Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Σύμη
    Sun 22.2°C
    Clear

    Οι top προορισμοί των σούπερ γιοτ το φετινό καλοκαίρι

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Οι top προορισμοί των σούπερ γιοτ το φετινό καλοκαίρι

    Αυτοί είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για δισεκατομμυριούχους και διάσημους που κάνουν διακοπές με σούπερ γιοτ - Από το Σεν Τροπέ και τη Σαρδηνία μέχρι τα ελληνικά νησιά.

    Τα σούπερ γιοτ έχουν κατακλύσει τις θάλασσες της Μεσογείου το φετινό καλοκαίρι. Όπως αναφέρει το Forbes σε πρόσφατο άρθρο του, «το καλοκαίρι των super yachts βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Αμέτρητα mega yachts κάνουν κρουαζιέρες στη Μεσόγειο, με την περισσότερη κίνηση να παρατηρείται στα ιταλικά και τα ελληνικά νησιά». Ειδικά για την Ελλάδα, ο Nicolas Benazeth, διευθυντής μισθώσεων της CharterWorld, σχολιάζει πως η χώρα μας «συνεχίζει να είναι ένας από τους βασικούς προορισμούς, χάρη στα εκατοντάδες όμορφα νησιά που προσφέρουν αμέτρητες επιλογές για κρουαζιέρες με γιοτ και την ομορφιά, τον πολιτισμό και τη δικαιολογημένη φήμη της στην ασφάλεια και τη φιλοξενία». Ακολουθούν οι δημοφιλέστεροι προορισμοί της Μεσογείου για σούπερ γιοτ το φετινό καλοκαίρι, σύμφωνα με το Forbes.

    Ελληνικά νησιά

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    «Υπάρχουν πάνω από 200 κατοικημένα ελληνικά νησιά και περίπου 6000 ακατοίκητα. Από την Ιθάκη μέχρι τη Μύκονο, υπάρχει κάτι για όλους», γράφει το Forbes. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα CharterWorld, οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για super yachts είναι η Ύδρα, η Λευκάδα, η Φολέγανδρος, η Ζάκυνθος, η Σύμη, η Σαντορίνη και η Μύκονος.

    Με βάση τα δεδομένα των Marine Traffic και Superyachtfan, αυτά είναι μερικά από τα μεγαλύτερα σκάφη που πλέουν στην Ελλάδα αυτό τον μήνα: αυτή τη στιγμή, το εντυπωσιακό σούπερ γιοτ Bliss του ιδρυτή του Snapchat, Evan Spiegel, βρίσκεται στην Ύδρα, ενώ το Senses του ιδρυτή της Google Λάρι Πέιτζ και το Air του Ιταλού μεγιστάνα της τσίχλας Augusto Perfetti, βρίσκονται στη Μύκονο. Στην Κρήτη βρίσκεται το Mayan Queen IV, της οικογένειας του μεγιστάνα του ασημιού, Alberto Bailleres (το σκάφος συμμετείχε στη διάσωση των μεταναστών στο ναυάγιο της Πύλου).

    Κάπρι

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το κοσμοπολίτικο Κάπρι, στον κόλπο της Νάπολης, έχει καθιερωθεί ως νησί της dolce vita. Μαζί με τα γειτονικά νησιά Ponza και Ischia, αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για σούπερ γιοτ δισεκατομμυριούχων αυτό το καλοκαίρι.

    Ντουμπρόβνικ

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Κροατία με τους ήσυχους κολπίσκους της που περιβάλλονται από παραθαλάσσια φρούρια, αποτελεί δημοφιλή προορισμό για σούπερ γιοτ. Τα περισσότερα γιοτ μένουν μακριά από το πολυσύχναστο Ντουμπρόβνικ και αγκυροβολούν έξω από μικρά χωριά κατά μήκος της ακτής της Αδριατικής.

    Ίμπιζα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Γνωστό για τα ξέφρενα πάρτι του, το διάσημο νησί των Βαλεαρίδων αποτελεί επίσης κορυφαίο προορισμό για σούπερ γιοτ, προσφέροντας γρήγορη πρόσβαση σε κλαμπ, παραθαλάσσια εστιατόρια και ιδιωτικούς κολπίσκους όπως οι Cala d'Albarca, Es Canaret και Cala Codolar.

    Μαγιόρκα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Πάλμα ντε Μαγιόρκα, με το ιστορικό λιμάνι της στη δυτική πλευρά της ακτής, είναι ακόμη ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για σούπερ γιοτ. Το ισπανικό νησί φημίζεται για τις εκπληκτικές παραλίες και τη νυχτερινή ζωή του.

    Πορτοφίνο

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το Πορτοφίνο είναι η επιτομή της κομψότητας και της μόδας, ένας δημοφιλής προορισμός για διασημότητες και δισεκατομμυριούχους, στην απόκρημνη ανατολική ακτή της Ιταλίας.

    Ποζιτάνο

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Στις απότομες πλαγιές της Ακτής Αμάλφι της Ιταλίας, το Ποζιτάνο, με θέα στο απέραντο γαλάζιο, πολύχρωμα σπίτια και μερικά από τα πιο κοσμοπολίτικα ξενοδοχεία και εστιατόρια, είναι αγαπημένος προορισμός για διασημότητες και δισεκατομμυριούχους που κάνουν διακοπές με σούπερ γιοτ.

    Σαρδηνία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το λαμπερό λιμάνι του Porto Cervo της ακτογραμμής Costa Smeralda, στη βόρεια πλευρά της Σαρδηνίας, είναι διάσημος προορισμός χάρη στο φημισμένο Yacht Club Costa Smeralda, τα boutique ξενοδοχεία και τα αμέτρητα καταστήματα μεγάλων σχεδιαστών.

    Σεν Τροπέ

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Διάσημο για τους λαμπερούς και πλούσιους επισκέπτες του, το Σεν Τροπέ στη γαλλική Ριβιέρα παραμένει πάντα απαραίτητη θερινή στάση για κάθε jet setter που σέβεται τον εαυτό του. Δεν είναι τυχαίο που το λιμάνι του είναι γεμάτο με γιοτ κάθε καλοκαίρι.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider