Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Mon 22.8°C
    Clear

    Travel + Leisure: Οι 15 καλύτερες πόλεις της Ευρώπης για το 2023

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Travel + Leisure: Οι 15 καλύτερες πόλεις της Ευρώπης για το 2023

    Οι αναγνώστες του περιοδικού Travel + Leisure ψήφισαν τις 15 πόλεις της Ευρώπης που προσφέρουν μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες.

    Kάθε χρόνο, το αμερικανικό ταξιδιωτικό περιοδικό Travel + Leisure δημοσιεύει τις δικές του λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς (World’s Best Awards), βάσει ψηφοφορίας των αναγνωστών του. Περίπου 165.000 ταξιδιώτες συμμετείχαν φέτος στην έρευνα και ψήφισαν, μεταξύ άλλων, τις αγαπημένες τους πόλεις στην Ευρώπη με κριτήρια τα αξιοθέατα, τον πολιτισμό, τη φιλοξενία, το φαγητό και τις επιλογές για ψώνια. Δείτε παρακάτω ποιες πόλεις ξεχώρισαν και πάρτε ιδέες για τα επόμενα ταξίδια σας.

    1. Κωνσταντινούπολη, Τουρκία (σκορ: 90.23)

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Κωνσταντινούπολη συγκέντρωσε συνολικό σκορ 90.23 και βρέθηκε στην κορυφή της λίστας του Travel + Leisure. Ένας αναγνώστης είπε ότι πρόκειται για μια «όμορφη πόλη που έχει τόσα πολλά να προσφέρει», ενώ σε έναν άλλον άρεσε ότι είναι μια πόλη «ιδανική για όλα τα budget».

    2. Φλωρεντία, Ιταλία (σκορ: 89.48)

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    «Η αγαπημένη μου πόλη στην Ιταλία και ίσως στον κόσμο», ανέφερε ένας ταξιδιώτης, ο οποίος πρόσθεσε ότι η Φλωρεντία είναι ιδανικός προορισμός για κάθε εποχή. Επίσης, σύμφωνα με τους αναγνώστες του Travel + Leisure, η Φλωρεντία είναι ο «τέλειος ρομαντικός προορισμός».

    3. Ρώμη, Ιταλία (σκορ: 88.91)

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Ρώμη δεν θα μπορούσε να αφήσει τη Φλωρεντία να είναι η μοναδική ιταλική πόλη στην πρώτη πεντάδα. Οι προτάσεις των αναγνωστών του Travel + Leisure για περιηγήσεις στην «Αιώνια Πόλη» περιλαμβάνουν το Κολοσσαίο, τα Ισπανικά Σκαλιά, τη Ρωμαϊκή Αγορά, το Βατικανό, το Τραστέβερε και τη Βίλα Μποργκέζε.

    4. Λισαβόνα, Πορτογαλία (σκορ: 88.62)

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    «Η Λισαβόνα είναι ένα κρυμμένο στολίδι», αναφέρει ένας αναγνώστης του T+L. «Όμορφη πόλη. Φανταστικά ψώνια. Νόστιμο φαγητό. Πολύ φιλικοί άνθρωποι». Θέλετε κι άλλους λόγους για να την επισκεφθείτε;

    5. Πόρτο, Πορτογαλία (σκορ: 88.09)

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ένας αναγνώστης του T+L οδήγησε από τη Λισαβόνα στο Πόρτο και σχολίασε ότι «το ταξίδι με το αυτοκίνητο ήταν απόλαυση. Η στάση σε όλες τις μικρές πόλεις στο ενδιάμεσο ήταν μια καταπληκτική εμπειρία». Ο ίδιος αναγνώστης είπε ότι γοητεύτηκε από «το φαγητό, τις περιηγήσεις στο λιμάνι και τη θέα στον ποταμό Douro».

    6. Σεβίλλη, Ισπανία (σκορ: 87.83)

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Οι αναγνώστες του T+L ενθουσιάστηκαν με τη Σεβίλλη επειδή είναι μια σχετικά μικρή πόλη που είναι εξαιρετικά εύκολο να τη γυρίσεις - ακόμα και χωρίς αυτοκίνητο. Ένα ταξιδιώτης πρόσθεσε ότι «οι άνθρωποι είναι πολύ καλοί και τα εστιατόρια εκπληπτικά», ενώ ένας άλλος θαυμαστής αποκάλεσε τη Σεβίλλη «το στολίδι της Ανδαλουσίας».

    7. Λιουμπλιάνα, Σλοβενία (σκορ: 87.82)

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η πρωτεύουσα της Σλοβενίας είναι σταθερά φαβορί για τις λίστες με τα best of του Travel + Leisure, κερδίζοντας μια θέση στο top 10 με τις καλύτερες πόλεις της Ευρώπης τα τελευταία δύο χρόνια. Η Λιουμπλιάνα είναι μια μικρή έκπληξη, μια πόλη που είναι εύκολο να την ερωτευτείς.

    8. Σαν Σεμπαστιάν, Ισπανία (σκορ: 87.79)

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Όπως αναφέρει ένας ταξιδιώτης, «το Σαν Σεμπαστιάν είναι μία από τις αγαπημένες μου πόλεις στον κόσμο. Είναι όμορφο και έχει κάτι για όλους: μεσαιωνική πόλη, παραλίες, τα καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο, πολιτισμό, wine bars και επιλογές για κοντινές εκδρομές».

    9. Πράγα, Τσεχία (σκορ: 87.79)

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    «Η αρχιτεκτονική ήταν εκπληκτική», σχολίασε ένας ψηφοφόρος των World’s Best Awards. «Το φαγητό ήταν νόστιμο, η πόλη εύκολη να την περπατήσεις, οι άνθρωποι φιλικοί και το μέρος πολύ καθαρό και καλά συντηρημένο. Ανυπομονώ να επιστρέψω».

    10. Βαρκελώνη, Ισπανία (σκορ: 87.66)

    Travel + Leisure: Οι 15 καλύτερες πόλεις της Ευρώπης για το 2023
    Πηγή: Shutterstock

    Οι αναγνώστες του T+L λατρεύουν τη Βαρκελώνη για το Πάρκο Γκουέλ και τη Σαγράδα Φαμίλια του Αντόνι Γκαουντί, για τα υπαίθρια εστιατόρια που πλαισιώνουν τη Las Ramblas, αλλά και για το πόσο βολική είναι σαν αφετηρία για εκδρομές σε άλλες μικρότερες ισπανικές πόλεις.

    11. Σάλτσμπουργκ, Αυστρία (σκορ: 87.53)

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το Σάλτσμπουργκ βρέθηκε φέτος σε ψηλότερη θέση από τη Βιέννη. Η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Αυστρίας συνδυάζει μοναδικά το παλιό με το νέο.

    12. Εδιμβούργο, Σκωτία (σκορ: 87.32)

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Σύμφωνα με τους αναγνώστες του T+L, υπάρχει πάντα κάτι να ανακαλύψεις στο Εδιμβούργο, είτε είναι η δεύτερη φορά που το επισκέπτεσαι είτε η 22η.

    13. Μαδρίτη, Ισπανία (σκορ: 87.28)

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η ισπανική πρωτεύουσα φιγουράρει στην 13η θέση της λίστας. Η Plaza Mayor, το «Χρυσό Τρίγωνο» με τα διασημότερα μουσεία της πόλης και οι πολλές επιλογές για φαγητό και ψώνια κάνουν τη Μαδρίτη έναν από τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς της Ευρώπης.

    14. Μπορντό, Γαλλία (σκορ: 86.96)

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Χτισμένο στις όχθες του Γκαρόν, στη νοτιοδυτική Γαλλία, το Μπορντό είναι μια πόλη συνώνυμη του καλού κρασιού. Οι αναγώστες του T+L ξεχώρισαν επίσης την «κλασική αρχιτεκτονική» και την «όμορφη κεντρική πλατεία».

    15. Βιέννη, Αυστρία (σκορ: 86.74)

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Βιέννη, που φέτος βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης του Economist Intelligence Unit με τις πιο ευχάριστες πόλεις για να ζει κανείς, είναι η πόλη όπου η γοτθική αρχιτεκτονική συναντά το μεταμοντέρνο ντιζάιν, 'όπως αναφέρει το T+L. Η πόλη έχει γοητευτικά μπαρ που σερβίρουν αυστριακά κρασιά, σπουδαία μουσεία τέχνης και ένα εξαιρετικό σύστημα μεταφοράς που διευκολύνει τις μετακινήσεις, σύμφωνα με έναν αναγνώστη του T+L.

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider