Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Thu 23.2°C
    Clouds

    4 παραθαλάσσια χωριά - όνειρο στα νησιά του Ιονίου

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    4 παραθαλάσσια χωριά - όνειρο στα νησιά του Ιονίου

    Καταπράσινες πλαγιές που συναντούν τα τιρκουάζ νερά, παραδοσιακοί οικισμοί και πολύχρωμα λιμάνια σαν καρτ ποστάλ. Τέσσερα πανέμορφα χωριά στα νησιά του Ιονίου που θα λατρέψετε.

    Από την Κέρκυρα μέχρι την Κεφαλονιά, διαλέξαμε και σας προτείνουμε να επισκεφθείτε τέσσερα παραθαλάσσια χωριά του Ιονίου που ξεχωρίζουν για τη φυσική ομορφιά τους. Ναι, αυτά τα χωριά είναι τόσο όμορφα όσο και στις φωτογραφίες. Η βόλτα στα γραφικά λιμανάκια τους και το κολύμπτι στα θαυμάσια νερά τους είναι μια εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε.

    Κιόνι, Ιθάκη

    Κιόνι, Ιθάκη
    Πηγή: Shutterstock

    Η επαφή με το Κιόνι είναι έρωτας με την πρώτη ματιά. Μπαίνοντας ο επισκέπτης στον όμορφο ορμίσκο αντικρίζει τον διατηρητέο παραδοσιακό οικισμό να ξεπροβάλει σκαρφαλωμένος αμφιθεατρικά σε μια καταπράσινη πλαγιά που συναντά τη θάλασσα. Αξίζει να τον σεργιανίσετε, να περπατήσετε ανάμεσα στα παλιά πέτρινα σπίτια με τις λουλουδιασμένες αυλές, να καθίσετε για φαγητό και ποτό πλάι στο κύμα και να αγναντέψετε τους τρεις ανεμόμυλους, οι οποίοι στέκονται αγέρωχοι στην είσοδο του λιμανιού. Στην κορυφή της Ράχης, βρίσκεται η εκκλησία της Ευαγγελίστριας χτισμένη στο τέλος του προηγούμενου αιώνα με εξαιρετικού ενδιαφέροντος τέμπλο. Κατηφορίζοντας προς το γραφικό λιμανάκι του χωριού, θα βρείτε την εκκλησία του Αγίου Ιωάννου με το ξυλόγλυπτο τέμπλο της, ενώ οι κόκκινες κεραμοσκεπές των σπιτιών ξεπροβάλουν μέσα από ένα καταπράσινο μαγευτικό τοπίο.

    Άσσος, Κεφαλονιά

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Χτισμένη αμφιθεατρικά γύρω από την ομώνυμη χερσόνησο, ανάμεσα σε πεύκα και κυπαρίσσια, η απομονωμένη Άσσος μοιάζει βγαλμένη από ρομαντικά μυθιστορήματα. Εδώ, η παραδοσιακή επτανησιακή αρχιτεκτονική με τα χρωματιστά σπίτια έχει διατηρηθεί σε μεγάλο βαθμό. Το γραφικό λιμανάκι με τις βάρκες και τα γιοτ, η κεντρική βοτσαλωτή παραλία με τα γαλαζοπράσινα νερά, αλλά και οι δεκάδες παραλίες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή (κοντά στο χωριό βρίσκεται και η διάσημη παραλία του Μύρτου) συνθέτουν ένα σκηνικό που κερδίζει κάθε ταξιδιώτη. Αξίζει να ανεβείτε μέχρι το βενετσιάνικο κάστρο που προσφέρει εκπληκτική θέα στο ηλιοβασίλεμα.

    Λογγός, Παξοί

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ο γραφικός και ήσυχος Λογγός, στην νότια πλευρά των Παξών, είναι το μικρότερο χωριό του νησιού. Το σκηνικό αποτελείται από έναν μικρό κόλπο «πνιγμένο» στα πεύκα και τις ελιές που αγγίζουν σχεδόν τη θάλασσα, ένα κουκλίστικο χρωματιστό λιμάνι, ψαροταβέρνες, ωραία μπαράκια κι ένα εγκαταλειμμένο εργοστάσιο (σαπωνοποιία Ανεμογιάννη) στην άκρη του λιμανιού. Ο Λογγός φημίζεται για τα ταβερνάκια του, τα οποία σερβίρουν ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά. Από το χωριό ξεκινούν καθημερινά καραβάκια με προορισμό τα εντυπωσιακά θαλάσσια σπήλαια και τις παραλίες του νησιού, καθώς και τους Αντίπαξους.

    Παλαιοκαστρίτσα, Κέρκυρα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Δεν γίνεται να πάτε στην Κέρκυρα και να μην επισκεφθείτε στην Παλαιοκαστρίτσα, η οποία βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού, 25 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας. Το εντυπωσιακό φυσικό τοπίο, η πυκνή βλάστηση και μια σειρά από υπέροχες παραλίες που χωρίζονται από μικρά ακρωτήρια, κάνουν το μπάνιο εκεί μια μοναδική εμπειρία. Οι παραλίες της Παλαιοκαστρίτσας έχουν πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά (αλλά αρκετά κρύα ακόμα και τις πιο ζεστές μέρες). Αρχικά θα συναντήσετε την οργανωμένη παραλία της Αγίας Τριάδας. Στο τέρμα της Παλαιοκαστρίτσας, κάτω από το ιστορικό μοναστήρι (αξίζει να το επισκεφθείτε), βρίσκεται η διάσημη παραλία του Αγίου Σπυρίδωνα. Υπάρχουν και μικρότεροι όρμοι για κολύμπι, όπως η Αλύπα, ο Άγιος Πέτρος, το Αμπελάκι και τα Πλατάκια. Λίγο μετά την είσοδο του χωριού, κατεβείτε τα σκαλιά για να βρεθείτε στον μαγευτικό κολπίσκο Λα Γκρότα. Μην παραλείψετε να νοικιάσετε βάρκα για να εξερευνήσετε τις μαγευτικές θαλάσσιες σπηλιές και κοντινές παραλίες που είναι προσβάσιμες μόνο από τη θάλασσα.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider