Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Ρέθυμνο
    Sun 21.7°C
    Clear

    7 προτάσεις για διαμονή στη φύση

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    7 προτάσεις για διαμονή στη φύση

    Ιδέες για διαμονή κοντά στη φύση, από τη Μακεδονία μέχρι την Κρήτη.

    Καταπράσινα αγροκτήματα, πέτρινα σπιτάκια, καλαίσθητοι ξενώνες, μαγευτικά τοπία και δραστηριότητες που περιλαμβάνουν από συμμετοχή στις αγροτικές εργασίες και μαθήματα μαγειρικής μέχρι πεζοπορίες σε μυστικά μονοπάτια. Από τη Μακεδονία μέχρι την Κρήτη, ξεχωρίσαμε 7 επιλογές διαμονής μια αξέχαστη εμπειρία διακοπών κοντά στη φύση.

    Αγρόκτημα Αμφίκαια, Αμφίκλεια

    travelgo.gr

    Στους πρόποδες του Παρνασσού, ανάμεσα στα χωριά Αμφίκλεια και Τιθορέα, το Αγρόκτημα Αμφίκαια αποτελεί ένα πραγματικό καταφύγιο για τους λάτρεις της φύσης. Διακόσια στρέμματα εύφορης γης, φροντισμένοι κήποι, πέτρινες βρύσες, περήφανα άλογα και ο Παρνασσός στο βάθος να δεσπόζει επιβλητικά, συνθέτουν έναν μικρό ορεινό παράδεισο. Δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο ξενοδοχείο, αλλά για έναν πρότυπο χώρο αγροτουριστικών δραστηριοτήτων όπου ο επισκέπτης γίνεται ένα με τη φύση. Εδώ θα αισθανθείτε πραγματικά σαν... στο κτήμα σας!

    Agnanti Hotel, Βελβεντό, Κοζάνη

    travelgo.gr

    Χτισμένο σε μια εξαιρετική τοποθεσία στους πρόποδες των Πιερίων και στο υψηλότερο σημείο του Βελβεντού Κοζάνης, ανάμεσα σε πλατάνια, βελανιδιές και καρυδιές, το Agnanti Hotel θα σας προσφέρει μια αξέχαστη διαμονή με μαγευτική θέα προς το βουνό των Πιερίων, την τεχνητή λίμνη Πολυφύτου και την Υψηλή Γέφυρα Σερβίων. Οι παροχές περιλαμβάνουν πρωινό, εξωτερική πισίνα, cafe-bar, κήπο και παιδική χαρά. Η περιοχή προσφέρει πολλές επιλογές για χαλάρωση, αναζωογονητικούς περιπάτους στην υπέροχη φύση και δραστηριότητες όπως πεζοπορία και ποδηλασία.

    Κτήμα Νύμφες, Ζαρούχλα, Αχαΐα

    ktima_nymfes
    ktima_nymfes

    Ονειρεύεστε ένα ξύλινο σπιτάκι σε ένα πανέμορφο μέρος μέσα στη φύση για να χαλαρώσετε με την οικογένεια ή την παρέα σας; Το Κτήμα Νύμφες στη γραφική Ζαρούχλα της Αχαΐας, μπορεί να κάνει τις διακοπές των ονείρων σας πραγματικότητα. Μέσα σε ένα κατάφυτο ελατόδασος στα 1.000 μ. υψόμετρο, σε απόσταση 300 μ. από τη Ζαρούχλα και 40 χλμ. από την Ακράτα, σας περιμένει το δικό σας σπιτάκι για να ζήσετε στιγμές ξεγνοιασιάς αλλά και περιπέτειας. Τα πέντε αυτόνομα σπιτάκια των Νυμφών, κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου από φυσικά υλικά, θα σας δώσουν μια μοναδική αίσθηση οικειότητας και ζεστασιάς.

    Eumelia Organic Agrotourism Farm, Γούβες, Λακωνία

    travelgo.gr

    Στην καρδιά ενός βιολογικού κτήματος, ανάμεσα σε αιωνόβια ελαιόδεντρα, αγρούς με βότανα, κήπους με λαχανικά και φρούτα, βρίσκονται οι κατοικίες της αγροτουριστικής μονάδας Ευμέλεια. Το αγρόκτημα βρίσκεται 45 λεπτά από τη Σπάρτη και περίπου 2 χλμ. από το χωριό Γούβες. Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν σεμινάρια γιόγκα, να συμμετάσχουν σε αγροτουριστικές δραστηριότητες, να παρακολουθήσουν μαθήματα μαγειρικής και να απολαύσουν γευσιγνωσίες ελαιολάδου και κρασιού.

    Ξενώνας Αμανίτα, Τσαγκαράδα, Πήλιο

    travelgo.gr

    Στον ξενώνα Αμανίτα στην Τσαγκαράδα μπορείτε να απολαύσετε μια πραγματική εμπειρία Πηλίου με μια χαλαρωτική διαμονή σε ένα αρχοντικό περιβάλλον. Η αυθεντική σπιτική φιλοξενία, το πλούσιο «από το κτήμα στο τραπέζι» πρωινό, η επίσκεψη στο βοτανικό κήπο και το βιολογικό περιβόλι, οι πεζοπορίες σε μονοπάτια, το κυνήγι μανιταριού και τα μαθήματα μαγειρικής συνθέτουν μια μοναδική εμπειρία διακοπών που μπορείτε να ζήσετε με τη διαμονή σας στο Αμανίτα.

    Villa Allaria, Σταυρωμένος Μυλοποτάμου, Ρέθυμνο

    travelgo.gr

    Χτισμένη σε μια όμορφη τοποθεσία στο μικρό παραδοσιακό χωριό Σταυρωμένος, η Villa Allaria αποτελεί ιδανική επιλογή για ήσυχες διακοπές στη φύση με απόλυτη άνεση και ιδιωτικότητα. Το παραδοσιακό πέτρινο κτήριο χτίστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα και ανακαινίστηκε το 2008 χωρίς καμία αρχιτεκτονική παρέμβαση. Προσφέροντας αρκετό χώρο για μία ή δύο οικογένειες, διακοσμημένη σε παραδοσιακό στυλ και πλήρως εξοπλισμένη με όλες τις ανέσεις, αυτή η βίλα θα σας κάνει να νιώσετε σαν στο σπίτι σας.

    Έναγρον, Αξός, Ρέθυμνο

    travelgo.gr

    Στους πρόποδες του Ψηλορείτη, στο χωριό Αξός, το Οικοτουριστικό Χωριό Έναγρον προσκαλεί τους επισκέπτες να ανακαλύψουν και να ζήσουν την αυθεντική Κρήτη. Χτισμένο μέσα σε ένα αγρόκτημα 60 στρεμμάτων με ελιές, αμπέλια και περιβόλια, σε υψόμετρο 500 περίπου μέτρων, πάνω από τις πηγές του Μυλοποτάμου, το Έναγρον διαθέτει 32 διαμερίσματα που παρέχουν ιδανικές συνθήκες διαμονής όλο τον χρόνο, καθώς και πολλούς κοινόχρηστους χώρους - από εστιατόριο, παραδοσιακό καφενείο και παιδική χαρά μέχρι χώρο spa και πισίνα για τους καλοκαιρινούς μήνες.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider