Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Thu 16.9°C
    Clouds

    Τήλος: Στην τρίτη θέση της Ευρώπης για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Τήλος: Στην τρίτη θέση της Ευρώπης για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

    Το τρίτο βραβείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ενεργειακά υπεύθυνα νησιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση κέρδισε η Τήλος χάρη στο πρωτοποριακό σύστημα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

    Η Τήλος τα τελευταία χρόνια κερδίζει τις εντυπώσεις για τις ενέργειές της στον τομέα της πράσινης ενέργειας, αποσπώντας μάλιστα και αρκετά βραβεία. Ένα νέο βραβείο προστέθηκε τώρα στη συλλογή του νησιού για το πρωτοποριακό έργο TILOS project, μέσω του οποίου η Τήλος έχει γίνει σχεδόν πλήρως αυτόνομη ενεργειακά.

    Η Τήλος βραβεύτηκε στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό της Κομισιόν "RESPonsible Island" κερδίζοντας το έπαθλο των 100.000 ευρώ, χάρη στο πρωτοποριακό σύστημα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη βράβευση είναι η τέταρτη συνολικά για το νησί των Δωδεκανήσων σε ευρωπαϊκό επίπεδο τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

    A post shared by Reader.gr (@reader.gr)

    Η Τήλος εισήγαγε ένα καινοτόμο ενεργειακό μοντέλο βασισμένο σε ηλιακή και αιολική ενέργεια αλλά και αποθήκευση ενέργειας σε μπαταρίες, δίνοντας το παράδειγμα προς μίμηση σε άλλα νησιά και τοπικές κοινότητες.

    Το βραβείο Υπεύθυνου Νησιού 2020 - RESPonsible Island της ΕΕ έλαβαν τρία νησιά για τις καινοτόμες λύσεις σε έργα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Το πρώτο βραβείο, που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο ύψους 500.000 ευρώ από το πρόγραμμα «Horizon 2020», κέρδισε το νησί Aero της Δανίας, το οποίο έχει καταφέρει να συνδυάσει ηλιακή και αιολική ενέργεια για την ηλεκτροδότησή του. Το δεύτερο βραβείο, ύψους 250.000 ευρώ, πήγε στο El Hierro των Καναρίων Νήσων στην Ισπανία, το οποίο καλύπτει το 60% των ενεργειών του αναγκών από ανανεώσιμες πηγές.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider