Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Thu 22°C
    Clear

    Lonely Planet: Οι 10 καλύτεροι προορισμοί στον κόσμο για την Πρωτοχρονιά

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Lonely Planet: Οι 10 καλύτεροι προορισμοί στον κόσμο για την Πρωτοχρονιά

    Αυτά είναι τα 10 μέρη σε όλο τον κόσμο που αξίζει κανείς να επισκεφτεί, τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του για την αλλαγή του χρόνου, σύμφωνα με το Lonely Planet

    Τι καλύτερο από ένα ταξίδι για να ξεκινήσει η νέα χρονιά; Από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Ντουμπάι και την Μπανγκόκ, ο δημοφιλής ταξιδιωτικός οδηγός Lonely Planet προτείνει 10 προορισμούς που αξίζει κανείς να επισκεφτεί, τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του, για την αλλαγή του χρόνου. Πολλά από αυτά τα μέρη είναι διάσημα για τον φαντασμαγορικό τρόπο με τον οποίο υποδέχονται το νέο έτος, ενώ όλα έχουν διαφορετικές και ενδιαφέρουσες εμπειρίες να σας προσφέρουν.

    Ρίο ντε Τζανέιρο

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ή αλλιώς Πρωτοχρονιά πάνω στο κύμα! Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια άνθρωποι συγκεντρώνονται στη διάσημη παραλία της Copacabana την παραμονή της Πρωτοχρονιάς για να γιορτάσουν και να συμμετάσχουν στις τελετές αποχαιρετισμού του παλιού χρόνου που ονομάζουν Reveillon. Σάμπα, σαμπάνια, πυροτεχνήματα, πάρτι και χορός μέχρι το πρωί σε ένα από τα μεγαλύτερα υπαίθρια πάρτι του κόσμου.

    Ρώμη

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Στην Αιώνια Πόλη, τα πυροτεχνήματα της Πρωτοχρονιάς έχουν φόντο μερικά από τα πιο εντυπωσιακά κτήρια στον κόσμο. Αν βρεθείτε στη Ρώμη παραμονή Πρωτοχρονιάς, κατευθυνθείτε προς το Circus Maximus στις 21.00, με μπύρα ή κρασί στο χέρι για να δείτε το Κολοσσαίο να αστράφτει κάτω από έναν ουρανό με εκρηκτικά χρώματα. Η ιστορική πλατεία φιλοξενεί επίσης συναυλίες, μουσική και διασκέδαση για όλες τις ηλικίες.

    Νέα Υόρκη

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η φαντασμαγορική αλλαγή του χρόνου στην Times Square, μια παράδοση που κρατάει από το 1907, αποτελεί όνειρο πολλών. Κάθε παραμονή Πρωτοχρονιάς, σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι συγκεντρώνονται στη διάσημη πλατεία στο κέντρο του Μανχάταν, στη συμβολή της Broadway με την 7η Λεωφόρο, για να δουν την περίφημη μπάλα (Waterford Crystal Ball) να ξεκινά στις 11:59 μ.μ. την κάθοδό της και να μετρήσουν αντίστροφα για το νέο έτος. Είναι το παγκόσμιο γεγονός της Πρωτοχρονιάς.

    Τόκιο

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Στο Τόκιο θα ζήτησε μια εναλλακτική Πρωτοχρονιά με μια επίσκεψη σε έναν από τους ναούς της πόλης. Ο αρχαίος ναός του Zōjō-ji, που χρονολογείται από το 1393, προσελκύει τόσο τους ντόπιους όσο και τους τουρίστες για το hatsumōde, την πρώτη επίσκεψη σε ναό για το νέο έτος. Αν προτιμάτε ατμόσφαιρα πάρτι, η Yokohoma, στον κόλπο του Τόκιο, προσφέρει σόου με λέιζερ και κρουαζιέρες γύρω από τον κόλπο.

    Κέιπ Τάουν

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Από τα φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα, τα εστιατόρια και τα beach parties στην προκυμαία Victoria and Alfred μέχρι τις συναυλίες για όλη την οικογένεια στα Kirstenbosch Gardens, στο Κέιπ Τάουν υπάρχουν αμέτρητα πράγματα για να κάνετε και να δείτε σε ένα πρωτοχρονιάτικο ταξίδι. Μη χάσετε την ευκαιρία να απολαύσετε το τελευταίο ηλιοβασίλεμα του έτους από το Table Mountain, το βουνό με την επίπεδη κορυφή.

    Σίδνεϊ

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο λιμάνι του Σίδνεϊ. Τα αμέτρητα πυροτεχνήματα που φωτίζουν τον νυχτερινό ουρανό πάνω από τη θρυλική όπερα του Σίδνεϊ είναι μια εικόνα που όλοι μας έχουμε συνδυάσει με τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι εκεί τώρα έχουν καλοκαίρι, πράγμα που σημαίνει ότι θα ζήσετε μια εντελώς διαφορετική πρωτοχρονιάτικη εμπειρία.

    Μπανγκόκ

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η πρωτεύουσα της Ταϊλανδης, μια πόλη γεμάτη αντιθέσεις, που παντρεύει το σύγχρονο με το παραδοσιακό, έχει πολλά να προσφέρει σε όποιον αναζητά κάτι διαφορετικό για ένα πρωτοχρονιάτικο ταξίδι. Το CentralWorld Plaza με ζωντανή ψυχαγωγία, η υπαίθρια νυχτερινή αγορά Asiatique και πολλά εντυπωσιακά roof top bars και εστιατόρια, γίνονται μέρος ενός μεγάλου γιορτινού σκηνικού.

    Ντουμπάι

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η πόλη που υπηρετεί την υπερβολή δεν θα μπορούσε παρά να προσφέρει ένα πραγματικό υπερθέαμα στην αλλαγή του χρόνου. Στο Ντουμπάι θα έχετε την ευκαιρία να δείτε το μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό σόου βεγγαλικών και λέιζερ παγκοσμίως, με τον περίφημο ουρανοξύστη Burj Khalifa να είναι κεντρικός πρωταγωνιστής στο υπερθέαμα.

    Πόλη του Κεμπέκ

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το χειμώνα, Πόλη του Κεμπέκ στον Καναδά, η μέση θερμοκρασία είναι - 9°C, αλλά αυτή η γοητευτική πόλη ζεσταίνεται την παραμονή της Πρωτοχρονιάς χάρη στις θερμαινόμενες βεράντες και τα υπαίθρια τζάκια. Το μεγαλύτερο πάρτι της ημέρας λαμβάνει χώρα στο Grande Allée, με ζωντανά συγκροτήματα, χορό στους δρόμους και πυροτεχνήματα, ενώ στην Place de l'Assemblée-Nationale στήνεται μια μεγάλη υπαίθρια πίστα χορού.

    Λας Βέγκας

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Την Πρωτοχρονιά, η «πόλη της αμαρτίας» πάει την έννοια του πάρτι σε άλλο επίπεδο. Με αμέτρητες επιλογές διασκέδασης, το Λας Βέγκας δεν αφήνει κανέναν παραπονεμένο. Αν δεν μπορείτε να αποφασίσετε πού να πάτε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η πιο δημοφιλής επιλογή είναι η διάσημη Λωρίδα (Strip), που εκείνο το βράδυ κλείνει για τα οχήματα και προσφέρει εξαιρετικά σημεία για να δείτε τα χιλιάδες πυροτεχνήματα που εκτοξεύονται από τα επτά καζίνο.

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider