Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 29.8°C
    Clouds

    5 μέρη με μαγευτική θέα στην Αθήνα

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    5 μέρη με μαγευτική θέα στην Αθήνα

    Τα ιδανικά σημεία για να δείτε την Αθήνα από ψηλά.

    Στην Αθήνα βλέπει κανείς το εξής παράδοξο: Όσο απομακρύνεσαι από την πόλη, τόσο πιο ειδυλλιακή δείχνει. Η φτώχεια, τα σκουπίδια, οι ρωγμές στους δρόμους, οι ρημαγμένες πολυκατοικίες και ο αποπνικτικός αέρας μοιάζουν να εξαφανίζονται, όταν μικραίνουν και μετατρέπονται σε ένα ομοιογενές τοπίο.

    Καλό είναι κάθε τόσο να βλέπεις την πόλη από ένα σημείο με καλή θέα, να «φεύγουν» για λίγο οι σκέψεις σου όσο το μάτι περιφέρεται σε αυτή την ξεκούραστη αντίθεση μεταξύ του μπεζ της πόλης και του μπλε του ορίζοντα. Στα παρακάτω σημεία θα βρείτε, πιστεύουμε, λίγες στιγμές ηρεμίας.

    Λυκαβηττός

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Στον πιο ψηλό λόφο της πόλης έχετε πανοραμική θέα προς όλες τις πλευρές της, αλλά και το γραφικό εκκλησάκι στην κορυφή του να προσφέρει έναν «αέρα» νησιού, πίνοντας το καφεδάκι σας.

    Αναφιώτικα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Για ακόμα πιο αυθεντική νησιωτική ατμόσφαιρα, προτιμήστε αυτή τη μικρή συνοικία της Πλάκας, στις πλαγιές της Ακρόπολης. Για μία ιδανική εμπειρία, ανεβείτε μία μέρα με καθαρό ουρανό, άπλετο ήλιο και αεράκι. Το μόνο που λείπει είναι η θάλασσα.

    Αττικό Άλσος

    Άλλο ένα σημείο για να έχετε την Αθήνα στο πιάτο σας. Μέσα στο πράσινο, μπορείτε να απολαύσετε τη θέα από τις Υάδες, το καφέ-εστιατόριο που είναι σταθερή αξία του πάρκου.

    Πετρούπολη

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Κάτω από τους ογκώδεις βράχους του Ποικίλου Όρους της Πετρούπολης, απλώνεται σε όλο του το μήκος προς τα ανατολικά το λεκανοπέδιο, με λίγα μόνο τυφλά σημεία. Κλασικό «μπαλκόνι» για να ρεμβάσεις είναι το Apolis, το καφέ-μπαρ στην «άκρη» του γκρεμού για ανεμπόδιστη θέα.

    Πάρνηθα

    Δεν υπάρχει καλύτερη «σκοπιά» από την πιο ψηλή κορυφή της Αττικής. Στην άνοδο για την Πάρνηθα μπορείς να σταματήσεις σε όποιο ύψος θες, αφού υπάρχουν πολλαπλά ανοιχτά σημεία για να ξαποστάσεις και να ατενίσεις. Μετά έχεις την υπέροχη θέα από το βαγόνι του τελεφερίκ, και όταν επιτέλους φτάσεις στο Mont Parnes, νιώθεις πραγματικά σαν να είσαι στην κορυφή του κόσμου.

    Πηγή: Reader.gr

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider