Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 14.3°C
    Clouds

    Δωδεκάνησα: 6 μικρά νησιά - ησυχαστήρια για πραγματική χαλάρωση

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Δωδεκάνησα: 6 μικρά νησιά - ησυχαστήρια για πραγματική χαλάρωση

    Ένα γραφικό, ήσυχο λιμανάκι και μερικές παρθένες παραλίες για μοναχικές βουτιές αρκούν για αξέχαστες καλοκαιρινές διακοπές στην πιο απλή τους εκδοχή. Αυτά τα μικρά νησιά - διαμάντια των Δωδεκανήσων κρύβουν αληθινούς θησαυρούς που αξίζει να ανακαλύψετε

    Είναι ωραία τα μεγάλα νησιά με τα σπουδαία αξιοθέατα, τις ανέσεις, την έντονη ζωή και τις κοσμοπολίτικες αμμουδιές τους, αλλά πολλές φορές η μαγεία των καλοκαιρινών διακοπών κρύβεται στους μικρούς παραδείσους. Σε ανεξερεύνητα νησάκια που υπόσχονται μία άλλου είδους απόδραση μακριά από όλους και από όλα.

    Αν αυτό που ζητάτε από τις διακοπές σας είναι μέρες απόλυτης ξεγνοιασιάς με ήλιο, θάλασσα, ηλιοβασιλέματα και βόλτες σε ήσυχα λιμανάκια μακριά από την πολυκοσμία, τότε αξίζει να γνωρίσετε τους παρακάτω προορισμούς. Σε αυτά τα μικρά νησιά των Δωδεκανήσων δεν βρείτε ούτε πολυτέλειες ούτε έντονη νυχτερινή ζωή, αλλά αυθεντικές εμπειρίες και ουσιαστικές απολαύσεις στο πιο απλό περιτύλιγμα.

    Διαβάστε ακόμη:

    Λειψοί

    Δωδεκάνησα: 6 μικρά νησιά - ησυχαστήρια για πραγματική χαλάρωση
    Πηγή: Shutterstock

    Ένα γραφικό, ήσυχο λιμανάκι και μερικές καταπληκτικές παραλίες αρκούν για αξέχαστες διακοπές στο νησί της θεάς Καλυψούς, που προσεγγίζεται εύκολα από την Πάτμο. Στους Λειψούς οι μέρες κυλάνε ήσυχα, με βουτιές σε υπέροχα νερά και βόλτες στα μονοπάτια του νησιού. Επισκεφθείτε την εκκλησία της Παναγιάς του Χάρου (γιορτάζει στις 23 Αυγούστου) και περιηγηθείτε στην αρχαία ακρόπολη και στον αρχαίο οικισμό στη θέση Κουσέλιο. Οι παραλίες Λιεντού, Κάμπος, Χοχλακούρα, Πλατύς Γιαλός, Μονοδένδρι και Κατσαδιά θα σας προσφέρουν ατέλειωτες ώρες χαλάρωσης.

    Αρκιοί

    Δωδεκάνησα: 6 μικρά νησιά - ησυχαστήρια για πραγματική χαλάρωση
    Πηγή: Shutterstock

    Οι Αρκιοί είναι ένα μικρό στολίδι των Δωδεκανήσων, το μεγαλύτερο από μια συστάδα νησιών, με υπέροχα τοπία και ήρεμη ατμόσφαιρα. Το νησί έχει ακτοπλοϊκή συγκοινωνία με την Πάτμο, τη Λέρο και τους Λειψούς. Σε αυτή τη μικρή γωνιά του Αιγαίου με τους 40 μόνιμους κατοίκους, βασική δραστηριότητα είναι το ατελείωτο κολύμπι και η ηλιοθεραπεία σε ανέγγιχτες παραλίες. Φημισμένη αμμουδιά είναι τα Τηγανάκια, με τα διάφανα νερά που μοιάζουν σαν πισίνα. Στο νησί υπάρχουν δύο μόλις οικισμοί, εκ των οποιών ο ένας είναι το γραφικό λιμάνι. Εκεί θα βρείτε ταβερνάκια και μαγαζιά για να χαλαρώσετε με θέα το ατελείωτο γαλάζιο. Ο άλλος οικισμός είναι το Πάνω Χωριό. Ανεβείτε στο λόφο με το γραφικό εκκλησάκι της Παναγιάς της Παντάνασσας για απολαύσετε τη θέα στο Αιγαίο.

    Μαράθι

    Δωδεκάνησα: 6 μικρά νησιά - ησυχαστήρια για πραγματική χαλάρωση
    Πηγή: Shutterstock

    Λίγοι είναι οι ήχοι που θα ακούσετε πέρα από το κελάηδισμα των πουλιών και τα κουδούνια των κατσικιών σε αυτό το μικρό νησί των Δωδεκανήσων, στα ανατολικά της Πάτμου, που ανήκει στο σύμπλεγμα των Αρκιών. Εδώ δεν υπάρχουν ούτε δρόμοι, ούτε αυτοκίνητα, παρά μόνο μία υπέροχη παραλία. Αν και εξαιρετικά μικρό, με έκταση μόλις 355 στρέμματα, το Μαράθι είναι κατοικημένο (5 κάτοικοι σύμφωνα με την τελευταία απογραφή) και διαθέτει έναν μικρό οικισμό. Λειτουργούν δύο ταβέρνες και κάποια ενοικιαζόμενα δωμάτια.

    Ψέριμος

    Δωδεκάνησα: 6 μικρά νησιά - ησυχαστήρια για πραγματική χαλάρωση
    Πηγή: Shutterstock

    Ανάμεσα στην Κάλυμνο και την Κω, η μικροσκοπική Ψέριμος των 15 τετραγωνικών χιλιομέτρων είναι ιδανικός προορισμός για μια μονοήμερη εκδρομή από τα γύρω νησιά ή για ήρεμες διακοπές. Οι καλοκαιρινοί επισκέπτες έρχονται για να χαρούν τις παρθένες παραλίες του νησιού και ένα τοπίο που πραγματικά σε γαληνεύει. Τα Αυλάκια είναι το μοναδικό χωριό και το λιμάνι του νησιού. Εκεί θα απολαύσετε το μπάνιο σας σε με μια πολύ ωραία, πεντακάθαρη παραλία με ρηχά νερά. Στην Ψέριμο δεν υπάρχουν δρόμοι και δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα. Αν ακολουθήσετε το μονοπάτι που οδηγεί έξω από τον κεντρικό οικισμό, θα βρείτε τις υπόλοιπες παραλίες του νησιού, μετά από 10 λεπτά έως και μία ώρα περπάτημα.

    Τέλενδος

    Δωδεκάνησα: 6 μικρά νησιά - ησυχαστήρια για πραγματική χαλάρωση
    Πηγή: Shutterstock

    Ακριβώς απέναντι από την Κάλυμνο, βρίσκεται ένα μικρό, πανέμορφο νησάκι που πολλοί δεν γνωρίζουν: η Τέλενδος. Ο μοναδικός και ομώνυμος οικισμός της Τελένδου βρίσκεται στην ανατολική ακτή της, απέναντι από το χωριό Μυρτιές της Καλύμνου με το οποίο και συνδέεται με θαλάσσια ταξί που εκτελούν τακτική συγκοινωνία. Η πιο διάσημη παραλία του νησιού είναι ο Πνιγμένος, ανοργάνωτη, με γαλαζοπράσινα νερά και υπέροχο ηλιοβασίλεμα. Επίσης, ο πανέμορφος Χοχλακάς βρίσκεται 10 λεπτά μακριά από το λιμάνι με τα πόδια. Η Τέλενδος διαθέτει και υπέροχα μονοπάτια (στο νησί δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα και μηχανάκια), γι’ αυτό φροντίστε να πάρετε μαζί σας κατάλληλα παπούτσια. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τον Άη Γιώργη, το μικρό εκκλησάκι που είναι χτισμένο μέσα στα βράχια, ακριβώς δίπλα στη θάλασσα.

    Χάλκη

    Δωδεκάνησα: 6 μικρά νησιά - ησυχαστήρια για πραγματική χαλάρωση
    Πηγή: Shutterstock

    Σε μικρή απόσταση δυτικά της Ρόδου, η Χάλκη είναι ένα μικρό νησί που κρύβει αληθινούς θησαυρούς. Το κουκλίστικο λιμάνι, το Νημποριό, με τα πολύχρωμα αρχοντικά σαν ζωγραφιά, το Χωριό- η έρημη σήμερα παλιά πρωτεύουσα- με το Φρούριο των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη και την απίστευτη θέα στο Καρπάθιο πέλαγος, αλλά και οι πανέμορφες παραλίες με τα πεντακάθαρα νερά υπόσχονται ήρεμες διακοπές που θα σας μείνουν αξέχαστες. Σε κάποιες παραλίες του νησιού μπορείτε να φτάσετε με τα πόδια, ενώ στις υπόλοιπες θα πάτε με καΐκι. Ο Πόνταμος είναι η πιο εύκολα προσβάσιμη (και η μόνη αμμώδης) παραλία του νησιού, ενώ αξίζει να επισκεφθείτε επίσης τα Φτενάγια, τα Κάνια, το Γιάλι και την παραλία Αρέτα.

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider