Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Thu 17.2°C
    Clear

    Σε αυτό το ξενοδοχείο κοιμάσαι σε δύο χώρες ταυτόχρονα

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Σε αυτό το ξενοδοχείο κοιμάσαι σε δύο χώρες ταυτόχρονα

    Σκεφτήκατε ποτέ ότι μπορείτε να κοιμηθείτε σε δύο διαφορετικές χώρες ταυτόχρονα μένοντας σε ένα ξενοδοχείο; Αυτή την ξεχωριστή εμπειρία διαμονής προσφέρει το Hotel Arbez Franco-Suisse, το οποίο έχει την ιδιαιτερότητα να βρίσκεται ακριβώς πάνω σε διεθνή σύνορα

    Το Hotel Arbez Franco-Suisse (γνωστό και ως «L’Arbézie») είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα και «ασυνήθιστα» ξενοδοχεία στον κόσμο. Ο λόγος δεν έχει να κάνει με κάποια ιδιαιτερότητα στη διακόσμηση ή με τις υπηρεσίες του ξενοδοχείου, αλλά με τη μοναδική τοποθεσία του. Το «L’Arbézie» βρίσκεται κυριολεκτικά πάνω στα σύνορα της Γαλλίας με την Ελβετία - τόσο κυριολεκτικά, που σε ορισμένα δωμάτια οι επισκέπτες κοιμούνται στις δύο χώρες ταυτόχρονα!

    Το ξενοδοχείο που χωρίζεται στη μέση από δύο χώρες

    travelgo.gr
    Πηγή: Hotel Arbez Franco-Suisse

    Το Hotel Arbez Franco-Suisse είναι ένα μικρό, οικογενειακό ξενοδοχείο που βρίσκεται στο μικρό χωριό La Cure, 45 λεπτά βόρεια της Γενεύης. Το κτήριο που στεγάζεται το ξενοδοχείο χτίστηκε το 1862, λίγο πριν τον καθορισμό των νέων συνόρων των δύο χωρών, με αποτέλεσμα το μισό περίπου ξενοδοχείο να βρίσκεται στη Γαλλία και το άλλο μισό στην Ελβετία. Τα σύνορα διχοτομούν το εστιατόριο αλλά και αρκετά από τα δωμάτια του ξενοδοχείου.

    travelgo.gr
    Πηγή: Hotel Arbez Franco-Suisse

    Όπως αναφέρει το CNN, η κατάσταση αυτή «είναι μια ακούσια συνέπεια της συνθήκης του Dappes του 1862, με την οποία η Γαλλία και η Ελβετία συμφώνησαν σε μια μικρή εδαφική ανταλλαγή, προκειμένου να επιτραπεί ο πλήρης γαλλικός έλεγχος ενός κοντινού στρατηγικού δρόμου. Η συνθήκη προέβλεπε ότι όλα τα κτήρια κατά μήκος των συνόρων θα παρέμεναν στη θέση τους, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ένας ντόπιος επιχειρηματίας για να ανοίξει ένα κατάστημα και ένα μπαρ, προκειμένου να επωφεληθεί από το διασυνοριακό εμπόριο. Το ξενοδοχείο άνοιξε το 1921».

    travelgo.gr
    Πηγή: Hotel Arbez Franco-Suisse

    Στο εσωτερικό του ξενοδοχείου υπάρχουν διακοσμητικά στοιχεία και σύμβολα και από τις δύο χώρες. «Οι καθρέφτες και τα παράθυρα δεν είναι απλά διακοσμητικά στοιχεία, αλλά και σύμβολα σύνδεσης γειτονικών κόσμων και πραγματικοτήτων», λέει στο CNN ο Alexandre Peyron, διευθυντής του ξενοδοχείου που διοικείται από την οικογένειά του εδώ και πολλές γενιές.

    travelgo.gr
    Πηγή: Hotel Arbez Franco-Suisse

    Το ξενοδοχείο έχει δύο διευθύνσεις, δύο ταχυδρομικούς κώδικες και δύο αριθμούς τηλεφώνου. Μάλιστα, υπάρχουν δωμάτια που η μία πλευρά του κρεβατιού ανήκει στη Γαλλία και η άλλη στην Ελβετία! Το εστιατόριο που λειτουργεί εντός του ξενοδοχείου είναι επίσης εναρμονισμένο με αυτή την ιδιαιτερότητα, καθώς σερβίρει παραδοσιακά φαγητά και από τις δύο χώρες, όπως ελβετικό φοντί και γαλλικό φουά γκρα.

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider