Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Thu 17.3°C
    Clear

    Αυτή είναι η πιο μαγευτική διαδρομή με τρένο στην Ευρώπη

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Αυτή είναι η πιο μαγευτική διαδρομή με τρένο στην Ευρώπη

    Ένα αξέχαστο ταξίδι που συνδέει το Chur και το St.Moritz στην Ελβετία με το Tirano της Ιταλίας, διασχίζοντας τις ελβετικές Άλπεις.

    Μπορεί το αεροπλάνο να είναι ο πιο γρήγορος τρόπος να φτάσεις στον προορισμό σου, όμως το ταξίδι με τρένο έχει τη δική του γοητεία. Εκείνοι που το επιλέγουν συναρπάζονται περισσότερο με τη διαδρομή παρά με την άφιξη στον προορισμό. Πάρτε για παράδειγμα το Bernina Express, που κινείται πάνω στις υψηλότερες σιδηροδρομικές γραμμές της Ευρώπης, περνώντας μέσα από 55 σήραγγες και πάνω από 196 γέφυρες.

    Χαλαρώνεις πίσω από τα μεγάλα παράθυρα και απολαμβάνεις τα εντυπωσιακά αλπικά τοπία που περνάνε από μπροστά σου: χιονισμένα βουνά, παγετώνες, βαθιά φαράγγια και αστραφτερές γαλάζιες λίμνες. Σε αυτό τα ταξίδι δεν θα σταματήσεις να βγάζεις φωτογραφίες.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το Bernina Express περνά από δύο σιδηροδρομικές γραμμές που έχουν ενταχθεί στον κατάλογο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, την Albula και τη Bernina, ενώ προσφέρει θέα από τους παγετώνες της Ελβετίας μέχρι τα ηλιόλουστα τοπία της Ιταλίας. Το ταξίδι διάρκειας 4 ωρών συνδέει το Chur και το St.Moritz στην Ελβετία με το Tirano της Ιταλίας, διασχίζοντας τις ελβετικές Άλπεις.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Όπως αναφέρει το Travel & Leisure, ο ιστότοπος διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών Rant Casino δημοσίευσε μια έρευνα για τις πιο... ινσταγκραμικές διαδρομές με τρένο σε όλο τον κόσμο και ανακήρυξε το Bernina Express νικητή με περισσότερα από 96.000 tags.

    Η διάσημη γέφυρα Landwasser, το Lago Bianco στα 2.253 μ., ​​το Alp Grüm με τη μοναδική θέα στον παγετώνα Palü και η κυκλική γέφυρα Brusio είναι μερικά μόνο από τα highlights της διαδρομής.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Υπάρχουν δύο τρένα που ταξιδεύουν σε αυτή τη γραμμή: το Bernina Red Train και το Bernina Express. Το πρώτο προσφέρει ενδιάμεσες στάσεις κατά μήκος της διαδρομής και διαθέτει κανονικά παράθυρα που μπορούν να ανοίξουν από το εσωτερικό. Το δεύτερο διαθέτει μεγαλύτερα, πανοραμικά παράθυρα που εκτείνονται σχεδόν σε ολόκληρο τον τοίχο του τρένου, τα οποία, ωστόσο, δεν ανοίγουν. Οι κρατήσεις θέσεων είναι απαραίτητες στο Express.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Αν και η γραμμή λειτουργεί όλο το χρόνο, έχει γίνει περισσότερο γνωστή για τις μαγευτικές χειμερινές διαδρομές της, με το τρένο να «οργώνει» το βαθύ χιόνι, προσφέροντας στους επιβάτες εντυπωσιακές εικόνες σε κάθε στροφή.

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider