Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Ρόδος
    Tue 19.8°C
    Clouds

    Ρόδος: Οι top παραλίες που πρέπει να επισκεφθείτε

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Ρόδος: Οι top παραλίες που πρέπει να επισκεφθείτε

    Χιλιόμετρα από τιρκουάζ νερά και ψιλή άμμο, πολυσύχναστες πλαζ με όλες τις ανέσεις αλλά και απομονωμένοι κολπίσκοι για ήσυχες βουτιές. Οι καλύτερες παραλίες της Ρόδου σάς περιμένουν για ατελείωτες στιγμές χαλάρωσης

    Το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων δεν αποτελεί τυχαία έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη. Με μύθο, με κοσμοπολίτικη αύρα, με έντονη ζωή, με αναρίθμητα αξιοθέατα και δεκάδες εντυπωσιακές παραλίες λουσμένες στον καλοκαιρινό ήλιο, η Ρόδος προσφέρει μεγάλη ποικιλία απολαύσεων για κάθε γούστο.

    Όποιο κι αν είναι το προφίλ των διακοπών σας, στο «νησί των ιπποτών» υπάρχει η κατάλληλη παραλία για εσάς. Χιλιόμετρα από τιρκουάζ νερά και ψιλή άμμο, πολυσύχναστες πλαζ με όλες τις ανέσεις αλλά και απομονωμένοι κολπίσκοι για όσους ψάχνουν ήσυχες βουτιές. Επιλέξαμε και σας παρουσιάζουμε τις πιο ξεχωριστές παραλίες της Ρόδου για ατελείωτες στιγμές χαλάρωσης.

    Διαβάστε ακόμη:

    Ρόδος: Αυτές είναι οι καλύτερες παραλίες της

    Πρασονήσι

    Ρόδος: Οι top παραλίες που πρέπει να επισκεφθείτε
    Πηγή: Shutterstock

    Αν θέλετε να δείτε το πιο εντυπωσιακό τοπίο της Ρόδου και να κολυμπήσετε σε μια υπέροχη «διπλή» παραλία, τότε ο προορισμός σας βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο του νησιού και ονομάζεται Πρασονήσι. Το Πρασονήσι απέχει 92 χλμ. από την πόλη της Ρόδου, 12 χλμ. από το χωριό Κατταβιά και 40 χλμ. από τη Λίνδο. Πρόκειται για ένα θαύμα της φύσης, έναν γεωλογικό σχηματισμό που μοιάζει με μικρό νησί. Φανταστείτε μια τεράστια και φαρδιά λωρίδα άμμου, που ανάλογα με την άμπωτη ή την πλημμυρίδα, αποκόπτεται ή ενώνεται με το νησί. Αυτή η λωρίδα άμμου είναι η γνωστή παραλία του Πρασονησίου, που αποτελεί σημείο συνάντησης για windsurfers και kite surfers από όλο τον κόσμο. Πρασινογάλαζα νερά, ολόλευκη άμμος και πολύχρωμες σανίδες που ανεβοκατεβαίνουν στα κύματα, προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα στους επισκέπτες.

    Τσαμπίκα

    Ρόδος: Οι top παραλίες που πρέπει να επισκεφθείτε
    Πηγή: Shutterstock

    Σε απόσταση 26 χλμ. νότια της πόλης της Ρόδου θα συναντήσετε την παραλία Τσαμπίκα, κάτω από τον βράχο στον οποίο δεσπόζει το φημισμένο μοναστήρι της Παναγίας της Τσαμπίκας. Μια πολύ όμορφη παραλία, τεράστια, με ψιλή χρυσαφένια άμμο και καταπράσινα νερά, η οποία διαθέτει όλες τις ανέσεις οργανωμένης πλαζ που θα σας κρατήσουν εδώ όλη μέρα. Στην κορυφή του επιβλητικού βράχου βρίσκεται το ονομαστό μοναστήρι με τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας στην οποία απευθύνονται τα άτεκνα ζευγάρια που θέλουν να αποκτήσουν παιδί.

    Άντονι Κουίν

    Ρόδος: Οι top παραλίες που πρέπει να επισκεφθείτε
    Πηγή: Shutterstock

    Σε έναν μικρό και γραφικό κολπίσκο στις Βαγιές, 15 χλμ. από την πόλη της Ρόδου, θα συναντήσετε μία από τις διασημότερες παραλίες του νησιού των Ιπποτών. Η παραλία Άντονι Κουίν έχει το δικό της μύθο, καθώς έγινε παγκοσμίως γνωστή από την ταινία «Τα κανόνια του Ναβαρόνε» που γυρίστηκε εκεί το 1961. Όταν ο ηθοποιός Άντονι Κουίν βρέθηκε στο νησί για τα γυρίσματα της ταινίας, μαγεύτηκε από αυτόν τον μικροσκοπικό κόλπο με τα καταπράσινα, σμαραγδένια νερά και ήθελε να τον αγοράσει. Τελικά δεν κατάφερε να τον αποκτήσει, το όνομα όμως έμεινε. Την παραλία περιβάλλουν βράχια και πεύκα που φτάνουν μέχρι το κύμα χαρίζοντας σκιά στους επισκέπτες. Σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο βρίσκεται το πολυσύχναστο Φαληράκι και η παραλία Λαδικό.

    Λίνδος

    Ρόδος: Οι top παραλίες που πρέπει να επισκεφθείτε
    Πηγή: Shutterstock

    Η Λίνδος είναι από μόνη της προορισμός. Ο παραδοσιακός αυτός οικισμός, 50 χλμ. από την πόλη της Ρόδου, θυμίζει περισσότερο Κυκλάδες. Κάντε μια βόλτα στα δαιδαλώδη σοκάκια με τα λευκά σπίτια και τα αρχοντικά των καπεταναίων, ανεβείτε στην Ακρόπολη και συνέχεια σβήστε την κούραση με μια βουτιά στην παραλία που βρίσκεται κάτω από τον οικισμό. Η άμμος της είναι απαλή και χρυσαφένια και τα νερά της ρηχά και καθαρά, γεγονός που την καθιστά ιδανική για οικογένειες. Ελάτε νωρίς για να πιάσετε θέση, καθώς καθημερινά «βουλιάζει» από κόσμο.

    Άγιος Παύλος

    Ρόδος: Οι top παραλίες που πρέπει να επισκεφθείτε
    Πηγή: Shutterstock

    Στους πρόποδες της Ακρόπολης της Λίνδου και περίπου 50 χλμ. νοτιοανατολικά από την πόλη της Ρόδου, βρίσκεται ο κόλπος του Αγίου Παύλου. Πρόκειται για ένα μαγευτικό μέρος, με κρυστάλλινα νερά, ακτή καλυμμένη με άμμο και βότσαλο και βράχια κατάλληλα για βουτιές. Αυτός ο κολπίσκος είναι αγαπημένος πολλών και πολυσύχναστος. Στο άκρο της παραλίας βρίσκεται το κατάλευκο εκκλησάκι του Αγίου Παύλου.

    Αφάντου

    Ρόδος: Οι top παραλίες που πρέπει να επισκεφθείτε
    Πηγή: Shutterstock

    Από τις μεγάλες σε μήκος παραλίες του νησιού, σε απόσταση 20 χλμ. περίπου από την πόλη της Ρόδου και πολύ κοντά στο ομώνυμο χωριό. Η Αφάντου έχει μικρό βότσαλο και άμμο και είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες, ενώ κατά μήκος της υπάρχουν και ταβέρνες. Οι εγκαταστάσεις της παραλίας περιλαμβάνουν επίσης beach bars και γήπεδο βόλεϊ. Εδώ θα βρείτε τους πάντες: τουρίστες, ντόπιοι και οικογένειες με παιδιά απολαμβάνουν τα καταγάλανα, διάφανα νερά.

    Τραγανού

    Ρόδος: Οι top παραλίες που πρέπει να επισκεφθείτε
    Πηγή: Shutterstock

    Η Τραγανού είναι η μοναδική παραλία στο Φαληράκι η οποία δεν έχει αµµουδιά αλλά μικρό βότσαλο. Στη μέση περίπου της παραλίας υπάρχει ένα beach bar με ομπρέλες και ξαπλώστρες, αλλά αν πάτε πιο αριστερά, θα βρείτε χώρο για να απλώσετε την πετσέτα σας. Οι όμορφες σπηλιές της παραλίας είναι ό,τι πρέπει για φωτογραφίες. Θα τη βρείτε 15 χλμ. νοτιοανατολικά από την πόλη της Ρόδου και 4 χλμ. από το Φαληράκι.

    Καλλιθέα

    Ρόδος: Οι top παραλίες που πρέπει να επισκεφθείτε
    Πηγή: Shutterstock

    Επιβεβληµένη είναι η επίσκεψη στις Πηγές Καλλιθέας, 9 χλμ. από την πόλη της Ρόδου, ένα μνημείο ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής. Το σκηνικό μοιάζει κινηματογραφικό, αφού εδώ πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα της ελληνικής ταινίας «Το Δόλωμα» με πρωταγωνίστρια την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Κάντε μια βόλτα στα βοτσαλωτά δρομάκια και στη συνέχεια κατεβείτε στην οργανωμένη παραλία με το ψιλό βότσαλο, τα βραχάκια και τα κρυστάλλινα νερά. Το ειδυλλιακό τοπίο συμπληρώνεται από τα πεύκα και τους φοίνικες που αγκαλιάζουν τον κόλπο.

    Έλλη

    Ρόδος: Οι top παραλίες που πρέπει να επισκεφθείτε
    Πηγή: Shutterstock

    Η παραλία Έλλη βρίσκεται μέσα στην πόλη της Ρόδου και αποτελεί αγαπημένη επιλογή τόσο για τους ντόπιους για μεσημεριανό διάλειμμα, όσο και για τους επισκέπτες του νησιού. Χαρακτηρισμένη ως «η τελειότερη παραλία της Μεσογείου» από τον Άγγλο συγγραφέα Lawrence Durell, η παραλία Έλλη είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες, ενώ κατά μήκος της θα βρείτε αρκετές επιλογές για φαγητό. Σημείο αναφοράς της είναι το περίφημο «τραμπολίνο», ο βατήρας μέσα στη θάλασσα σε απόσταση μερικών μέτρων από την παραλία.

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider