Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sun 23.9°C
    Clear

    Μια ανοιξιάτικη βόλτα σε 8 εντυπωσιακούς δρόμους του πλανήτη

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Μια ανοιξιάτικη βόλτα σε 8 εντυπωσιακούς δρόμους του πλανήτη

    Από τις ανθισμένες κερασιές της Ιαπωνίας μέχρι τη μαγευτική Μπλε Πόλη στο Μαρόκο, δείτε μερικούς από τους πιο εντυπωσιακούς δρόμους που μπορεί να συναντήσει κανείς σε μεγάλες και μικρές πόλεις του κόσμου.

    Σε όλο τον πλανήτη υπάρχουν εκατομμύρια συνηθισμένοι δρόμοι που διασχίζει ο κόσμος καθημερινά και υπάρχουν και εκείνοι οι δρόμοι που ξεχωρίζουν με τη μοναδικότητά τους και αποτελούν αξιοθέατα από μόνοι τους. Χιλιάδες τουρίστες συρρέουν κάθε χρόνο για να τους θαυμάσουν από κοντά, κάνοντάς τους ιδιαίτερα δημοφιλείς στα social media. Από τις ανθισμένες κερασιές της Ιαπωνίας μέχρι τη μαγευτική Μπλε Πόλη στο Μαρόκο, δείτε μερικούς από τους πιο εντυπωσιακούς δρόμους του κόσμου που θα σας κάνουν να θέλετε να ετοιμάσετε τις βαλίτσες σας αμέσως!

    Lombard Street, Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η εκκεντρική οδός Lombard στο Σαν Φρανσίσκο τραβάει τους επισκέπτες της πόλης σαν μαγνήτης. Οι τουρίστες σταματούν, κατεβαίνουν από τα αυτοκίνητά τους και τραβούν φωτογραφίες από τον εμβληματικό ζιγκ ζαγκ δρόμο που εκτείνεται σε ένα τετράγωνο ανάμεσα στις οδούς Hyde και Leavenworth, σε έναν απότομο λόφο και αποτελείται από οκτώ φουρκέτες. H Lombard Street αποτελεί ένα σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο που προσελκύει περίπου δύο εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως.

    Μονμάρτρη, Παρίσι, Γαλλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η μποέμικη συνοικία του Παρισιού που φιλοξενούσε κάθε είδους καλλιτέχνη, μαγεύει ακόμα με το γραφικό σκηνικό της. Μια βόλτα στους δρόμους της Μονμάρτρης είναι μοναδική εμπειρία. Η Rue de l'Abreuvoir και η Rue des Saules με τα πολύχρωμα κτήρια και τους σκεπασμένους με κισσό τοίχους είναι το όνειρο κάθε φωτογράφου.

    Μονοπάτι του Φιλοσόφου, Κιότο, Ιαπωνία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Οι ανθισμένες κερασιές είναι ένα μοναδικό θέαμα στην Ιαπωνία. Η εποχή ανθοφορίας τους είναι μεταξύ τέλη Μαρτίου και αρχές Απριλίου. Ένας από τους πιο όμορφους και γραφικούς δρόμους της Ιαπωνίας για να δει κανείς τις περίφημες ανθισμένες κερασιές αυτή την εποχή είναι το Μονοπάτι του Φιλοσόφου (Philosopher’s Walk) στο Κιότο.

    Heerstrasse, Βόννη, Γερμανία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ο πιο δημοφιλής δρόμος στη Βόννη της Γερμανίας είναι η Heerstrasse, γνωστή και ως η «λεωφόρος των ανθισμένων κερασιών». Τα δέντρα εισήχθησαν από την Ιαπωνία και φυτεύτηκαν τη δεκαετία του 1980, δίνοντας στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης τη δυνατότητα να απολαμβάνουν μαγευτικούς περιπάτους μέσα στις ροζ στοές που σχηματίζονται στις αρχές της άνοιξης.

    Chefchaouen, Μαρόκο

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Βόρεια του Μαρόκου, υπάρχει μια μικρή πόλη που ονομάζεται Chefchaouen και είναι βαμμένη σε μια παλέτα μαγευτικών μπλε αποχρώσεων. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες την επισκέπτονται αναζητώντας την τέλεια φωτογραφία στα σοκάκια της παλιάς πόλης με το παραμυθένιο χρώμα.

    Caminito, La Boca, Μπουένος Άιρες, Αργεντινή

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    O πεζόδρομος Caminito είναι ο πιο πολύχρωμος δρόμος στην πιο πολύχρωμη περιοχή του Μπουένος Άιρες, τη La Boca. Γεμάτος με έργα ντόπιων καλλιτεχνών, μοιάζει με υπαίθριο μουσείο.

    The Dark Hedges, County Antrim, Βόρεια Ιρλανδία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Αυτός ο σκεπασμένος με δέντρα και απόκοσμα όμορφος δρόμος που έγινε γνωστός από το Game of Thrones ονομάζεται Dark Hedges (Σκοτεινός Φράχτης) και βρίσκεται μεταξύ Armoy και Stranocum, στο County Antrim της Βόρειας Ιρλανδίας. Οι οξιές φυτεύτηκαν τον 18ο αιώνα από την οικογένεια των Stuart με σκοπό να εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη που έφτανε στο αρχοντικό τους, Gracehill House.

    San Miguel De Allende, Μεξικό

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Τέσσερις ώρες βορειοδυτικά από το Μέξικο Σίτι, το San Miguel de Allende είναι μια πόλη-στολίδι, φημισμένη για την ισπανική αποικιακή αρχιτεκτονική της, τα πολύχρωμα κτήρια της και τη γαστρονομία της. Μια βόλτα στην ιστορική και πολύχρωμη οδό Aldama είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνει κάθε επισκέπτης της πόλης.

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider