Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Μεσσηνία
    Sat 8.9°C
    Clouds

    4 άγνωστα ελληνικά νησάκια με περίεργο σχήμα

    BEST OF
    4 άγνωστα ελληνικά νησάκια με περίεργο σχήμα

    Μικροί παράδεισοι όπου η φύση «ζωγράφισε».

    Υπάρχουν αμέτρητα ιδιαίτερα νησιά στην Ελλάδα. Κάποια από αυτά ξεχωρίζουν για το μέγεθος τους και κάποια για…το σχήμα τους.

    Τα παρακάτω νησάκια, κοιτώντας τα από ψηλά, θα σας εκπλήξουν ευχάριστα με το ιδιαίτερο και ασυνήθιστο σχήμα τους! Εκτός όμως από αυτό, έχουν και ενδιαφέρουσες ιστορίες να σας «διηγηθούν». Για παράδειγμα, γνωρίζατε ότι υπάρχει ελληνικό νησί με σχήμα κιθάρας που ήθελαν να αγοράσουν οι Beatles;

    Πάμε να τα δούμε.

    Πρώτη Μεσσηνίας: To νησί σε σχήμα κροκόδειλου με το ναυάγιο και την εξωτική παραλία

    Πρώτη Μεσσηνίας: To νησί σε σχήμα κροκόδειλου με το ναυάγιο και την εξωτική παραλία

    Η Πρώτη Μεσσηνίας είναι ένα παραδεισένιο νησάκι, μια ανάσα από την Μαραθόπολη Μεσσηνίας. Το μήκος του είναι περί τα 3 τ. χλμ. και θυμίζει μισοβυθισμένο κροκόδειλο ή γενικά ερπετό. Έχει μόνο μία παραλία, τη Βουρλιά, η οποία βρίσκεται μέσα σε ένα ήσυχο όρμο με πεντακάθαρα νερά με τιρκουάζ, εξωτικά νερά. Στην είσοδο του όρμου, λίγα μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας βρίσκεται το ναυάγιο του πλοίου Ανουάρ, μήκους 40 μέτρων, το οποίο βομβαρδίστηκε κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Το νησί διαθέτει ένα μόνιμο κάτοικο, τον μοναχό του Μοναστηριού της Ι.Μ. Κοιμήσεως Θεοτόκου της Γοργοπηγής, που αποτελεί το μοναδικό κτίσμα που υπάρχει στο νησί. Στο νησάκι μπορεί επίσης κανείς να δει μισογκρεμισμένα σήμερα ασκητάρια, επιγραφές ναυτικών σε βράχια και ερείπια αρχαίας ακρόπολης. Ο επισκέπτης μπορεί να φτάσει στην Πρώτη είτε με δικό του σκάφος είτε με ημερήσια εκδρομή από τη Μαραθόπολη.

    Μαραθονήσι Ζακύνθου: Το νησί της χελώνας

    Μαραθονήσι Ζακύνθου: Το νησί της χελώνας

    Το Μαραθονήσι είναι ένα νησί στον κόλπο του Λαγανά και πολύ κοντά στον Μαραθιά στο Κερί. Το νησί είναι στο πρόγραμμα προστασίας Natura 2000 καθώς αποτελεί έναν από τους τόπους αναπαραγωγής της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta. Μάλιστα, κοιτάζοντας το από την περιοχή του Κερίου, μπορείς να διακρίνεις εύκολα ότι έχει το σχήμα χελώνας, από το οποίο έχει αποκτήσει και το όνομά του. Στον εξωτικό αυτό παράδεισο βρίσκονται δύο παραλίες, μία με λευκή άμμο και μία με βότσαλο με κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχουν δύο μεγάλες σπηλιές ιδανικές για βουτιές και για φωτογραφίες.

    Διαδέλφι, Μεσσηνία: Το νησάκι που έχει σχήμα καρδιάς

    Διαδέλφι, Μεσσηνία: Το νησάκι που έχει σχήμα καρδιάς

    Νότια της Μεσσηνίας, στα ανοιχτά της Μεθώνης, βρίσκεται το νησιωτικό σύμπλεγμα των Μεσσηνιακών Οινουσσών, που αποτελείται από τα νησιά Σχίζα, Σαπιέντζα, Βενέτικο, Αγία Μαρίνα. Στα νότια του ακατοίκητου νησιού της Σαπιέντζας, ακριβώς μπροστά από τον ιστορικό φάρο του νησιού, βρίσκονται δύο μικρές βραχονησίδες. Η μία από αυτές έχει σχήμα καρδιάς! Οι επισκέπτες δεν μπορούν να δουν εύκολα το ιδιαίτερο σχήμα της και μόνο αεροφωτογραφίες αποκαλύπτουν την ομορφιά της. Δείτε στο παρακάτω βίντεο τον φάρο της Σαπιέντζας και το νησάκι με σχήμα καρδιάς από ψηλά.

    Αγία Τριάδα, Ερέτρια: Το νησί σε σχήμα κιθάρας που λάτρεψαν οι Beatles

    Αγία Τριάδα, Ερέτρια: Το νησί σε σχήμα κιθάρας που λάτρεψαν οι Beatles

    Ελάχιστοι γνωρίζουν το νησάκι Αγία Τριάδα που βρίσκεται κοντά στην Ερέτρια, στο νότιο Ευβοϊκό, σε απόσταση περίπου μιας ώρας από την Αθήνα. Αυτό το περίεργο και εξωτικό νησί με σχήμα που μοιάζει με κιθάρα, μάγεψε τους Beatles όταν επισκέφτηκαν τη χώρα μας το καλοκαίρι του 1967. Το θρυλικό συγκρότημα έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον να το αγοράσει για να το μετατρέψει, πιθανότατα, σε χίπικη κοινότητα. Η Αγία Τριάδα έχει δύο πανέμορφες παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά: μία στην ανατολική πλευρά και μία στη δυτική πλευρά όπου μια μεγάλη αμμόγλωσσα που βυθίζεται και ξαναβγαίνει στην επιφάνεια λόγω του φαινομένου της παλίρροιας του Ευρίπου σχηματίζει μικρά νησάκια που το απόγευμα χάνονται κάτω από τα νερά του Νοτίου Ευβοϊκού.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider