Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 28.3°C
    Clouds

    Η παραδεισένια παραλία του Ιονίου που μπήκε στις 5 καλύτερες του κόσμου

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Η παραδεισένια παραλία του Ιονίου που μπήκε στις 5 καλύτερες του κόσμου

    Σε αυτήν την εντυπωσιακή παραλία τα νερά είναι τόσο διάφανα που τα σκάφη μοιάζουν σα να αιωρούνται πάνω από το βυθό!

    Άλλη μια λίστα με τις ομορφότερες παραλίες του κόσμου δημοσιεύτηκε πρόσφατα και φυσικά η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να λείπει από την κατάταξη. Συγκεκριμένα, στη φετινή λίστα World's 50 Best Beaches της Banana Boat φιγουράρει μία παραδεισένια παραλία του Ιονίου.

    Η συγκεκριμένη παραλία κατέκτησε την 5η θέση στη λίστα με τις καλύτερες του κόσμου, ενώ βρέθηκε και στη δεύτερη θέση στην ευρωπαϊκή λίστα με τις 50 καλύτερες παραλίες. Μάλιστα πρόκειται για ένα από τα μέρη όπου ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης έχει πραγματοποιήσει γυρίσματα για τη σειρά του Mega, «Maestro».

    Ο λόγος για την παραλία Βουτούμι στους Αντίπαξους. Δίπλα στους Παξούς, οι Αντίπαξοι είναι ένα μικρό νησί με παραδεισένιες ακτές. Όσοι το έχουν επισκεφτεί, γνωρίζουν ότι το Βουτούμι είναι ένα μαγευτικό μέρος. Πρόκεται για μία από τις ωραιότερες και πιο εξωτικές παραλίες της Ελλάδας.

    travelgo.gr
    Βουτούμι, Αντίπαξοι (πηγή: Shutterstock)

    Όπως αναφέρει η Banana Boat, αυτή η εντυπωσιακή, απομονωμένη παραλία στους Αντίπαξους είναι προσβάσιμη κυρίως με σκάφος, παραμένοντας γαλήνια και παρθένα σε σχέση με πιο γνωστές και εύκολα προσβάσιμες ελληνικές παραλίες.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Εδώ, τα νερά είναι τόσο διάφανα που κάνουν τα σκάφη να μοιάζουν σα να αιωρούνται πάνω από το βυθό! Πέρα από τα καταγάλανα νερά που θυμίζουν πισίνα, ένα χαρακτηριστικό που κάνει τη συγκεκριμένη παραλία να ξεχωρίζει είναι η πλούσια βλάστηση, με τα δέντρα να φτάνουν μέχρι τη θάλασσα.

    Οι top 5 παραλίες στον κόσμο

    travelgo.gr
    Trunk Bay, Παρθένοι Νήσοι (πηγή: Shutterstock)

    Σύμφωνα με τη λίστα της Banana Boat, η κορυφαία παραλία στον κόσμο είναι το Trunk Bay στις Παρθένες Νήσους. Είναι το πρότυπο της εξωτικής ομορφιάς της Καραϊβικής. Οι επισκέπτες επαινούν την απίστευτα απαλή άμμο και τα κρυστάλλινα νερά που μοιάζουν με πισίνα, αλλά αυτό που πραγματικά κάνει το Trunk Bay να ξεχωρίζει από άλλους προορισμούς της Καραϊβικής είναι η τοποθεσία του μέσα στο εκπληκτικό Εθνικό Πάρκο των Παρθένων Νήσων.

    travelgo.gr
    Cala Mariolu, Σαρδηνία (πηγή: Shutterstock)

    Δεύτερη ήρθε η παραλία Cala Mariolu, στις ακτές της Σαρδηνίας στην Ιταλία. Η συγκεκρικένη παραλία είναι προσβάσιμη μόνο με βάρκα ή μονοπάτια πεζοπορίας, γεγονός που διασφαλίζει ότι οι επισκέπτες μπορούν να βιώσουν τη φυσική ομορφιά της περιοχής με τον καλύτερο τρόπο. Ο μικρότερος όρμος, πλαισιωμένος από απόκρημνους βράχους και πλούσια βλάστηση, εξασφαλίζει στους επισκέπτες της παραλίας εκπληκτική θέα από κάθε γωνία.

    travelgo.gr
    Meads Bay, Ανγκουίλα (πηγή: Shutterstock)

    Στην τρίτη θέση, το Meads Bay είναι μια παραλία που ξεχωρίζει για τη γαλήνη και ηρεμία που προσφέρει στους επισκέπτες. Αυτή η παραλία της Ανγκουίλα είναι αγαπημένη τόσο των ντόπιων όσο και των τουριστών. Η πλατιά παραλία με την ψιλή λευκή άμμο προσφέρει άπλετο χώρο για όλους, ενώ βρίσκεται μακριά από πολύβουα τουριστικά κέντρα.

    travelgo.gr
    Entalula Beach, Φιλιππίνες (πηγή: Shutterstock)

    Τέταρτη ήρθε η μαγευτική Entalula Beach των Φιλιππίνων, που μοιάζει να έχει βγει από πειρατικό μυθιστόρημα. Ξεχωρίζει για την απομόνωση που προσφέρει, αλλά και το μοναδικό τοπίο από ασβεστολιθικούς βράχους που ορθώνονται στις ακτές. Τα νερά είναι εντυπωσιακά διαυγή, ιδανικά τόσο για απολαυστικό κολύμπι όσο και για snorkeling.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider