Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Thu 19.6°C
    Clouds

    Αυτά είναι τα πιο γραφικά χωριά της Ευρώπης - Δύο ελληνικά στη λίστα

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Αυτά είναι τα πιο γραφικά χωριά της Ευρώπης - Δύο ελληνικά στη λίστα

    Δύο ελληνικοί προορισμοί-έκπληξη φιγουράρουν σε πρόσφατη λίστα με τις πιο όμορφες πόλεις και χωριά της Ευρώπης.

    Πέρα από τις πρωτεύουσες και τις μεγάλες πόλεις που συγκεντρώνουν τους περισσότερους ταξιδιώτες, στην Ευρώπη υπάρχουν πολλές μικρές, ατμοσφαιρικές πόλεις και χωριά που μοιάζουν να έχουν βγει από τις σελίδες παραμυθιού, για εκείνους που επιθυμούν να βγουν εκτός πεπατημένης.

    Σε πρόσφατη λίστα του λογαριασμού Culture Critic στο Twitter με τις πιο γραφικές πόλεις και χωριά της Γηραιάς Ηπείρου, ξεχώρισαν και δύο προορισμοί από την Ελλάδα: το Αιτωλικό και το Καστράκι!

    Αιτωλικό, Αιτωλοακαρνανία

    Δέκα χιλιόμετρα από το Μεσολόγγι, ένα μικρό νησάκι καταμεσής της λιμνοθάλασσας φιλοξενεί το Αιτωλικό, ή αλλιώς τη «Μικρή Βενετία» της Ελλάδας, όπως συνηθίζουν να το αποκαλούν. Η μικρή πόλη της Αιτωλοακαρνανίας αναπτύσσεται σε ένα νησάκι, το οποίο συνδέεται ανατολικά και δυτικά με την ξηρά με δύο πέτρινα τοξωτά γεφύρια μήκους 300 μέτρων. Πρόκειται για ένα ένα ιδιαίτερο, γραφικό μέρος που προσφέρει στον επισκέπτη έναν συνδυασμό απλότητας, ομορφιάς και αρμονίας. Γύρω από το Αιτωλικό, η γαλήνια λιμνοθάλασσα είναι ένας σημαντικός υγροβιότοπος που αποτελεί καταφύγιο για περισσότερα από 250 διαφορετικά είδη πουλιών.

    Καστράκι, Τρίκαλα

    Το Καστράκι, χαρακτηρισμένο ως διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός, μόλις 2 χλμ. από το κέντρο της Καλαμπάκας, είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα χωριά της Ελλάδας. Στους δυτικούς πρόποδες των Μετεώρων, σφηνωμένο στα ριζά των πελώριων βράχων, προσφέρει μοναδική θέα του απόκοσμου τοπίου σε όσους το επιλέξουν ως βάση τους. Το χωριό διαθέτει κάμπινγκ, ξενοδοχεία, ξενώνες, ταβέρνες, καταστήματα με παραδοσιακά προϊόντα και εργαστήρια αγιογραφίας. Αξίζει να περπατήσετε στον παλιό οικισμό και στις γειτονιές με τα αρχοντικά, να δείτε το Μουσείο Γεωλογικής Ιστορίας Μετεώρων, να διαβείτε τα μονοπάτια ανάμεσα στους πανύψηλους βράχους, να επισκεφτείτε τα μικρά ξωκλήσια και να γευτείτε τις παραδοσιακές συνταγές μαζί με ντόπιο τσίπουρο.

    Δείτε τους υπόλοιπους προορισμούς της λίστας στο Reader.gr

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider