Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Καλάβρυτα
    Sat 13.5°C
    Clear

    Αφιέρωμα του Forbes στην Πελοπόννησο: Αυτά είναι τα τρία μέρη που προτείνει για διακοπές

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Αφιέρωμα του Forbes στην Πελοπόννησο: Αυτά είναι τα τρία μέρη που προτείνει για διακοπές

    Το Forbes εξυμνεί τις ομορφιές της Πελεποννήσου και παροτρύνει τους ταξιδιώτες να επισκεφθούν τη Μονεμβασιά, τα Καλάβρυτα και τη Νεμέα – Τρεις προτάσεις για διακοπές εκεί που ο μύθος συναντά την ιστορία

    Ένα ενδιαφέρον αφιέρωμα στην Πελοπόννησο έκανε πρόσφατα το αμερικανικό περιοδικό Forbes, παρουσιάζοντας την ως έναν λιγότερο γνωστό (για το διεθνές ταξιδιωτικό κοινό), τεσσάρων εποχών προορισμό της Ελλάδας, γεμάτο με «εμπειρίες που θα αλλάξουν τη ζωή σου και πανέμορφα τοπία».

    Η Πελοπόννησος, γράφει το Forbes, είναι ένας τόπος όπου «ο μύθος συναντά την ιστορία», μια περιοχή που «έχει όλα όσα θα μπορούσατε να ονειρευτείτε» - βουνά, δάση, ποτάμια, αμπελώνες, σπηλιές, αλλά και όμορφες ακτές. Με τη βοήθεια της γνωστής σεφ Μαρίας Λόη, το Forbes ξεχώρισε και προτείνει για ταξίδι τρία μέρη στην Πελοπόννησο: τη Μονεμβασιά, τα Καλάβρυτα και τη Νεμέα.

    Διαβάστε ακόμη:

    Forbes: Τρεις ξεχωριστοί προορισμοί στην Πελοπόννησο

    travelgo.gr
    Μονεμβασιά (πηγή: Shutterstock)

    To Forbes προτείνει μια επίσκεψη στη Μονεμβασιά, την πανέμορφη μεσαιωνική καστροπολιτεία, την οποία οι Ενετοί αποκαλούσαν το «Γιβραλτάρ της Ανατολής».Το άρθρο κάνει αναφορά στην Κάτω και την Άνω πόλη του κάστρου της Μονεμβασιάς, στα εξαιρετικά εστιατόρια, τα γραφικά μονοπάτια, τις βυζαντινές εκκλησίες και την υπέροχη θέα στη θάλασσα.

    travelgo.gr
    Καλάβρυτα (πηγή: Shutterstock)

    Το άρθρο συνεχίζει με τα Καλάβρυτα, αναφέροντας ότι η γραφική ορεινή κωμόπολη της Αχαίας προσφέρει στους επισκέπτες ένα από τα πιο γνωστά χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, γραφικά μονοπάτια για πεζοπορία την άνοιξη ή το φθινόπωρο και ιστορικά αξιοθέατα όπως τη Μονή Μεγάλου Σπηλαίου, που είναι χτισμένη σε έναν επιβλητικό βράχο, ενώ διαθέτει τη δική της γαστρονομική παράδοση.

    travelgo.gr
    Νεμέα (πηγή: Shutterstock)

    Για τους οινόφιλους, το Forbes προτείνει μια επίσκεψη στη Νεμέα, μια οινοποιητική περιοχή με μεγάλη ιστορία. Σύμφωνα με τη μυθολογία, εδώ επιτελέστηκε ο πρώτος άθλος του Ηρακλή, ο οποίος σκότωσε το λιοντάρι της Νεμέας, φόβητρο των κατοίκων της περιοχής. Η Νεμέα, γράφει το Forbes, είναι γνωστή ως η γη του Αγιωργίτικου, της ποικιλίας που καλλιεργείται για πάνω από 3.000 χρόνια. Η περιοχή είναι καταπράσινη και εύφορη, με κυματιστούς λόφους και γραφική θέα.

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider