανη Φθιώτιδας: Το γραφικό χωριό με το πρωτότυπο πάρκο αναψυχής

    ΠΑΥΛΙΑΝΗ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Παύλιανη Φθιώτιδας: Το γραφικό χωριό με το πρωτότυπο πάρκο αναψυχής

    Αν ονειρεύεστε μια σύντομη απόδραση από την Αθήνα, η Παύλιανη με το πάρκο αναψυχής στις πηγές του Ασωπού ποταμού είναι ένας υπέροχος προορισμός για να πάρετε την παρέα ή την οικογένεια και να ξεφύγετε για λίγο στη φύση

    Χτισμένη στις καταπράσινες πλαγιές του όρους Οίτη, σε υψόμετρο 1.040 μέτρων, η Παύλιανη είναι ένα από τα πιο ορεινά χωριά του νομού Φθιώτιδας. Μόλις δυόμισι ώρες από την Αθήνα, ένας μαγευτικός προορισμός μέσα στα έλατα και στην καταπράσινη φύση, δίπλα στα νερά των πηγών του Ασωπού ποταμού, σας περιμένει να τον ανακαλύψετε όλες τις εποχές του χρόνου.

    Η Παύλιανη τα τελευταία χρόνια προσελκύει όλο και περισσότερους ταξιδιώτες που αναζητούν την ηρεμία και τη χαλάρωση σε συνδυασμό με αθλητικές δραστηριότητες μέσα σε ένα πυκνό ελατόδασος. Χωρίζεται στην Άνω και στην Κάτω Παύλιανη και είναι χτισμένη παραδοσιακά με αρχιτεκτονική που βασίζεται στην πέτρα και το ξύλο. Επίσης, το χωριό διαθέτει ένα ιδιαίτερης ομορφιάς πάρκο αναψυχής που αξίζει να επισκεφθείτε.

    Διαβάστε ακόμη:

    Το Αισθητικό Δάσος Παύλιανης

    travelgo.gr
    Η Παύλιανη διαθέτει ένα εντυπωσιακό πάρκο αναψυχής (πηγή: Shutterstock)

    Στις πηγές του Ασωπού ποταμού, λίγο έξω από την Παύλιανη, βρίσκεται ένα πρότυπο πάρκο αναψυχής, φτιαγμένο από τους κατοίκους του χωριού με μεράκι και σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον, που αποτελεί ιδανικό προορισμό για οικογένειες με παιδιά.

    Η είσοδος στο πάρκο σηματοδοτείται από μια γέφυρα - πιάνο που καθώς τη διασχίζεις παίζει μουσική! Μέσα στο πάρκο θα συναντήσετε αστείες επιγραφές, αιώρες ανάμεσα στα δέντρα, ιδιαίτερα παγκάκια και άλλες ευφάνταστες κατασκευές που σας καλούν να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία και να ξαναγίνετε για λίγο και εσείς παιδιά.

    Από το χωριό ξεκινούν επίσης πολλές μικρές ή μεγάλες διαδρομές για πεζοπορία, όπως αυτή που οδηγεί στον «Θρόνο του Δία» με μια πανοραμική θέα έως τον Μαλιακό Κόλπο, αλλά και αυτή που οδηγεί στον «σιδερένιο Θρόνο», μια κατασκευή που παραπέμπει στο δικό μας Game Of Thrones.

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider