Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 15.4°C
    Clouds

    15 υπέροχα ανοιξιάτικα τοπία της Ελλάδας

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    15 υπέροχα ανοιξιάτικα τοπία της Ελλάδας

    Από την Ήπειρο μέχρι τις Κυκλάδες, ταξιδεύουμε με το μυαλό μας σε 15 υπέροχα ανοιξιάτικα τοπία της Ελλάδας και ονειρευόμαστε τη στιγμή που θα μπορέσουμε να τα απολαύσουμε από κοντά

    Τίποτα δεν σταματά την άνοιξη. Τα λιβάδια και τα οροπέδια της ορεινής Ελλάδας λάμπουν καταπράσινα, τα μονοπάτια των νησιών στολίζονται με χιλιάδες αγριολούλουδα, τα ποτάμια κυλούν ορμητικά κάτω από τα πέτρινα γεφύρια. Όλα φαίνονται καλύτερα κάτω από το λαμπερό φως του ήλιου.

    Ας ταξιδέψουμε φωτογραφικά σε μερικά από τα ωραιότερα ανοιξιάτικα τοπία της Ελλάδας που θα θέλαμε να βρισκόμασταν τώρα.

    Σαντορίνη

    Σαντορίνη

    Ένα όνειρο στη μέση του Αιγαίου είναι η Σαντορίνη. Η απαράμιλλη θέα, το ηφαίστειο, τα σοκάκια, η μοναδική ενέργεια αυτού του τόπου, κάνουν τη Σαντορίνη ξεχωριστή. Αυτή την εποχή, το κυκλαδίτικο λευκό και το βαθύ μπλε της καλντέρας δένουν αρμονικά με τα αγριολούλουδα που ανθίζουν στα ψηλά σημεία των βράχων. Είναι η ιδανική εποχή για να απολαύσεις τη Σαντορίνη όπως πραγματικά είναι: πανέμορφη στην απλότητά της.

    Τζια

    Τζια

    Η Τζια (ή αλλιώς Κέα), το πιο κοντινό κατοικήσιμο κυκλαδονήσι στην Αττική, φημίζεται για τα μονοπάτια της. Η περιήγηση σε αυτά είναι μαγευτική, καθώς διασχίζοντάς τα περνάς μέσα από δάση με βελανιδιές και συναντάς παραδοσιακές πετρόκτιστες πηγές και γραφικά ξωκλήσια, καταλήγοντας σε μικρούς όρμους και σε υπέροχες παραλίες.

    Ύδρα

    travelgo.gr

    Την άνοιξη η Ύδρα είναι πραγματικό χάρμα οφθαλμών. Γεμάτη χρώματα και αρώματα, σε καλεί να ανακαλύψεις την κοσμοπολίτικη αύρα της, να περπατήσεις τα πλακόστρωτα σοκάκια της, να θαυμάσεις τα καπετανόσπιτα και τα καλοδιατηρημένα αρχοντικά με τις αυστηρές, λιτές γραμμές και να περιπλανηθείς στα ανθισμένα μονοπάτια της.

    Χίος

    Χίος

    Άνοιξη στη Χίο σημαίνει ανθισμένα περιβόλια, αρωματικά βότανα, σπάνια αγριολούλουδα και μεθυστικές μυρωδιές. Από τα μέσα Μαρτίου, το νησί «υποδέχεται» τις άγριες τουλίπες, γνωστές ως «λαλάδες», που με το έντονο κόκκινο χρώμα τους πλημμυρίζουν τις γεωργικές καλλιέργειες στο κεντρικό και νοτιανατολικό μέρος του νησιού, προσφέροντας ένα μαγευτικό θέαμα.

    Σούνιο

    Σούνιο

    Στο νοτιότερο άκρο της Αττικής, εκεί που ο αττικός ουρανός συναντά το Αιγαίο πέλαγος, στέκεται ο ναός του Ποσειδώνα, σκαρφαλωμένος στα απόκρημνα βράχια του ακρωτηρίου. Το υπέροχο φυσικό τοπίο και η θέα της ακτογραμμής και των γειτονικών νησιών μαγεύουν κάθε επισκέπτη.

    Βέροια

    Βέροια

    Το ροζ «χαλί» της Βόρειας Ελλάδας. Ο εύφορος κάμπος της Ημαθίας μεταμορφώνεται την άνοιξη σε μια απέραντη ροζ θάλασσα, από τις χιλιάδες ανθισμένες ροδακινιές. Ένα μαγευτικό θέαμα, εφάμιλλο των ανθισμένων κερασιών της Ιαπωνίας.

    Ζαγοροχώρια

    travelgo.gr

    Μπορεί να αποτελούν φημισμένο χειμερινό προορισμό, ωστόσο τα Ζαγοροχώρια είναι πανέμορφα την άνοιξη. Σαράντα έξι γραφικά χωριά, στα βόρεια των Ιωαννίνων, ανάμεσα στο Μιτσικέλι και στην Τύμφη, υπόσχονται δυνατές συγκινήσεις στους λάτρεις της παράδοσης και της φύσης. Καλοδιατηρημένη παραδοσιακή αρχιτεκτονική, τρεχούμενα νερά και μια πανδαισία από χρώματα και αρώματα συνθέτουν το σκηνικό. Δύσκολα μπορεί κάποιος να ξεχωρίσει το ομορφότερο. Κάθε χωριό έχει τη δική του γοητεία.

    Πήλιο

    Πήλιο

    Την άνοιξη το βουνό των Κενταύρων ντύνεται στα πράσινα και στολίζεται με αμέτρητα λουλούδια. Πορταριά, Μακρυνίτσα, Ζαγορά, Τσαγκαράδα, Μηλιές, Βυζίτσα, Άγιος Λαυρέντιος… Όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσες φορές κι αν πάμε, πάντα στα πανέμορφα χωριά του Πηλίου θα επιστρέφουμε για αποδράσεις που συνδυάζουν βουνό και θάλασσα, παράδοση, μοναδικές διαδρομές μες στη φύση και πληθωρικές τοπικές γεύσεις.

    Παλαιοκαρυά, Τρίκαλα

    Παλαιοκαρυά, Τρίκαλα

    Στην όμορφη χαράδρα της Παλαιοκαρυάς ρέουν τα κρυστάλλινα νερά του μικρού ποταμού Παλαιοκαρίτη. Το μονότοξο πέτρινο γεφύρι μήκους 26 μέτρων στέκεται εκεί από τον 16ο αιώνα, ενώ ο καταρράκτης πίσω από το γεφύρι έχει ύψος 12 μέτρων και το νερό που πέφτει δημιουργεί μια υπέροχη εικόνα που μαγεύει τον επισκέπτη.

    Λίμνη Πλαστήρα

    travelgo.gr

    Με όνομα δανεισμένο από τον οραματιστή της, Νικόλαο Πλαστήρα, η πανέμορφη τεχνητή λίμνη που σχηματίστηκε το 1959 και βρίσκεται 25 χλμ. δυτικά από την πόλη της Καρδίτσας, έχει αναδειχθεί σε έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς όλο τον χρόνο. Δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι αυτή η λίμνη, τόσο αρμονικά δεμένη με το περιβάλλον, αποτελεί πρόσφατη προσθήκη στο τοπίο, αποτέλεσμα της ανθρώπινης παρέμβασης. Η εικόνα είναι μαγευτική, καθώς η λίμνη συναντιέται με υπεραιωνόβια έλατα που στολίζουν τις όχθες της και προσφέρει ένα μοναδικό παράδεισο για όσους αναζητούν περιπέτεια αλλά και χαλάρωση στη φύση.

    Μετέωρα

    travelgo.gr

    Οι πελώριοι βράχοι των Μετεώρων, που υψώνονται πάνω από την Καλαμπάκα, αποτελούν ένα μοναδικό στον κόσμο θέαμα. Τα περίφημα μοναστήρια, που είναι χτισμένα στις κορυφές κάποιων από τους βράχους, αποτελούν το δεύτερο πιο σημαντικό μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα μετά το Άγιο Όρος. Από τα τριάντα που υπήρξαν ιστορικά, σήμερα λειτουργούν μόνο έξι, τα οποία, από το 1988, περιλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

    Δελφοί

    travelgo.gr

    Ο αρχαιολογικός χώρος των Δελφών, σε μια εξαιρετική τοποθεσία στους πρόποδες του Παρνασσού, προσφέρει ένα ταξίδι στον χρόνο και στην Ιστορία. Όλες τις εποχές του χρόνου το δελφικό τοπίο είναι πανέμορφο, αλλά την άνοιξη είναι το κάτι άλλο. Έχει μια μοναδική γαλήνη και ενέργεια αυτό το μέρος, ιδιαίτερα όταν το τοπίο λούζεται από το φως του ήλιου.

    Ναύπλιο

    travelgo.gr

    Μέρος αρχοντικό με μεγάλη ιστορία και απίστευτες ομορφιές, το Ναύπλιο ξέρει να σε κερδίζει από το πρώτο λεπτό και να σε κάνει να επιστρέφεις. Η ατμοσφαιρική παλιά πόλη του δεν αφήνει κανένα ασυγκίνητο. Πανέμορφα νεοκλασικά αρχοντικά, βενετσιάνικη αρχιτεκτονική, πλακόστρωτα στενά και λουλουδιασμένα μπαλκόνια φτιάχνουν ένα σκηνικό που γοητεύει με την ομορφιά και την ιστορικότητά του. Σήμα κατατεθέν του Ναυπλίου, το Μπούρτζι, το μικρό νησάκι-φρούριο στην είσοδο του κόλπου.

    Λίμνη Δόξα

    travelgo.gr

    Κοντά στο χωριό Φενεός Κορινθίας, στα 900 μέτρα υψόμετρο, βρίσκεται μια από τις ωραιότερες λίμνες της Πελοποννήσου. Η τεχνητή Λίμνη Δόξα περικλείεται από καταπράσινα μαυρόπευκα που φτάνουν μέχρι τις όχθες και το σκηνικό μοιάζει σαν να έχει ξεπηδήσει από πίνακα ζωγραφικής. Στο κέντρο της λίμνης απλώνεται μία στενή χερσόνησος, όπου υπάρχει το μικρό, γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου, ενώ πιο ψηλά, σε μια πλαγιά σε απόσταση περίπου 2 χλμ., βρίσκεται το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Φενεού του 15ου αιώνα μέσα στην πανέμορφη φύση.

    Μονεμβασιά

    travelgo.gr

    Ένα ανοιξιάτικο, ρομαντικό σκηνικό φτιαγμένο από βράχο και Ιστορία. Στο νότιο άκρο της ανατολικής ακτής της Πελοποννήσου, η μεσαιωνική καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς με τις 40 βυζαντινές εκκλησίες και τα δαιδαλώδη καλντερίμια μοιάζει σαν να έχει βγει από παραμύθι. Ακόμα και από μακριά, είναι αδύνατο να μην αισθανθείς δέος στη θέα του τεράστιου βράχου. Τα αγριολούλουδα που φυτρώνουν ανάμεσα στις πέτρες και τα αρώματα από θάλασσα, βιολέτες και μαργαρίτες, απογειώνουν την ομορφιά του τόπου.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider