Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Ζάκυνθος
    Wed 19.8°C
    Clouds

    4 μαγευτικές θαλάσσιες σπηλιές στα νησιά του Ιονίου

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    4 μαγευτικές θαλάσσιες σπηλιές στα νησιά του Ιονίου

    Από την Κέρκυρα μέχρι τη Ζάκυνθο, μερικές από τις πιο εντυπωσιακές θαλάσσιες σπηλιές της Ελλάδας σάς περιμένουν να βουτήξετε στα κρυστάλλινα νερά τους.

    Απόκρημνα και εντυπωσιακά βράχια, συγκλονιστικά νερά, τοπία με απόκοσμη ομορφιά. Οι θαλάσσιες σπηλιές αποτελούν μοναδικά αξιοθέατα της φύσης και από τα πιο μαγευτικά μέρη που μπορείτε να κολυμπήσετε. Στα νησιά του Ιονίου θα συναντήσετε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές της Ελλάδας. Οι ακτίνες του ήλιου αντανακλώνται στους βράχους δημιουργώντας μια μυστηριακή ατμόσφαιρα, τα κρυστάλλινα νερά λάμπουν, ο βυθός μοιάζει να αλλάζει συνέχεια χρώματα και η μαγεία ξεδιπλώνεται... Είτε τις επισκεφθείτε με καραβάκι είτε με δικό σας σκάφος, οι βουτιές σε αυτές τις εντυπωσιακές θαλασσοσπηλιές του Ιονίου θα σας μείνουν αξέχαστες.

    Γαλάζιες Σπηλιές, Ζάκυνθος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Οι Γαλάζιες Σπηλιές, που βρίσκονται στο βόρειο τμήμα της Ζακύνθου, είναι από τις πιο πολυφωτογραφημένες της Ελλάδας. Οι εντυπωσιακές αυτές σπηλιές αρχίζουν αμέσως μετά τον Άγιο Νικόλαο για να τελειώσουν κοντά στο ακρωτήριο Σχoινάρι. Οι επιβλητικοί βράχοι, τα απίστευτα χρώματα και η ομορφιά της θάλασσας δημιουργούν ένα υπερθέαμα που συναρπάζει τους επισκέπτες. Μπορείτε να τις επισκεφθείτε είτε με δικό σας σκάφος, είτε με κάποιο από τα εκδρομικά καραβάκια.

    Γράβες, Παξοί

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η θαλάσσια περιήγηση στις εκπληκτικές «γράβες» (ενάλιες σπηλιές) θα σας κάνει να αγαπήσετε τους Παξούς ακόμα περισσότερο. Οι σμαραγδένιες αυτές σπηλιές βρίσκονται στη δυτική πλευρά του νησιού και συνολικά ξεπερνούν τις τριάντα. Θα δείτε τις σπηλιές στο Μογγονήσι, τον Τρυπητό με τη φυσική γέφυρα, τον Ορθόλιθο (όρθιο βράχο μέσα στη θάλασσα), το Αχάι με τις συνεχόμενες σπηλιές και τον Ερημίτη με την τεράστια σπηλιά της Υπαπαντής. Οι σπηλιές των Παξών είναι επισκέψιμες με εκδρομικά σκάφη που κάνουν ημερήσιες κρουαζιέρες.

    Σπήλαιο Παπανικολή, Μεγανήσι

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Στο Μεγανήσι, μια ανάσα από τη Λευκάδα, βρίσκεται το περίφημο Σπήλαιο του Παπανικολή, το οποίο οφείλει την ονομασία του στο ιστορικό ομώνυμο υποβρύχιο που χρησιμοποιούσε το σπήλαιο ως καταφύγιο και ορμητήριο κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Έχει μήκος 120 μ. και πλάτος 60 μ., ενώ στο βάθος δημιουργείται μια μικρή αμμουδιά. Βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο του νησιού και μπορείτε να φτάσετε εκεί που αναχωρούν από τη Λευκάδα.

    Σπηλιές Παλαιοκαστρίτσας, Κέρκυρα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ο όρμος της Παλαιοκαστρίτσας στην Κέρκυρα θεωρείται ένα από τα ωραιότερα μέρη του νησιού. Δεν γίνεται να επισκεφθείτε την Παλαιοκαστρίτσα και να μην κάνετε μια βόλτα με βάρκα στις υπέροχες θαλασσινές σπηλιές που βρίσκονται στην περιοχή. Κάθε σπηλιά έχει τη δική της ιστορία. Η πιο διάσημη από αυτές είναι η σπηλιά της Ναυσικάς. Οι ακτίνες του ήλιου καθώς αντανακλώνται στους βράχους και τα βαθιά, κρυστάλλινα νερά θα σας ξεσηκώσουν σίγουρα για μια δροσερή βουτιά.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider