Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sun 15.8°C
    Clouds

    Αυτές είναι οι κορυφαίες πόλεις για τους λάτρεις της τέχνης – Η θέση της Αθήνας

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Αυτές είναι οι κορυφαίες πόλεις για τους λάτρεις της τέχνης – Η θέση της Αθήνας

    Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για τους λάτρεις της τέχνης, σύμφωνα με σχετική έρευνα.

    Σε σχετική έρευνα που πραγματοποίησε το Ubuy, έγιναν γνωστές οι 20 καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για τους λάτρεις της τέχνης, με την Αθήνα να κατέχει διακεκριμένη θέση στη λίστα. Η λίστα διαμορφώθηκε με βάση μια σειρά παραγόντων, όπως τις πινακοθήκες, τις γκαλερί τέχνης με ελεύθερη είσοδο, τα αγάλματα, τα μνημεία και τη λεγόμενη «τέχνη του δρόμου».

    Συγκεκριμένα, η Αθήνα καταλαμβάνει την 7η θέση με 135 βαθμούς, με το άρθρο να αναφέρει πως «στην Αθήνα μπορείτε να βρείτε 59 γκαλερί και μπορείτε να εισέλθετε σε αρκετά από αυτές (σ.σ. 10 στον αριθμό) δωρεάν.

    travelgo.gr
    Πηγή: Ubuy

    «Παράλληλα, υπάρχουν 67 γλυπτά και μνημεία σε όλη την πόλη ενώ σε ό,τι αφορά την τέχνη του δρόμου υπάρχουν 526 έργα» συνεχίζει η έρευνα, αναδεικνύοντας - μεταξύ άλλων - την Εθνική Πινακοθήκη.

    travelgo.gr
    Εθνική Πινακοθήκη (πηγή: Shutterstock)

    Η Εθνική Πινακοθήκη, που βρίσκεται στην Αθήνα, φιλοξενεί ένα τεράστιο φάσμα ελληνικής και ευρωπαϊκής τέχνης, από τη μεσαιωνική έως τη σύγχρονη. Το Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης είναι αφιερωμένο στην τέχνη της χώρας από τη δεκαετία του 1940 και μετά.

    Πηγή: Reader.gr

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider