Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sun 19.7°C
    Clear

    Αυτά είναι τα ομορφότερα βιβλιοπωλεία στον κόσμο

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Αυτά είναι τα ομορφότερα βιβλιοπωλεία στον κόσμο

    Εντυπωσιακά βιβλιοπωλεία σε όλο τον κόσμο που ξεχωρίζουν τόσο για τις αξιόλογες συλλογές τους όσο και για τη μοναδική αισθητική τους.

    Για τους λάτρεις των βιβλίων, η επίσκεψη σε ένα βιβλιοπωλείο είναι πάντα συναρπαστική, αλλά μερικά βιβλιοπωλεία ανεβάζουν την εμπειρία σε άλλο επίπεδο. Το Architectural Digest παρουσιάζει εννέα από τα ομορφότερα βιβλιοπωλεία στον κόσμο, τα οποία ενθουσιάζουν τόσο τους βιβλιόφιλους με τις συλλογές τους όσο και για τους λάτρεις του design με την αισθητική τους.

    Dujiangyan Zhongshuge, Τσενγκντού, Κίνα

    Dujiangyan Zhongshuge
    Dujiangyan Zhongshuge
    Πηγή: Shutterstock

    Αυτό το... σουρεαλιστικό βιβλιοπωλείο στο Τσενγκντού της Κίνας σχεδιάστηκε από την Li Xiang, ιδρυτή του αρχιτεκτονικού στούντιο X+Living με έδρα τη Σαγκάη, και εγκαινιάστηκε το 2020. Η αρχιτέκτονας χρησιμοποίησε οροφές με καθρέφτη, κυκλικές σκάλες και καμπυλωτές βιβλιοθήκες ώστε να ενισχύσει την ψευδαίσθηση του απείρου.

    El Ateneo Grand Splendid, Μπουένος Άιρες, Αργεντινή

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Δεν προκαλεί έκπληξη που το El Ateneo Grand Splendid στη γειτονιά Recoleta του Μπουένος Άιρες, θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα βιβλιοπωλεία του κόσμου. Αυτός ο παράδεισος για βιβλιοφάγους βρίσκεται μέσα σε ένα ιστορικό θέατρο που κάποτε φιλοξενούσε θρύλους του τάνγκο, παραστάσεις όπερας και προβολές ταινιών.

    The Last Bookstore, Λος Άντζελες, Καλιφόρνια

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Με περισσότερα από 250.000 νέα και μεταχειρισμένα βιβλία, το The Last Bookstore, που στεγάζεται σε ένα πρώην κτήριο τράπεζας, είναι το μεγαλύτερο βιβλιοπωλείο της Καλιφόρνια. Η σήραγγα από βιβλία είναι ένα από τα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του χώρου.

    Van der Velde in de Broeren, Ζβόλε, Ολλανδία

    Το εντυπωσιακό βιβλιοπωλείο με τις θολωτές οροφές και τα βιτρό άνοιξε το 2013 φιλοξενείται σε μια πρώην εκκλησία που χτίστηκε μεταξύ 1466 και 1512 από τους Δομινικανούς. Εκτός από βιβλιοπωλείο με αξιόλογες συλλογές, είναι και ένα υπέροχο μέρος για καφέ και μεσημεριανό γεύμα.

    Daunt Books, Λονδίνο, Αγγλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το πιο όμορφο υποκατάστημα του λονδρέζικου βιβλιοπωλείου στεγάζεται σε ένα εκπληκτικό Εδουαρδιανό κτήριο στο Marylebone. Αξιοσημείωτα είναι τα εντυπωσιακά αρχιτεκτονικά στοιχεία, όπως οι φεγγίτες, τα δρύινα μπαλκόνια και τα βιτρό.

    La Increíble, Μέξικο Σίτι, Μεξικό

    travelgo.gr
    Πηγή: La increíble

    Για τους αναγνώστες που αγαπούν τον μινιμαλισμό, το La Increíble στην Πόλη του Μεξικού είναι μια απαραίτητη στάση. Ράφια από το δάπεδο μέχρι την οροφή πλαισιώνουν τον φιλόξενο χώρο, ο οποίος φιλοξενεί επίσης βραδιές ποίησης με και αναγνώσεις βιβλίων με συγγραφείς.

    Yanjiyou Capsule, Τζετζιάνγκ, Κίνα

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη discoverzj (@discoverzhejiang)

    Ένα από τα λίγα βιβλιοπωλεία book & bed στην Κίνα βρίσκεται σε μια απομονωμένη τοποθεσία μέσα σε δάσος στην περιοχή Tonglu. Το Atelier TAO+C μετέτρεψε ένα παλιό σπίτι, χτισμένο από λάσπη και ξύλο, σε έναν εντυπωσιακό χώρο που συνδυάζει ξενοδοχείο «κάψουλα» που μπορεί να φιλοξενήσει 20 άτομα, βιβλιοθήκη και βιβλιοπωλείο.

    The Center for Fiction, Μπρούκλιν, Νέα Υόρκη

    Στη γειτονιά Fort Greene του Μπρούκλιν, το Centre for Fiction αποτελεί μέρος ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού 200 ετών. Εκτός από ένα καλά εφοδιασμένο βιβλιοπωλείο, ο χώρος περιλαμβάνει καφέ, μπαρ και βιβλιοθήκη μόνο για μέλη.

    Libreria Palazzo Roberti, Μπασάνο Ντελ Γκράπα, Ιταλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Libreria Palazzo Roberti

    Αυτό το ανεξάρτητο βιβλιοπωλείο-κόσμημα άνοιξε το 1998 στο Bassano del Grappa από μια τοπική οικογένεια. Στεγάζεται σε ένα παλάτι του 17ου αιώνα και στο εσωτερικό του οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν εκπληκτικές αναπαλαιωμένες τοιχογραφίες.

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider