Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
  sun-solid Αστυπάλαια
  Thu 25.7°C
  Clear

  Η Αστυπάλαια στην κορυφή των εναλλακτικών ελληνικών νησιών

  BEST OF
  Κείμενο: Travelgo Team
  Η Αστυπάλαια στην κορυφή των εναλλακτικών ελληνικών νησιών

  H Αστυπάλαια βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των εναλλακτικών προορισμών που προτείνει η βρετανική εφημερίδα Observer για διακοπές μακριά από τα πλήθη.

  Τα ελληνικά νησιά συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν στα ταξιδιωτικά αφιερώματα του βρετανικού Τύπου για τις φετινές καλοκαιρινές διακοπές. Σε πρόσφατο άρθρο της, η βρετανική εφημερίδα Observer προτείνει στους αναγνώστες της εναλλακτικά ελληνικά νησιά για να ξεφύγουν από τον καλοκαιρινό συνωστισμό.

  «Για πολλούς όταν σκέφτονται διακοπές, η Ελλάδα με τα χιλιάδες νησιά σε Ιόνιο και Αιγαίο Πέλαγος, ξετυλίγεται πρώτη μπροστά στα μάτια του νου τους. Ωστόσο, δεν είμαστε εδώ για να αναπολήσουμε ακόμη μια φορά τα σοκάκια της Μυκόνου και της Σαντορίνης. Είναι καιρός πλέον να παραμερίσουμε τα συνήθη τουριστικά μονοπάτια και να αποκαλύψουμε τη ντροπαλή γοητεία των αφανών ελληνικών κρησφύγετων», γράφει ο Observer. Ανάμεσα στα 13 νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, η Αστυπάλαια καταλαμβάνει την κορυφή της λίστας της εφημερίδας.

  travelgo.gr
  Πηγή: Shutterstock

  Για την Αστυπάλαια ο Observer αναφέρει ότι πρόκεται για ένα κόσμημα του Αιγαίου σε σχήμα πεταλούδας. «Κάποτε ήταν μια ινκόγκνιτο τοποθεσία της νησιωτικής Ελλάδας. Σήμερα, ακόμη "φτερουγίζει" ανέγγιχτη από τα ραντάρ των μαζικών τουριστών, αν και είναι εύκολα προσβάσιμη μέσω καθημερινών πτήσεων από την Αθήνα. Αυτό το μαγευτικό καταφύγιο των Δωδεκανήσων παντρεύει την κομψότητα με μια δελεαστική "γεύση" του αχαρτογράφητου».

  travelgo.gr
  Πηγή: Shutterstock

  Αναφορικά με τη νέα διάκριση, ο Δήμαρχος Αστυπάλαιας Νίκος Κομηνέας δήλωσε πως «η Αστυπάλαια με έναν τρόπο μοναδικό, εξελίσσεται και παράλληλα διατηρεί αναλλοίωτη την αυθεντικότητα της.

  Μέσα από συντονισμένες δράσεις, προχωράμε δυναμικά στον δρόμο της αειφορίας δείχνοντας σε διεθνές επίπεδο πώς θα διαφυλάξεις την κληρονομιά σου και το φυσικό περιβάλλον με τακτικές του μέλλοντος. Μέσα από το πρόγραμμα ''Αστυπάλαια: Έξυπνο και Βιώσιμο Νησί'' το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Κυβέρνηση και τον όμιλο WV η ηλεκτροκίνηση, τα ψηφιακά συστήματα, η πράσινη ενέργεια και έργα υποδομών αποκτούν βάση και γίνονται τα συστατικά που κάνουν το νέο όραμα της Αστυπάλαιας, πράξη.

  travelgo.gr
  Πηγή: Shutterstock

  Ο αριθμός των ηλεκτρικών οχημάτων αυξάνεται σε συνεχή βάση τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Την ίδια στιγμή, οι υπηρεσίες Astybus και Astygo οι οποίες λειτουργούν μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής Astymove δημιουργούν μια νέα δυναμική στις μετακινήσεις των τουριστών και των κατοίκων καλύπτοντας με βιώσιμο τρόπο τις ανάγκες μετακίνησης στο νησί της Αστυπάλαιας. Παράλληλα αναμένεται η δημιουργία υβριδικού σταθμού ανανεώσιμων πηγών στην Αστυπάλαια με στόχο την κάλυψη του 80% των ενεργειακών αναγκών του νησιού από καθαρές πηγές ενέργειας. Για το φετινό καλοκαίρι, η πεταλούδα του Αιγαίου κινείται σε υψηλούς ρυθμούς, προσελκύοντας ενισχυμένες ταξιδιωτικές ροές από το εξωτερικό».

  Η λίστα του Observer

  Τη λίστα των προορισμών που προτείνει στους αναγνώστες του ο Observer συμπληρώνουν τα ακόλουθα νησιά:

  • Χάλκη
  • Κίμωλος
  • Ιθάκη
  • Σύμη
  • Σύρος
  • Αμοργός
  • Σάμος
  • Καστελόριζο
  • Αντίπαρος
  • Σέριφος
  • Κέα
  • Κουφονήσια

  Διαβάστε Επίσης

  gazzetta
  gazzetta insider reader insider