Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 14.4°C
    Clouds

    Μέσα στο παλαιότερο ξενοδοχείο του κόσμου

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Μέσα στο παλαιότερο ξενοδοχείο του κόσμου

    Το παλαιότερο ξενοδοχείο στον κόσμο, σύμφωνα με τα Guinness World Records, βρίσκεται στην Ιαπωνία και ονομάζεται Nishiyama Onsen Keiunkan. Αυτό το παραδοσιακό πανδοχείο με τις ιαματικές πηγές και την υπέροχη θέα, έχει σίγουρα ατελείωτες ιστορίες να διηγηθεί.

    Μερικά ξενοδοχεία δεν είναι απλώς μέρη για να περάσεις μία ή δύο νύχτες, αλλά ιστορικά αξιοθέατα που αποτελούν από μόνα τους προορισμό για επισκέπτες από κάθε γωνιά του πλανήτη. Μία τέτοια περίπτωση είναι το Nishiyama Onsen Keiunkan στην Ιαπωνία, κοντά στο εμβληματικό όρος Φούτζι. Προσφέροντας τις υπηρεσίες του εδώ και 1.300 χρόνια, είναι το παλαιότερο ξενοδοχείο στον κόσμο, σύμφωνα με τα Guinness World Records.

    travelgo.gr
    Πηγή: Nishiyama Onsen Keiunkan

    Το Nishiyama Onsen Keiunkan βρίσκεται στις διάσημες θερμές πηγές της επαρχίας Yamanashi, στην ίδια περιοχή με το όρος Φούτζι, το ψηλότερο βουνό της Ιαπωνίας. Ιδρύθηκε το 705 μ.Χ. από τον Fujiwara Mahito και λειτουργεί αδιάλειπτα μέχρι σήμερα. Εντυπωσιακό είναι επίσης το γεγονός ότι ανήκει στην ίδια οικογένεια εδώ και 52 γενιές.

    A post shared by Your Japan (@itsyourjapan)

    Για να συνειδητοποιήσει κανείς την ηλικία του ξενοδοχείου αρκεί να σκεφτεί πως ξεκίνησε να λειτουργεί περίπου 300 χρόνια πριν οι Βίκινγκς κάνουν την απόβασή τους στην Αμερική και 225 χρόνια προτού ιδρυθεί το Βασίλειο της Αγγλίας. Είναι παλαιότερο ακόμα και από την πόλη του Κιότο. Χτισμένο σε ένα γαλήνιο και απομονωμένο μέρος, βαθιά μέσα στα βουνά της περιοχής Kai, το Nishiyama Onsen Keiunkan έχει φιλοξενήσει από σαμουράι μέχρι πολιτικούς και διασημότητες από όλο τον κόσμο.

    travelgo.gr
    Πηγή: Nishiyama Onsen Keiunkan

    Σήμερα, το ανακαινισμένο ξενοδοχείο διαθέτει 37 δωμάτια, ενώ αυτό που εντυπωσιάζει τους επισκέπτες είναι οι ολάνθιστοι κήποι και τα ιαματικά νερά που ρέουν από την αρχή της λειτουργίας του ξενοδοχείου. Οι φιλοξενούμενοι μπορούν να απολαύσουν τα νερά των φυσικών θερμών πηγών σε τέσσερα υπαίθρια και δύο εσωτερικά λουτρά.

    travelgo.gr
    Πηγή: Nishiyama Onsen Keiunkan

    Η τιμή της διανυκτέρευσης σε ένα από τα δωμάτιά του είναι περίπου 400 ευρώ και περιλαμβάνει ένα δείπνο γευσιγνωσίας σε στυλ kaiseki, δηλαδή ένα μενού με διάφορα πιάτα που σερβίρονται σε μικρές μερίδες και τα οποία περιλαμβάνουν κυρίως λαχανικά και ψάρι, συνοδευόμενα πάντα από σάκε.

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider