Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Νομός Ηλείας
    Fri 13.4°C
    Clouds

    Το «μυστικό» δάσος της Πελοποννήσου που μοιάζει βγαλμένο από παραμύθι

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Το «μυστικό» δάσος της Πελοποννήσου που μοιάζει βγαλμένο από παραμύθι

    Ο ιδανικός προορισμός για ένα φθινοπωρινό weekend στη φύση.

    Αν ονειρεύεστε μια φθινοπωρινή απόδραση στην Πελοπόννησο με ατελείωτες, χαλαρωτικές βόλτες σε ένα παραμυθένιο δάσος, τότε ο προορισμός σας είναι ένας: το δάσος της Φολόης.

    Αυτό το μοναδικό δρυοδάσος είναι ένα από τα πολλά και καλά κρυμμένα μυστικά της Πελοποννήσου. Βρίσκεται στην ορεινή Ηλεία, στα σύνορα Αρκαδίας-Αχαΐας, στους νοτιοδυτικούς πρόποδες του βουνού Ερύμανθος, μόλις 25 χλμ. μακριά από την Αρχαία Ολυμπία.

    Δάσος Φολόης

    Σύμφωνα με τη μυθολογία πήρε το όνομά του από τον βασιλιά των Κενταύρων Φόλο, φίλο του Ηρακλή, που κατοικούσε στο δάσος.

    Οι βελανιδιές του οροπεδίου της Φολόης καλύπτουν έκταση πολλών χιλιάδων στρεμμάτων, με αποτέλεσμα να δημιουργούν ένα από τα λίγα αμιγώς σπερμοφυή τέτοια δάση στην Ευρώπη. Κυριαρχούν οι ευθύκορμες βελανιδιές, που οι ντόπιοι ονομάζουν Κάπελη, αλλά υπάρχουν και δέντρα με μεγάλο κορμό και πολλά κλαδιά.

    Περιπλανηθείτε στα μονοπάτια του και παρατηρήστε τα τεράστια δέντρα, που μοιάζουν να αγγίζουν τους ουρανούς. Φέρτε μαζί σας ποδήλατο και –αν έχει καλό καιρό- το καλάθι του πικνίκ.

    Δάσος Φολόης

    Μία από τις ωραιότερες διαδρομές είναι αυτή που ξεκινά από το Περιβαλλοντικό Μουσείο Φολόης και ακολουθεί τον δασικό δρόμο προς το φαράγγι του Ερύμανθου, πλάι σε τοξωτά γεφυράκια, νερόμυλους και μικρές σπηλιές. Οι εικόνες της φύσης θα σας μείνουν αξέχαστες.

    Η πρόσβαση στο δάσος της Φολόης μπορεί να γίνει είτε από τον Πύργο Ηλείας, μέσω αρχαίας Ολυμπίας και Λάλας, είτε από την Τρίπολη, είτε από την Πάτρα.

    Δείτε το δάσος της Φολόης σε αυτό το υπέροχο βίντεο

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider