Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Ζάκυνθος
    Mon 28.9°C
    Clouds

    7 νησιά για διακοπές τον Ιούνιο

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    7 νησιά για διακοπές τον Ιούνιο

    Πανέμορφα νησιά που έχουν όλα όσα χρειάζεστε για αξέχαστες διακοπές στις αρχές του καλοκαιριού.

    Υπάρχει καλύτερος τρόπος να γιορτάσουμε την έναρξη του καλοκαιριού από μία απόδραση σε ένα νησί; Αν είστε από τους τυχερούς που μπορείτε να πάρετε άδεια μέσα στον Ιούνιο ή αν απλά ενδιαφέρεστε για μια σύντομη απόδραση το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (φέτος πέφτει 22-24 Ιουνίου), τότε έχουμε να σας προτείνουμε 7 θαυμάσια νησιά - από τα Επτάνησα μέχρι τις Σποράδες και τις Κυκλάδες - για να επισκεφθείτε αυτό το μήνα και να μπείτε σε άκρως καλοκαιρινή διάθεση.

    Οι διακοπές του Ιουνίου έχουν άλλη χάρη και τα παρακάτω νησιά διαθέτουν όλα όσα χρειάζεστε για να περάσετε αξέχαστα: θαυμάσιες παραλίες (που δεν «βουλιάζουν» από κόσμο ακόμα) για τις πρώτες βουτιές της χρονιάς, ενδιαφέροντα αξιοθέατα και πολλές επιλογές για κάθε γούστο.

    Σύρος

    travelgo.gr
    Ερμούπολη (πηγή: Shutterstock)

    Η Σύρος είναι ένα νησί τεσσάρων εποχών, ιδανικό τόσο για τις αποδράσεις του Σαββατοκύριακου όσο και για πολυήμερες διακοπές. Η Ερμούπολη κλέβει την παράσταση με την αρχιτεκτονική και την ατμόσφαιρα της. Πρόκειται για μια κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα με τον δικό της ξεχωριστό χαρακτήρα, μια νησιωτική πόλη που έχει ζωή ανεξαρτήτως εποχής. Μην παραλείψετε να κάνετε μια βόλτα και στον μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου που προσφέρει όμορφη θέα στο Αιγαίο και σε ταξιδεύει σε άλλες εποχές.

    travelgo.gr
    Γαλησσάς (πηγή: Shutterstock)

    Κάντε μια βουτιά στα Αστέρια, με φόντο τα αριστοκρατικά Βαπόρια, πριν μπείτε στο αμάξι για να ανακαλύψετε τις εξοχές και τις παραλίες του νησιού: την Ποσειδωνία (γνωστή και ως Ντελαγκράτσια) με τις εξοχικές επαύλεις και τους κατάφυτους κήπους, τις Αγκαθωπές, τη Βάρη, το γραφικό ψαροχώρι Κίνι και τον Γαλησσά με την όμορφη παραλία που είναι ιδανική για οικογένειες.

    Κύθνος

    travelgo.gr
    Χώρα Κύθνου (πηγή: Shutterstock)

    Χρειάζεστε μόλις δύο ώρες από το Λαύριο και τρεις ώρες από το λιμάνι του Πειραιά για να βρεθείτε σε αυτό το νησί των Κυκλάδων που θα σας γοητεύσει με την απλότητα και τη μοναδική ομορφιά του. Η Κύθνος έχει αμέτρητες παραλίες που στην πλειοψηφία τους είναι ανοργάνωτες, γραφικά χωριά, ολόλευκα ξωκλήσια και μια Χώρα που συγκεντρώνει όλες τις ομορφιές του κυκλαδίτικου τοπίου. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τη Δρυοπίδα, ένα γραφικό χωριό με παραδοσιακά κεραμοσκεπή σπίτια και παλιές εκκλησίες, σε απόσταση 7 χλμ. από τη Xώρα.

    travelgo.gr
    Κολώνα (πηγή: Shutterstock)

    Η Κολώνα είναι η πιο διάσημη παραλία της Κύθνου και μία από τις ωραιότερες των Κυκλάδων. Η λωρίδα αμμουδιάς που συνδέει την ακτή της Κύθνου με τη βραχονησίδα του Αγίου Λουκά δημιουργεί δύο πανέμορφες και απάνεμες παραλίες δεξιά και αριστερά. Η περιοχή της Κανάλας, το πιο «πράσινο» σημείο του νησιού, όπου βρίσκεται το μοναστήρι της Παναγιάς Κανάλας, αλλά και τα παραθαλάσσια Λουτρά με τις ιαματικές πηγές, αξίζουν επίσης μια επίσκεψη.

    Νάξος

    travelgo.gr
    Πορτάρα (πηγή: Shutterstock)

    Το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, η Νάξος, προσφέρει αμέτρητες επιλογές συνδυάζοντας εντυπωσιακά τοπία, ατελείωτες αμμώδεις παραλίες, μοναδικά αιγαιοπελαγίτικα μνημεία, πανέμορφα χωριά και εκλεκτή γαστρονομική παράδοση. Εδώ θα βρείτε παραλίες για κάθε γούστο. Ιδανικές για οικογένειες είναι η παραλία του Αγίου Γεωργίου, που βρίσκεται κοντά στη Χώρα και οι οργανωμένες παραλίες Αγία Άννα και Άγιος Προκόπιος με τη χρυσή αμμουδιά και τα πεντακάθαρα νερά. Φημισμένες παραλίες είναι επίσης η Πλάκα, η Μικρή Βίγλα (ιδανική για τους λάτρεις του windsurf και του kitesurf) και οι εξωτικές παραλίες κάτω από το κεδροδάσος στη χερσόνησο Αλυκό.

    travelgo.gr
    Απείρανθος (πηγή: Shutterstock)

    Αν επισκεφθείτε τη Νάξο, πέρα από τη γραφική Χώρα, που σίγουρα θα δείτε, πρέπει οπωσδήποτε να περιηγηθείτε στην ενδοχώρα και στα ορεινά χωριά της, όπως την Απείρανθο, το Φιλώτι και το Χαλκί, τα οποία θα σας αποκαλύψουν ένα άλλο πρόσωπο του νησιού. Όσο για την τοπική κουζίνα, τα ποιοτικά και νόστιμα προϊόντα του νησιού θα σας αφήσουν τις καλύτερες εντυπώσεις.

    Αγκίστρι

    7 νησιά για διακοπές τον Ιούνιο
    Σκάλα (πηγή: Shutterstock)

    Μόλις μία ώρα από το λιμάνι του Πειραιά, το Αγκίστρι έχει αποκτήσει το δικό του φανατικό κοινό χάρη στις υπέροχες παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά, το πολύ πράσινο και την ηρεμία του. Το μικρότερο νησί του Σαρωνικού είναι ο ιδανικός προορισμός «της διπλανής πόρτας» για όσους θέλουν να ξεφύγουν από την καθημερινότητα και να απολαύσουν την ηρεμία και την απλότητα της φύσης.

    7 νησιά για διακοπές τον Ιούνιο
    Χαλικιάδα (πηγή: Shutterstock)

    Στη Σκάλα θα βρείτε οργανωμένη αμμουδερή παραλία και αρκετές επιλογές για διαμονή, φαγητό και ποτό. Στο Μεγαλοχώρι, τον μεγαλύτερο οικισμό στο Αγκίστρι, θα περπατήσετε σε πλακόστρωτα δρομάκια, θα χαζέψετε παραδοσιακά σπίτια με ολάνθιστες αυλές και θα δείτε τον μοναδικό ανεμόμυλο του νησιού. Η περίφημη Χαλικιάδα με τα επιβλητικά βράχια, η βοτσαλωτή Δραγωνέρα στη δυτική πλευρά του νησιού και η εξωτική Απόνησος, όπου τα πεύκα αγκαλιάζουν τη θάλασσα, σας περιμένουν για απολαυστικά μακροβούτια.

    Σκύρος

    travelgo.gr
    Χώρα Σκύρου (πηγή: Shutterstock)

    Πανέμορφα τοπία, αυθεντική φιλοξενία και καλό φαγητό σάς περιμένουν στο νοτιότερο και μεγαλύτερο σε έκταση νησί των Βορείων Σποράδων, στα ανατολικά της Εύβοιας. Μισή καταπράσινη και εύφορη και μισή άγρια και άνυδρη, η Σκύρος είναι ένα νησί-έκπληξη. Η πανέμορφη Χώρα είναι αμφιθεατρικά χτισμένη γύρω από το βυζαντινό κάστρο, που «επιτηρεί» την περιοχή. Τα στενά δρομάκια και τα κατάλευκα σπίτια που σκαρφαλώνουν στην πλαγιά, συνθέτουν ένα σκηνικό που θυμίζει έντονα Κυκλάδες. Κάτω από τη Χώρα, ο Μώλος και τα Μαγαζιά- τα δύο πιο γνωστά θέρετρα της Σκύρου- συναντιούνται σε μια μεγάλη, αμμουδερή παραλία σε σχήμα πετάλου.

    travelgo.gr
    Πεύκος (πηγή: Shutterstock)

    Μία ακόμα όμορφη παραλία που είναι αρκετά μεγάλη και προσελκύει κόσμο είναι τα Γυρίσματα. Αξίζει όμως να επισκεφθείτε και τις πευκόφυτες βορειοδυτικές παραλίες: τον Άγιο Φωκά, τον Πεύκο, την απάνεμη Κυρά-Παναγιά και τον Άγιο Πέτρο με τη μεγάλη αμμουδιά. Η παραδοσιακή κουζίνα της Σκύρου θα σας εντυπωσιάσει με την ποιότητα και την απλότητά της. Βασικός πρωταγωνιστής των περισσότερων τοπικών πιάτων είναι το άγριο κατσικάκι, αλλά και ο αστακός - η περίφημη αστακομακαρονάδα σερβίρεται σχεδόν παντού και αξίζει να τη δοκιμάσετε.

    Ζάκυνθος

    Πόλη Ζακύνθου / Πηγή: Shutterstock
    Πόλη Ζακύνθου (πηγή: Shutterstock)

    Το νοτιότερο και τρίτο σε μέγεθος νησί του Ιονίου είναι ένα κράμα άγριας φυσικής ομορφιάς, αρχοντιάς και κουλτούρας. Με την καταπράσινη φύση της, τις εντυπωσιακές παραλίες, τα καταφύγια της Caretta-Caretta και τα αυθεντικά ορεινά χωριά της, η Ζάκυνθος είναι γεμάτη με επιλογές για αξέχαστες διακοπές. Ξεκινήστε με μια περιήγηση στην πόλη της Ζακύνθου πριν ξεκινήσετε να ανακαλύψετε τις παραλίες του νησιού. Ζητήστε από τους ντόπιους να σας καθοδηγήσουν στον πευκόφυτο λόφο του Στράνη με την ασυναγώνιστη θέα. Εκεί ο Διονύσιος Σολωμός, στη σκιά ενός δέντρου, εμπνεύστηκε τον «Ύμνο εις την Ελευθερίαν».

    travelgo.gr
    Γαλάζιες Σπηλιές (πηγή: Shutterstock)

    Μπορεί το διάσημο Ναυάγιο να παραμένει κλειστό για λόγους ασφαλείας, όμως το νησί διαθέτει πολλές υπέροχες παραλίες που θα λατρέψετε. Το Τσιλιβί κοντά στην πόλη και οι παραλίες στη χερσόνησο του Βασιλικού, όπως το Πόρτο Ρώμα, το Πόρτο Ζόρο, η Μπανάνα, τα Καμίνια, η Δάφνη, ο Άγιος Νικόλαος και η αμμουδιά του Γέρακα με τις φωλιές της Caretta caretta, είναι μερικές από αυτές. Στα οπωσδήποτε και η εκδρομή καραβάκι στις Γαλάζιες Σπηλιές, στο βόρειο τμήμα του νησιού, όπου οι επιβλητικοί βράχοι και η ομορφιά της θάλασσας δημιουργούν ένα μοναδικό θέαμα.

    Λευκάδα

    travelgo.gr
    Πόλη Λευκάδας (πηγή: Shutterstock)

    Είναι νησί, αλλά φτάνεις με αυτοκίνητο (σε περίπου 4 ώρες από την Αθήνα). Και αυτό είναι ένα από τα μεγάλα αβαντάζ της Λευκάδας. Το «στεριανό» νησί του Ιονίου είναι προικισμένο με εντυπωσιακά τοπία και μερικές από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας. Η πόλη της Λευκάδας έχει ιδιαίτερο χρώμα και τα σοκάκια του ιστορικού κέντρου κρύβουν εκπλήξεις. Η ανατολική πλευρά του νησιού, με θάλασσα ήρεμη και ρηχή, προσφέρεται για οικογενειακές διακοπές, ενώ η δυτική είναι γεμάτη με εντυπωσιακές και άγριας ομορφιάς παραλίες με απότομα βράχια, λευκή άμμο και τιρκουάζ νερά.

    travelgo.gr
    Εγκρεμνοί (πηγή: Shutterstock)

    Οι πιο διάσημες παραλίες του νησιού είναι το Πόρτο Κατσίκι και οι Εγκρεμνοί, που αποτελούν πόλο έλξης πολλών εκατομμυρίων τουριστών από όλο τον κόσμο. Φημισμένες παραλίες είναι επίσης το κοσμοπολίτικο Κάθισμα, τα Πευκούλια, ο Μύλος, οι παραλίες κάτω από το Καλαμίτσι (Καβαλικευτά, Αβαλί, Μεγάλη Πέτρα), καθώς και η Βασιλική, ο Άη Γιάννης και οι Μύλοι που προτιμούν οι windsurfers και kitesurfers. Για τους φυσιολάτρες, υπάρχουν οι καταρράκτες στο Δημοσάρι, λίγο έξω από το Νυδρί, καθώς και το Φαράγγι της Μέλισσας. Για ένα διάλειμμα από τις παραλίες, αναζητήστε την ορεινή δροσιά στις πλατείες των ορεινών χωριών Καρυά και Εγκλουβή, αλλά και στην Εξάνθεια που αγναντεύει το Ιόνιο από υψόμετρο 600 μέτρων.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider