Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 16°C
    Clear

    Πάσχα: 5 αποδράσεις της τελευταίας στιγμής κοντά στην Αθήνα

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Πάσχα: 5 αποδράσεις της τελευταίας στιγμής κοντά στην Αθήνα

    Μείνατε στην Αθήνα για Πάσχα και έχετε όρεξη για μια γρήγορη και εύκολη εκδρομή; Ιδού 5 προορισμοί για πασχαλινές μονοήμερες αποδράσεις που καλύπτουν κάθε γούστο προσφέροντας επιλογές για χαλάρωση στη φύση, βόλτες δίπλα στη θάλασσα και καλό φαγητό

    To Πάσχα είναι εδώ και αρκετοί έχουν ήδη αναχωρήσει για τον προορισμό που έχουν επιλέξει. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που έμειναν στην Αθήνα και αναζητούν κοντινούς προορισμούς για πασχαλινές αποδράσεις της τελευταίας στιγμής.

    Αν ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία και έχετε όρεξη να πεταχτείτε κάπου κοντινά την Κυριακή ή τη Δευτέρα του Πάσχα, δείτε παρακάτω μερικές ιδέες για εύκολες μονοήμερες εκδρομές σε προορισμούς που προσφέρουν όλα όσα χρειάζεστε: όμορφη φύση και τοπία για ανοιξιάτικες βόλτες, ταβερνάκια για καλό φαγητό αλλά και παραλίες για τις πρώτες βουτιές της χρονιάς αν ο καιρός το επιτρέψει.

    Διαβάστε ακόμη:

    Πάσχα: 5 κοντινές αποδράσεις από την Αθήνα

    Κάρυστος

    travelgo.gr
    Η Κάρυστος συνδυάζει τη θάλασσα με το βουνό (πηγή: Shutterstock)

    Ιδανική επιλογή για απόδραση της τελευταίας στιγμής και για ολιγοήμερες εκδρομές, η Κάρυστος είναι μια γοητευτική παραθαλάσσια κωμόπολη στο νοτιότερο άκρο της Εύβοιας, που προσφέρει έναν ακαταμάχητο συνδυασμό βουνού και θάλασσας. Εδώ μπορείτε να φτάσετε από Ραφήνα μέσω Μαρμαρίου με το φέρι. Σε μία ώρα βρίσκεστε στο Μαρμάρι και από εκεί η Κάρυστος απέχει 10 λεπτά με αυτοκίνητο. Εναλλακτικά, μπορείτε να πάτε οδικώς από Χαλκίδα σε περίπου δύο ώρες. Μνημεία που μαρτυρούν την πλούσια ιστορία της περιοχής, μια υπέροχη φύση που προσφέρεται για συναρπαστικές δραστηριότητες και μια πλούσια ακτογραμμή δημιουργούν το ιδανικό σκηνικό για αξέχαστες διακοπές. Αξίζει να επισκεφτείτε το επιβλητικό Castello Rosso, το πιο σημαντικό αρχαίο μνημείο της Εύβοιας, σε απόσταση 4 χλμ. από την Κάρυστο. Οι λάτρεις της πεζοπορίας θα βρουν τον παράδεισο τους στο κατάφυτο όρος Όχη και στο περίφημο φαράγγι του Δημοσάρη. Για όσους θέλουν να κάνουν το πρώτο μπάνιο της χρονιάς, οι πολλές και όμορφες παραλίες της περιοχής (Κάβος, Ποτάμι, Γιαννίτσι, Αγία Παρασκευή κ.ά.) καλύπτουν κάθε γούστο.

    Ναύπλιο

    travelgo.gr
    Το Ναύπλιο είναι ένας κλασικός προορισμός για σύντομες αποδράσεις όλες τις εποχές (πηγή: Shutterstock)


    Η βόλτα στην πανέμορφη παλιά πόλη του Ναυπλίου είναι μία από τις καλύτερες επιλογές για να περάσεις το Πάσχα ή έστω να ξεφύγεις από το κέντρο της Αθήνας. Νεοκλασικά αρχοντικά, βενετσιάνικη αρχιτεκτονική, πλακόστρωτα στενά και λουλουδιασμένα μπαλκόνια φτιάχνουν ένα σκηνικό που γοητεύει με την ομορφιά και την ιστορικότητά του. Η μέρα σας θα γεμίσει με βόλτες στη λιθόστρωτη πλατεία Συντάγματος, στον κεντρικό πεζόδρομο της Βασιλέως Κωνσταντίνου με τα αμέτρητα καταστήματα, στην οδό Σταϊκοπούλου με τα πολλά ταβερνάκια, στην παραλιακή περατζάδα της Μπουμπουλίνας, αλλά και στον Ψαρομαχαλά, την πιο παλιά συνοικία που κατοικείται από τις αρχές του 13ου αιώνα. Για να θαυμάσετε την πόλη από ψηλά, θα πρέπει να ανέβετε τα περιβόητα 999 σκαλοπάτια (στην πραγματικότητα είναι λίγο λιγότερα) μέχρι το Παλαμήδι που ορθώνεται πάνω σε έναν τεράστιο γκρίζο βράχο. Οι πιο ρομαντικοί θα ενθουσιαστούν με τον περίπατο στο μονοπάτι της Ακροναυπλίας με θέα τα νερά του Αργολικού Κόλπου. Για ανοιξιάτικο μπάνιο, στρώστε την πετσέτα σας στην Αρβανιτιά ή στη μεγάλη αμμουδιά του Καραθώνα.

    Ακροκόρινθος

    travelgo.gr
    Το κάστρο του Ακροκορίνθου είναι μια ωραία ιδέα για αρχαιολογικό περίπατο με υπέροχη θέα (πηγή: Shutterstock)

    Το Κάστρο Ακροκορίνθου είναι, μαζί με τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου στους πρόποδες του, μια εναλλακτική ιδέα για μονοήμερη εκδρομή, μόλις μία ώρα μακριά από την Αθήνα. Ο Ακροκόρινθος δεσπόζει στα 575 μέτρα, αγναντεύοντας την πεδιάδα της Κορίνθου, και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σε έκταση κάστρα της Πελοποννήσου. Η περίμετρος των τειχών του φτάνει τα 3 χιλιόμετρα. Λόγω της μορφολογίας του, χρησιμοποιήθηκε από τα αρχαία χρόνια ως σκοπιά που αναδείχθηκε σε κάστρο-φρούριο, από το οποίο και εποπτευόταν κάθε τυχόν επιδρομή από την Στερεά Ελλάδα ή από τη θάλασσα. Από την κορφή του λόφου η θέα είναι φαντασμαγορική, καλύπτοντας τον Πατραϊκό και Κορινθιακό Κόλπο, τις νότιες ακτές της Στερεάς Ελλάδας, όλο το δυτικό τμήμα του Σαρωνικού, τη Σαλαμίνα και την Αίγινα. Στο χωριό της Αρχαίας Κορίνθου ο λιθόστρωτος πεζόδρομος περικλείει τον αρχαιολογικό χώρο, όπου ξεχωρίζει ο ναός του Απόλλωνα. Το Λουτράκι και η Κόρινθος βρίσκονται πολύ κοντά προσφέροντας πολλές επιλογές σε ταβέρνες, εστιατόρια και καφέ μετά τις βόλτες σας.

    Κρύα Λιβαδειάς

    travelgo.gr
    Τρεχούμενα νερά, μικροί καταρράκτες και τεράστια πλατάνια συνθέτουν ένα μαγευτικό τοπίο στις Πηγές Κρύας (πηγή: Shutterstock)

    Τι θα λέγατε για μια εξόρμηση σε μια καταπράσινη όαση με τρεχούμενα νερά, μικρούς καταρράκτες και τεράστια αιωνόβια πλατάνια; Κι όμως, αυτό το μέρος δεν βρίσκεται σε κάποιο δάσος, αλλά στην καρδιά της Λιβαδειάς. Οι Πηγές Κρύας, το στολίδι της πόλης της Λιβαδειάς, αποτελεί ιδανικό προορισμό για μια μονοήμερη εκδρομή, μόλις μιάμιση ώρα από την Αθήνα (140 χλμ.). Ο ποταμός της Έρκυνας με τις πηγές του στην περιοχή της Κρύας προσδίδει στην πόλη της Λιβαδειάς μια ξεχωριστή φυσική ομορφιά. Με πυκνή βλάστηση, τρεχούμενα νερά, κανάλια, μικρούς καταρράκτες και πελώρια πλατάνια, η περιοχή της Κρύας είναι ένα μέρος που θα σας μαγέψει. Λιθόστρωτα δρομάκια και πέτρινα τοξωτά γεφυράκια ολοκληρώνουν το ειδυλλιακό σκηνικό. Και στις δύο όχθες του ποταμιού υπάρχουν καφέ και ταβέρνες όπου μπορείτε φυσικά να απολαύσετε και το ξακουστό σουβλάκι της Λιβαδειάς με θέα στις πηγές.

    Σούνιο - Λαύριο

    travelgo.gr
    Το Σούνιο αποτελεί πάντα μια καλή ιδέα για μονοήμερη εκδρομή (πηγή: Shutterstock)

    Στο νοτιότερο άκρο της Αττικής, σε απόσταση περίπου 70 χλμ. από την Αθήνα, το Σούνιο αποτελεί πάντα μια καλή ιδέα για εκδρομή. Ο ναός του Ποσειδώνα, σκαρφαλωμένος στα απόκρημνα βράχια του ακρωτηρίου να κοιτάζει την θάλασσα του Αιγαίου, και το υπέροχο φυσικό τοπίο ασκούν μια γοητεία που καθηλώνει κάθε επισκέπτη. Από εδώ, η θέα της ακτογραμμής και των γειτονικών νησιών είναι μαγική. Πέρα από τον αρχαιολογικό χώρο Σουνίου, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το «Χάος», ένα εντυπωσιακό βάραθρο βάθους 55 μ. και διαμέτρου 120 μ., που βρίσκεται στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου (για να φτάσετε εκεί θα ακολουθήσετε από το Λαύριο τις πινακίδες για το χωριό Άγιος Κωνσταντίνος και στη συνέχεια εκείνες προς Χάος και Αγία Τριάδα). Μια ημερήσια εξόρμηση στο Σούνιο μπορεί να συνδυαστεί και με μια βόλτα στο Λαύριο. Αφού περπατήσετε ανάμεσα σε νεοκλασικά και αναστηλωμένα ιστορικά βιομηχανικά κτήρια, θα αράξετε στο λιμάνι για καφέ, φαγητό και ποτό με θέα στα ιστιοπλοϊκά.

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider