Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Ικαρίας
    Fri 14.8°C
    Clouds

    Ικαρία: Οι παραλίες που δεν πρέπει να χάσετε

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Ικαρία: Οι παραλίες που δεν πρέπει να χάσετε

    Πολυσύχναστες, απομονωμένες αλλά όλες τους «εξωτικές», οι παραλίες τις Ικαρίας θα σας μαγέψουν με τα τιρκουάζ νερά τους και τις χρυσαφένιες αμμουδιές τους. Συγκεντρώσαμε τις καλύτερες επιλογές για βουτιές στα μαγικά νερά του πιο χαλαρού νησιού της Ελλάδας

    Γνωστό για τους χαλαρούς ρυθμούς του, τα πανηγύρια και τη μακροζωία των κατοίκων του, το νησί της Ικαρίας έχει να προσφέρει στον επισκέπτη και υπέροχες παραλίες για κάθε γούστο. Παραλίες που έχουν κάτι εξωτικό, κάτι μοναδικό και κάτι που σε κάνει να επιστρέφεις σε αυτές.

    Με μαγευτικά χρώματα και διάφανα νερά, οι καλύτερες παραλίες της Ικαρίας υπόσχονται ατελείωτες βουτιές, surfing στα κύματά τους και πολλές ώρες ξεκούρασης στις χρυσαφένιες ακτές τους.

    Διαβάστε ακόμη: 

    Οι 6 τοπ παραλίες της Ικαρίας

    Σεϋχέλλες

    travelgo.gr
    Σεϋχέλλες (πηγή: Shutterstock)

    Οι Σεϋχέλλες είναι η παραλία-σταρ της Ικαρίας και μία από τις πιο εντυπωσιακές της χώρας. Βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού, 25 χλμ. περίπου δυτικά από τον Άγιο Κήρυκο, και δημιουργήθηκε από την διάνοιξη ενός τούνελ. Η παραλία έχει ανοιχτόχρωμα βότσαλα και λευκή άμμο και είναι περιτριγυρισμένη από εντυπωσιακούς βραχώδεις σχηματισμούς που δημιουργούν ένα ιδιαίτερο σκηνικό. Είναι δύσκολο το μονοπάτι για να έρθετε εδώ αλλά αξίζει τον κόπο.

    Νας

    travelgo.gr
    Νας (πηγή: Shutterstock)

    Τιρκουάζ νερά, λεπτό βότσαλο και βράχια δεξιά και αριστερά. Η παραλία Νας είναι μία από τις ομορφότερες παραλίες της Ικαρίας, με πολλούς κατασκηνωτές να την επιλέγουν για να στήσουν εκεί την σκηνή τους. Στην παραλία καταλήγει ένα ποταμάκι και η βλάστηση γύρω της είναι πλούσια. Απέχει περίπου 4 χλμ. από τον Αρμενιστή, δεν είναι οργανωμένη και η πρόσβαση σε αυτή γίνεται μέσα από ένα μονοπατάκι.

    Μεσακτή

    travelgo.gr
    Μεσακτή (πηγή: Shutterstock)

    Κοσμική και οργανωμένη, η παραλία Μεσακτή είναι η παραλία που προσελκύει κυρίως νεολαία. Η αμμουδιά της είναι χρυσαφένια και ως βόρεια παραλία αποτελεί ιδανικό μέρος για τους λάτρεις του surfing, αφού έχει απολαυστικά, μεγάλα κύματα για παιχνίδι. Στην αριστερή της πλευρά έχει λιγότερο αέρα και στην ακτή θα βρείτε ξαπλώστρες και beach bar με μουσική. Στο βάθος φαίνεται το εκκλησάκι της Αναλήψεως στο λιμανάκι στο Γιαλισκάρι.

    Αρμενιστής

    travelgo.gr
    Αρμενιστής (πηγή: Shutterstock)

    Ο Αρμενιστής (ή Λιβάδι) είναι μία από τις πιο διάσημες παραλίες του νησιού αφού βρίσκεται κοντά στο χωριό του Αρμενιστή και η πρόσβαση σε αυτή είναι πανεύκολη. Έχει χρυσή άμμο σε όλο το μήκος της και είναι οργανωμένη. Στην παραλία υπάρχουν ομπρέλες και ένα beach bar για να προμηθευτείτε ό,τι χρειάζεστε. Το χωριό Αρμενιστής είναι ίσως το πιο τουριστικό χωριό της βόρειας Ικαρίας και σε αυτό θα βρείτε πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια και εστιατόρια.

    Κάμπος

    travelgo.gr
    Κάμπος (πηγή: Shutterstock)

    Η παραλία Κάμπος βρίσκεται κοντά στον Εύδηλο, στα βόρεια του νησιού, Συχνά η παραλία έχει ισχυρούς ανέμους και κύμα, ωστόσο τα νερά της είναι αρκετά ρηχά και προσφέρονται για παιχνίδι. Στον Κάμπο θα βρείτε μια καντίνα με τα απαραίτητα και λίγες ομπρέλες, μιας που η παραλία είναι οργανωμένη. Η πρόσβαση είναι εύκολη καθώς ο δρόμος περνάει πάνω ακριβώς από την παραλία και σε κοντινή απόσταση μπορείτε να βρείτε τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Οινόης.

    Ιερό

    Στα βορειοανατολικά του νησιού και κοντά στο αεροδρόμιο θα βρείτε το Ιερό, μία από τις πιο ήσυχες παραλίες της Ικαρίας. Το Ιερό είναι βοτσαλωτή παραλία και, αν και βόρεια, δεν έχει κύμα γιατί βρίσκεται μέσα σε ένα μικρό κόλπο. Τα νερά της είναι καταγάλανα και προσφέρονται για καταδύσεις. Μην ξεχάσετε να εφοδιαστείτε με φαγητό και νερό καθώς η παραλία δεν είναι οργανωμένη.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider