Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Σαμοθράκη
    Sun 14.9°C
    Clear

    Telegraph: Τα 10 «ανέγγιχτα» νησιά της Ελλάδας

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Telegraph: Τα 10 «ανέγγιχτα» νησιά της Ελλάδας

    Η βρετανική εφημερίδα Telegraph παρουσιάζει 10 ελληνικά νησιά για αξέχαστες διακοπές και εμπειρίες εκτός τουριστικής πεπατημένης.

    Δέκα υπέροχα ελληνικά νησιά, ανέγγιχτα από τον μαζικό τουρισμό, παρουσιάζει σε άρθρο της η Telegraph. Η βρετανική εφημερίδα προτείνει λιγότερο γνωστούς (στο ευρύ κοινό) νησιωτικούς προορισμούς της χώρας μας σε όσους αναζητούν κάτι διαφορετικό για τις διακοπές τους, πέρα από τα διάσημα και πολυδιαφημισμένα μέρη. Αυτά τα νησιά, που πολλοί τουρίστες αγνοούν, έχουν γραφικά χωριά, πλούσια παράδοση και τοπία άγριας ομορφιάς.

    Ικαρία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    «Yπάρχει μαγεία στον αέρα στην άγριας όμορφιας Ικαρία στο ανατολικό Αιγαίο», γράφει η Telegraph, ενώ αναφέρει πως το νησί ανήκει στις 5 «μπλε ζώνες» του πλανήτη, δηλαδή σε εκείνες τις περιοχές όπου οι άνθρωποι ζουν πολύ περισσότερο από τον μέσο όρο.

    Αμοργός

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η μαγευτική θέα στο πέλαγος, τα νερά που παίρνουν όλες τις αποχρώσεις του μπλε και του γαλάζιου, ένα άγριο και επιβλητικό τοπίο και μια Χώρα που θεωρείται από τις ομορφότερες του Αιγαίου, συνθέτουν την εικόνα του ανατολικότερου νησιού των Κυκλάδων. Η Αμοργός είναι ένα νησί με χαρακτήρα και μια ανεπιτήδευτη χαλαρότητα.

    Αλόννησος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Αλόννησος είναι ένας προορισμός χαμηλών τόνων, ιδανικός για ταξιδιώτες που επιθυμούν να βγουν εκτός πεπατημένης και να περάσουν ήσυχες διακοπές σε επαφή με τη φύση. Εδώ βρίσκεται το πρώτο Θαλάσσιο Πάρκο της Ελλάδας - και το μεγαλύτερο της Ευρώπης - που αποτελεί ένα από τα λιγοστά καταφύγια της μεσογειακής φώκιας Monachus monachus.

    Ανάφη

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Εναλλακτική, μποέμ και μοναχική, με το άγριο τοπίο της, τους χαλαρούς ρυθμούς της και τις καταπληκτικές χρυσαφένιες αμμουδιές που μαγεύουν τους επισκέπτες, η Ανάφη αποτελεί ιδανικό προορισμό για διακοπές ανεμελιάς και χαλάρωσης.

    Νίσυρος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το πιο σημαντικό αξιοθέατο της Νισύρου είναι χωρίς αμφιβολία το ηφαίστειο, το οποίο μπορείτε να επισκεφθείτε. Η αύρα του ηφαιστείου, οι γραφικοί οικισμοί με τις βοτσαλωτές πλατείες, οι θερμές ιαματικές πηγές, η άγρια γοητεία και η ενέργειά της, κάνουν τη Νίσυρο μοναδική.

    Κύθηρα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Έχουν μαγευτικές παραλίες, μια όμορφη Χώρα, πολλά γραφικά χωριά με ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, εντυπωσιακά κάστρα, άγριο φυσικό τοπίο, φαράγγια, καταρράκτες και σπήλαια. Δεν μοιάζουν ούτε με τα υπόλοιπα Επτάνησα ούτε με τα νησιά του Αιγαίου. Τα Κύθηρα έχουν τον δικό τους μοναδικό χαρακτήρα.

    Σαμοθράκη

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Άγρια παρθένα φύση, εντυπωσιακοί καταρράκτες και λιμνούλες με παγωμένα κρυστάλλινα νερά, ιαματικές πηγές, μοναδικές αρχαιότητες και χαριτωμένα κατσικάκια που σε ακολουθούν. Μυστηριακή, καταπράσινη και γεμάτη τρεχούμενα νερά, η Σαμοθράκη είναι ένα νησί με ξεχωριστή ενέργεια.

    Φολέγανδρος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Λουσμένη από το φως του Αιγαίου, η Φολέγανδρος μαγεύει τους επισκέπτες με τις παρθένες παραλίες και την ανόθευτη αρχιτεκτονική των οικισμών της. Σημείο συνάντησης του νησιού είναι η πανέμορφη Χώρα. Χτισμένη στα 200 μ. πάνω από τη θάλασσα, απλώνεται μέσα και γύρω από το μεσαιωνικό κάστρο που δεσπόζει στο χείλος του γκρεμού και μοιάζει με σκηνικό θεάτρου.

    Κουφονήσια

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Τα Κουφονήσια μπορεί να μην αποτελούν πλέον τον άγνωστο παράδεισο της άγονης γραμμής, ωστόσο διατηρούν τη χαλαρή κυκλαδίτικη ατμόσφαιρά τους και παραμένουν ένας προορισμός συνώνυμο της καλοκαιρινής ανεμελιάς στην καρδιά των Κυκλάδων. Το πιο δυνατό σημείο των Κουφονησίων είναι οι υπέροχες, αμμώδεις παραλίες με τα γαλαζοπράσινα νερά.

    Καστελόριζο

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το ανατολικότερο σημείο της Ελλάδας είναι ιδανικός προορισμός για όσους αναζητούν διακοπές με αυθεντικό χαρακτήρα και ηρεμία. Ο μοναδικός οικισμός του Καστελόριζου βρίσκεται γύρω από το φυσικό λιμάνι. Τα αρχοντόσπιτα, εντυπωσιακά βαμμένα και αμφιθεατρικά χτισμένα γύρω από τη θάλασσα, αποτελούν αυθεντικά δείγματα παραδοσιακής δωδεκανησιακής αρχιτεκτονικής.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider