Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 15.3°C
    Clouds

    Αυτά είναι τα 10 πιο δημοφιλή ανοιξιάτικα αξιοθέατα στην Ευρώπη

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Αυτά είναι τα 10 πιο δημοφιλή ανοιξιάτικα αξιοθέατα στην Ευρώπη

    Ανθισμένοι κήποι, καταπράσινα πάρκα, ανάκτορα, σιντριβάνια και λίμνες δημιουργούν πολύχρωμα σκηνικά που εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες. Αυτά είναι δέκα από τα καλύτερα ευρωπαικά αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφθεί κανείς την άνοιξη

    Η άνοιξη είναι προ των πυλών και τι καλύτερο από το να την υποδεχθούμε με μια μίνι απόδραση στην Ευρώπη; Η ομάδα της αλυσίδας ξενοδοχείων Premier Inn έκανε μια έρευνα, αναλύοντας περισσότερες από 34.000 κριτικές στο Tripadvisor για 190 προορισμούς σε όλο τον κόσμο, για να βρει τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφθεί κανείς την άνοιξη. Από εντυπωσιακούς ανθισμένους κήπους και πάρκα μέχρι επιβλητικά παλάτια, αυτές είναι οι κορυφαίες ανοιξιάτικες τοποθεσίες στην Ευρώπη. Πάρτε ιδέες και ετοιμάστε τη βαλίτσα σας!

    1. Keukenhof, Lisse, Ολλανδία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Οι φημισμένοι Keukenhof Gardens βρίσκονται κοντά στην πόλη Lisse της Ολλανδίας. Άνοιξαν για το κοινό το 1950 με πρωτοβουλία του δημάρχου του Lisse που διοργάνωσε έκθεση τουλίπας και έκτοτε έχουν εξελιχθεί σε ένα παγκοσμίως γνωστό αξιοθέατο. Εδώ φυτεύονται περίπου 7 εκατομμύρια βολβοί λουλουδιών κάθε χρόνο σε μια έκταση 79 στρεμμάτων. Όταν ανθίζουν το θέαμα είναι πραγματικά μοναδικό.

    2. Κήπος του Λουξεμβούργου, Παρίσι

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ο Κήπος του Λουξεμβούργου (Jardin du Luxembourg), στο 6ο διαμέρισμα του Παρισιού, είναι ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα της γαλλικής πρωτεύουσας. Δημιουργήθηκε το 1612 από τη Μαρία των Μεδίκων για τη νέα κατοικία της, το παλάτι του Λουξεμβούργου και περιλαμβάνει χώρους περιπάτου με δέντρα, παρτέρια, γλυπτά και σιντριβάνια. Είναι αγαπημένος τόπος συνάντησης για τους Παριζιάνους και προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

    3. Ανάκτορα Σενμπρούν, Βιέννη

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Τα Ανάκτορα Σενμπρούν στη Βιέννη είναι από τα σημαντικότερα και ιστορικότερα ανάκτορα της Ευρώπης. Αποτελούσαν τα θερινά ανάκτορα των Αψβούργων από τον 18ο αιώνα έως το 1918 και σήμερα αποτελούν σήμερα σπουδαίο τουριστικό πόλο έλξης με πάνω από 6 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως. Από τα 1.441 δωμάτια, το πιο διάσημο είναι αυτό με τους καθρέφτες, με άσπρη και χρυσή ροκοκό διακόσμηση και κρυστάλλινους καθρέφτες. Εδώ λέγεται ότι ο Μότσαρτ έδωσε το πρώτο του κονσέρτο στην ηλικία των έξι για τη βασιλική οικογένεια το 1762.

    4. Kew Gardens, Λονδίνο

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Οι βασιλικοί βοτανικοί κήποι του Kew αποτελούν ένα από τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα του Λονδίνου και Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν μια εξαιρετική ποικιλία φυτών και πάνω από 14.000 δέντρα, μέσα σε ένα απέραντο και πανέμορφο τοπίο. Οι κήποι εκτείνονται σε 326 στρέμματα και διαθέτουν το δικό τους παλάτι.

    5. St. James's Park, Λονδίνο

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το αρχαιότερο βασιλικό πάρκο στο Λονδίνο θα σας κάνει να νιώσετε ότι βρίσκεστε στην αγγλική εξοχή. Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του St. James's Park είναι η μικρή λίμνη με τα δύο νησιά: το Νησί της Πάπιας (Duck Island), όπου θα δείτε δεκάδες πάπιες και το Δυτικό Νησί (West Island). Μια γέφυρα διασχίζει τη γραφική λίμνη και επιτρέπει στους επισκέπτες να δουν τη δυτική πλευρά του Παλατιού του Μπάκιγχαμ, πλαισιωμένου από δέντρα και σιντριβάνια.

    6. St Stephen's Green, Δουβλίνο

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το St Stephen's Green (Πάρκο του Αγίου Στεφάνου) είναι μια καταπράσινη όαση στην καρδιά του Δουβλίνου. Η σημερινή του μορφή σχεδιάστηκε από τον William Sheppard. Βρίσκεται κοντά στην εμπορική οδό Grafton και διαθέτει μια λίμνη και πλήθος μνημείων.

    7. Claude Monet’s Garden, Giverny, Γαλλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ποιος δεν θέλει να περπατήσει μέσα σε έναν όμορφο κήπο στη γαλλική ύπαιθρο; O ιμπρεσιονιστής ζωγράφος Κλοντ Μονέ είχε την ίδια ιδέα όταν αποφάσισε να μετακομίσει στο γραφικό χωριό Giverny τη στιγμή που το αντίκρισε μέσα από ένα τρένο. Αγόρασε το δικό του σπίτι εκεί και έφτιαξε έναν μεγάλο κήπο σχεδόν ίδιο με τα έργα τέχνης του. Ο ίδιος είχε δηλώσει: «Ο κήπος μου είναι το πιο όμορφο έργο μου».

    8. Parque del Retiro, Μαδρίτη

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το Parque del Retiro είναι το μεγαλύτερο και ωραιότερο πάρκο της Μαδρίτης. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και περιλαμβάνει όμορφα γλυπτά και μνημεία, έναν πανέμορφο κήπο με τριανταφυλλιές, δύο μουσεία (Museo del Ejercito και Cason del Buen Retiro) και χώρους εκθέσεων (Palacio de Cristal). Εδώ υπάρχει κάτι για όλους: από μονοπάτια για τζόκινγκ μέχρι τεχνητή λίμνη για ρομαντικές βαρκάδες.

    9. Πύργος του Άιφελ, Παρίσι

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Είναι από τα πιο διάσημα μνημεία του κόσμου. Αποτελεί όνειρο για πολλούς ανθρώπους να ανέβουν στην κορυφή του και να θαυμάσουν από εκεί τη θέα του Παρισιού. Σύμφωνα με τις κριτικές στο Tripadvisor που εξέτασε η Premier Inn, η άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή για επισκεφθεί κανείς τον Πύργο του Άιφελ.

    10. Χαμένοι Κήποι του Χέλιγκαν, St Austell, Κορνουάλη

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ένα εντελώς διαφορετικό αξιοθέατο περιμένει τους επισκέπτες της Κορνουάλης, κοντά στο St Austell: οι πανέμορφοι Χαμένοι Κήποι του Χέλιγκαν (Lost Gardens of Heligan). Εδώ οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν σε μια εντυπωσιακή «ζούγκλα» και να θαυμάσουν τεράστια γλυπτά, όπως η Χωμάτινη Καμαριέρα και το Κεφάλι του Γίγαντα, που είναι φτιαγμένα από πέτρες και φυτά!

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider