Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αρκαδία
    Wed 9.3°C
    Clouds

    Ορεινή Αρκαδία: Μαγική φύση και γραφικά χωριά στην καρδιά της Πελοποννήσου

    ΑΡΚΑΔΙΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Ορεινή Αρκαδία: Μαγική φύση και γραφικά χωριά στην καρδιά της Πελοποννήσου

    Κοντινός προορισμός στην Αθήνα, με ωραία τοπία, πετρόχτιστα χωριά, προσεγμένους ξενώνες και καλό φαγητό, η Ορεινή Αρκαδία προσφέρει πολλές επιλογές για δραστηριότητες ή χαλάρωση και γοητεύει και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες

    Τοπία μοναδικής ομορφιάς, πέτρινα χωριά που αποτελούν αληθινά μουσεία παραδοσιακή αρχιτεκτονικής, μοναστήρια-αετοφωλιές, ατμοσφαιρικοί ξενώνες και ορεινά ξενοδοχεία, παραδοσιακή γαστρονομία και απόλυτη σύνδεση με τη φύση.

    Ορεινή Αρκαδία. Ένας τόπος μυθικός και μαγευτικός στην καρδιά της Πελοποννήσου, γεμάτος εκπλήξεις για τον ταξιδιώτη. Ένας αγαπημένος και πάντα δημοφιλής χειμερινός (και όχι μόνο) προορισμός για μικρές και μεγάλες αποδράσεις, μια ανάσα από την Αθήνα. Ακολουθώντας την εθνική οδό Αθηνών-Τριπόλεως και μετά από περίπου δύο ώρες οδήγησης, βρίσκεσαι στην καρδιά του ελατόφυτου Μαινάλου. Κατεβάζεις ρυθμούς, αφήνεις το τοπίο να καθαρίσει το μυαλό από καθετί αρνητικό και απολαμβάνεις...

    Διαβάστε ακόμη:

    Ορεινή Αρκαδία: Τα στολίδια του Μαινάλου

    Το Μαίναλο με τα κοντά 2.000 μέτρα ύψος του, είναι η ίδια η ψυχή της Αρκαδίας. Δεσπόζει στο κέντρο της Πελοποννήσου και διακρίνεται για το φυσικό του πλούτο και την ομορφιά του. Κάθε μονοπάτι στο Μαίναλο έχει να διηγηθεί κι ένα παραμύθι. Κάθε χωριό είναι και ένα κόσμημα.

    travelgo.gr
    Ο «Δρόμος της Αγάπης» στη Βυτίνα (πηγή: Shutterstock)

    Το Λεβίδι, το πρώτο μεγάλο χωριό που θα συναντήσετε στον δρόμο ερχόμενοι από Αθήνα, θα σας εντυπωσιάσει με τα πετρόχτιστα σπίτια του και τη γεμάτη ζωή πλατεία του. Από εδώ αξίζει να επισκεφθείτε το αρχαίο θέατρο του Ορχομενού, καθώς και το μοναδικό σπήλαιο Κάψια που κατατάσσεται στα δέκα πιο αξιόλογα σπήλαια της Ελλάδας.

    travelgo.gr
    Λεβίδι (πηγή: Shutterstock)

    Σε υψόμετρο 1.033 μέτρων, στο όρος Μαίναλο, σε μια κατάφυτη περιοχή με πεύκα, έλατα και καστανιές, ξεπροβάλλει η Βυτίνα, ένα από τα πιο δημοφιλή ορεινά χωριά της Πελοποννήσου. Είναι ο πρώτος οικισμός που αναπτύχθηκε τουριστικά χάρη στην κοντινή απόσταση από το χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου. Στα δρομάκια του χωριού κυριαρχούν σπίτια και αρχοντικά από ντόπιο μαύρο μάρμαρο. Η καρδιά της Βυτίνας χτυπάει στην πλατεία με την πετρόκτιστη εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα. Γύρω της είναι συγκεντρωμένα τα περισσότερα μαγαζιά με τοπικά προϊόντα, cafes-μπαράκια και ταβέρνες που σερβίρουν τοπικές σπεσιαλιτέ. Ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία είναι ο «Δρόμος της Αγάπης», μια ρομαντική διαδρομή ανάμεσα σε ψηλά δέντρα που αλλάζουν χρώματα ανάλογα με την εποχή.

    travelgo.gr
    Βυτίνα (πηγή: Shutterstock)

    Η Δημητσάνα θα σας δώσει την αίσθηση του πόσου κοντά βρίσκεστε στο ποτάμι του Λούσιου, καθώς αγναντεύει από ψηλά την πεδιάδα της Μεγαλόπολης. Λιθόστρωτα σοκάκια, βυζαντινές εκκλησίες και πανύψηλα αρχοντικά συνθέτουν το ιστορικό αυτό χωριό που έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός. Η κατοικία του Παλαιών Πατρών Γερμανού και η ιστορική βιβλιοθήκη που φιλοξενεί σπάνιες εκδόσεις, θα βρεθούν στο δρόμο σας καθώς βολτάρετε στα γραφικά δρομάκια. Λίγο έξω από τη Δημητσάνα, αξίζει να κάνετε μια στάση στο μοναδικό στην Ελλάδα Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης που προβάλλει τη σημασία της υδροκίνησης στην παραδοσιακή κοινωνία.

    travelgo.gr
    Δημητσάνα (πηγή: Shutterstock)

    Μόλις 9 χλμ. πιο κάτω, θα συναντήσετε τη Στεμνίτσα, ένα από τα πιο όμορφα και ιστορικά χωριά της Αρκαδίας. Χτισμένη αμφιθεατρικά στις δυτικές πλαγιές του Μαινάλου και σε υψόμετρο 1.100 μ., γοητεύει με τα επιβλητικά πυργόσπιτα, τα λιθόστρωτα καλντερίμια, τις βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες της. Το περίτεχνο καμπαναριό του Αγίου Γεωργίου, που ξεχωρίζει από μακριά, θα σας οδηγήσει στην όμορφη και πάντα ζωντανή κεντρική πλατεία της. Στο χωριό υπάρχει ένα αξιόλογο λαογραφικό μουσείο, καθώς και η Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας, μία από τις ελάχιστες στην Ελλάδα.

    travelgo.gr
    Στεμνίτσα (πηγή: Shutterstock)

    Ανάμεσα στη Στεμνίτσα και Δημητσάνα, η ιστορική Mονή του Τιμίου Προδρόμου, κυριολεκτικά σφηνωμένη, σχεδόν κρεμασμένη στον πανύψηλο και κατακόρυφο βράχο, μοιάζει να αιωρείται στο φαράγγι του Λούσιου. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα και ομορφότερα μοναστήρια της Πελοποννήσου. Από το μπαλκόνι της μονής θα απολαύσετε την άπλετη θέα στην άγρια ομορφιά του φαραγγιού. Από το μονοπάτι που κατεβαίνει στον Λούσιο και διασχίζει το φαράγγι μπορείτε να φτάσετε στη Μονή Φιλοσόφου. Σε σημείο που η κοίτη στενεύει υπάρχει ένα μικρό γεφύρι που περνά στην απέναντι όχθη. Η Μονή Φιλοσόφου αποτελείται από δύο μοναστηριακά συγκροτήματα, ένα παλαιό και ένα νέο, τα οποία βρίσκονται σε μικρή απόσταση μεταξύ τους.

    travelgo.gr
    Μονή Τιμίου Προδρόμου (πηγή: Shutterstock)

    Από τους πιο γραφικούς και ιστορικούς οικισμούς της Αρκαδίας είναι και η Καρύταινα. Χτισμένη στην πλαγιά ενός βράχου στο νοτιοδυτικό άκρο της Ορεινής Αρκαδίας, αποτελεί ένα πραγματικό στολίδι στην περιοχή. Παλιές βυζαντινές εκκλησίες, αρχοντικά, βρύσες, γεφύρια και το εντυπωσιακό κάστρο πάνω στον βράχο, συνθέτουν το σκηνικό στον κηρυγμένο παραδοσιακό οικισμό της Καρύταινας που διατηρεί το χρώμα της μεσαιωνικής καστροπολιτείας και ταξιδεύει τον επισκέπτη στο χρόνο. Ο Νίκος Καζαντζάκης, στο «Ταξιδεύοντας στο Μοριά», είχε χαρακτηρίσει την Καρύταινα το «Τολέδο της Ελλάδας».

    travelgo.gr
    Καρύταινα (πηγή: Shutterstock)

    Λιγότερο γνωστό χωριό, ανάμεσα στη Στεμνίτσα και την Καρύταινα, το Ελληνικό, χτισμένο επάνω σε τρεις καταπράσινους λόφους, έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε ιδανικό προορισμό για όσους επιθυμούν ήρεμες αποδράσεις στην αγκαλιά της φύσης. Στην κεντρική πλατεία της Αγίας Τριάδας θα σας εντυπωσιάσει το μεγαλοπρεπές διώροφο διδακτήριο που κάποτε φιλοξενούσε το δημοτικό σχολείο του χωριού.

    travelgo.gr
    Ελληνικό (πηγή: Shutterstock)

    Πανέμορφα είναι και τα Λαγκάδια, ένα χωριό διάσημο για τους εξαιρετικούς χτίστες και τεχνίτες της πέτρας. Χτισμένο σε απότομη πλαγιά βουνού, είναι γνωστό ως το «κρεμαστό χωριό της Πελοποννήσου» λόγω της τοποθεσίας του. Τα σπίτια, οι εκκλησίες, οι βρύσες και τα ανηφορικά καλντερίμια είναι πραγματικά κομψοτεχνήματα της αρχιτεκτονικής της πέτρας.

    travelgo.gr
    Λαγκάδια (πηγή: Shutterstock)

    Κοντά στη Δημητσάνα, στην απέναντι πλευρά του φαραγγιού του Λούσιου, βρίσκεται η Ζάτουνα, ένα γραφικότατο χωριό που γοητεύει τους επισκέπτες με τη γορτυνιακή αρχιτεκτονική των σπιτιών του. Από τα κτίσματα ξεχωρίζει το παλιό δημοτικό σχολείο που σήμερα στεγάζει μουσείο αφιερωμένο στον Μίκη Θεοδωράκη, που έζησε στη Ζάτουνα ως εξόριστος.

    travelgo.gr
    Το σπίτι-μουσείο των Κολοκοτρωναίων στο Λιμποβίσι (πηγή: Shutterstock)

    Εκτός από τους γνωστούς προορισμούς της περιοχής, υπάρχουν υπάρχουν κι άλλα, εξίσου γραφικά χωριά που αξίζει να ανακαλύψετε. Ωραίες βόλτες θα απολαύσετε και στα Μαγούλιανα (το ψηλότερο κατοικήσιμο χωριό της Πελοποννήσου), το Βαλτεσινίκο, την Αλωνίσταινα, το μικρό και ακατοίκητο Λιμποβίσι (το χωριό του Κολοκοτρώνη), τον Ράφτη, την Πιάνα και το Χρυσοβίτσι. Όλα είναι υπέροχα και έχουν τη δική τους γοητεία και αυθεντικότητα.

     

    Δραστηριότητες στη φύση

    travelgo.gr
    Ο ποταμός Λούσιος (πηγή: Shutterstock)

    Με μήκος 15 χλμ. και πλάτος περίπου 2 χλμ., το φαράγγι του Λούσιου είναι από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Αρκαδίας, αλλά κι ένα από τα πιο επιβλητικά φαράγγια της Ελλάδας. Εντυπωσιακή βλάστηση, παλιά γεφύρια, νεροτριβές και νερόμυλοι δημιουργούν ένα πανέμορφο σκηνικό και η διάσχιση του φαραγγιού είναι μια μοναδική εμπειρία για τους επισκέπτες. Μια τυπική διαδρομή ξεκινά από τη νέα Μονή Φιλοσόφου και ακολουθώντας το μονοπάτι περνά από την παλαιά Μονή Φιλοσόφου, στη συνέχεια κατεβαίνει στον Λούσιο, έπειτα ανεβαίνει στη Μονή Προδρόμου και τέλος καταλήγει στην Αρχαία Γόρτυνα (διάρκεια 2 ώρες περίπου). Ο ποταμός Λούσιος είναι επίσης ιδανικός για όσους αγαπούν το ράφτινγκ αλλά και για εκείνους που θέλουν να έρθουν για πρώτη φορά σε επαφή με το σπορ.

    travelgo.gr
    Πεζοπορία στο Μονοπάτι του Μαινάλου (πηγή: Shutterstock)

    Ένας από τους καλύτερους τρόπους να γνωρίσετε την περιοχή είναι πεζοπορώντας στο διάσημο μονοπάτι Menalon Trail. Το πρώτο πιστοποιημένο μονοπάτι στην Ελλάδα από την ERA (Ευρωπαϊκή Ένωση Περιπατητών) αναπτύσσεται σε μήκος 75 χλμ. περνώντας από ιστορικούς οικισμούς της Αρκαδίας (Στεμνίτσα, Δημητσάνα, Ζυγοβίστι, Ελάτη, Βυτίνα, Νυμφασία, τα Μαγούλιανα, Βαλτεσινίκο, Λαγκάδια). Το μονοπάτι περνάει από όλα τα ιστορικά αλλά και πολιτισμικά αξιοθέατα των περιοχών αυτών, ενώ, παράλληλα, διασυνδέεται με ένα ατελείωτο παράπλευρο δίκτυο. Το Menalon Trail χωρίζεται σε οκτώ τμήματα διαφορετικής δυσκολίας. Το τμήμα Στεμνίτσας-Δημητσάνας είναι το πιο δημοφιλές για μια ημερήσια πεζοπορία.

    travelgo.gr
    Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου (πηγή: Shutterstock)

    Οι λάτρεις του σκι σίγουρα θα τιμήσουν το Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου που βρίσκεται στο οροπέδιο της Οστρακίνας, σε υψόμετρο 1.600 μ., κάτω από την υψηλότερη κορυφή του βουνού (1.981 μ.). Το χιονοδρομικό διαθέτει επτά πίστες, τρεις αναβατήρες, snowboard park και σαλέ. Είναι ιδανικό για εκμάθηση σκι, αλλά και για παιχνίδια στο χιόνι.

     

    ΟΔΗΓΟΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

    ΔΙΑΜΟΝΗ

      Κάψια

      • Το Αρχοντικό Καλτεζιώτη θα γίνει το καταφύγιο σας, μόλις 1,5 ώρα από την Αθήνα. Το ξενοδοχειακό συγκρότημα χωρίζεται σε ένα ξενοδοχείο που θυμίζει ορεινό θέρετρο, έναν αναπαλαιωμένο παραδοσιακό ξενώνα με πολυτελείς σουίτες, ένα boutique σαλέ και 4 αυτόνομες βίλες.

      Λεβίδι

      • Το Mαινάλια Villas & Suites είναι ένα αληθινό αρχιτεκτονικό κόσμημα στους πρόποδες του Μαινάλου. Οι πετρόχτιστοι ξενώνες του θα ενθουσιάσουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.
      • Χτισμένο στον υψηλότερο λόφο του χωριού Λεβίδι, κοντά στη Βυτίνα, το ξενοδοχείο Villa Vager αναβιώνει με μεγάλο σεβασμό τις μνήμες του παρελθόντος και ταξιδεύει τον επισκέπτη σε άλλες εποχές.

      Βυτίνα

      • Εκατό μέτρα από το κέντρο της Βυτίνας, ακριβώς εκεί που αρχίζει ο περίφημος «Δρόμος της Αγάπης», το ξενοδοχείο Αίγλη διαθέτει 20 όμορφα και ευρύχωρα παραδοσιακά δωμάτια με θέα προς το κέντρο του χωριού και το δασωμένο Μαίναλο.
      • Τα 20 δωμάτια του Grand Vytina Hotel & Suites αναδύουν ατμόσφαιρα χαλάρωσης και ηρεμίας, ενώ οι παροχές και οι σύγχρονες ανέσεις ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς.
      • Το ξενοδοχείο Art Mainalon είναι ένα ξενοδοχείο-πινακοθήκη. Αυθεντικά έργα τέχνης και γλυπτά Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών κοσμούν τα δωμάτια και τους κοινόχρηστους χώρους.
      • Στο νότιο άκρο του οικισμού, στον γραφικό δρόμο που καταλήγει στην κεντρική πλατεία, το πετρόχτιστο ξενοδοχείο Θέα Μαινάλου προσφέρει όμορφα διακοσμημένα δωμάτια και εντυπωσιακή θέα.

      Ελάτη

      • Το Chalet Elati βρίσκεται στον οικισμό της Ελάτης, 7 χλμ. από τη Βυτίνα. Χτισμένο μέσα στο πανέμορφο ελατόδασος, θα σας προσφέρει μια ήρεμη διαμονή. Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν μπαρ και εποχική εξωτερική πισίνα.
      • Το Elati Hills είναι μια παραδοσιακή πέτρινη διώροφη εξοχική κατοικία 160 τ.μ., στον οικισμό Ελάτη, μέσα σε αγρόκτημα πέντε στρεμμάτων και δίπλα στον μυθικό ποταμό Μυλάοντα.

      Λαγκάδια

      • Το Kentrikon Hotel είναι ένα από τα παλαιότερα ξενοδοχεία της περιοχής, με μεγάλη παράδοση στη φιλοξενία. Στεγάζεται σε ένα παραδοσιακό πετρόκτιστο κτίσμα τριών ορόφων που δεσπόζει στο κέντρο του χωριού.
      • Στο Lagadia 4 Seasons, η κομψή πολυτέλεια και το τοπικό χρώμα συναντιούνται και δημιουργούν για σας έναν ρομαντικό παράδεισο στα αρκαδικά βουνά.
      • Στο Lagadia Resort η τοπική αρχιτεκτονική παράδοση συναντά την προχωρημένη boutique πολυτέλεια. Διαθέτει ένα μπουκέτο εξαιρετικών παροχών, με πιο εντυπωσιακή τις σουίτες τύπου chalet.

      Δημητσάνα

      • Χτισμένο σε μια πλαγιά κάτω ακριβώς από το μικρό θέατρο της Δημητσάνας, το Μπαρουτόμυλος είναι ένα ξενοδοχείο-κόσμημα που αναβαθμίζει την τέχνη της φιλοξενίας με εξαιρετικές παροχές.
      • Ο Ξενώνας Θεονύμφη βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Δημητσάνας και διαθέτει τέσσερα όμορφα και ευρύχωρα δωμάτια, στο σχέδιο παλιού αρχοντικού σπιτιού.
      • Στο Lousiou Nymfes, η πολυτέλεια και η απλότητα συνδυάζονται αρμονικά για να σας προσφέρουν μια αξέχαστη διαμονή.
      • Ο παραδοσιακός Ξενώνας Δεσποτικόν σάς περιμένει για να σας προσφέρει μοναδικές στιγμές χαλάρωσης στο κέντρο της Δημητσάνας με θέα όλο το βουνό.
      • Το πετρόκτιστο Nerida Boutique Hotel, χτισμένο σε μια μοναδική τοποθεσία γεμάτη ήχους και εικόνες από τη ροή του ποταμού Λούσιου, προσφέρει ζεστή φιλοξενία με υπέροχη θέα.

      Ράφτης

      • Το Dimitra’s Resort είναι ένα διακριτικά πολυτελές πέτρινο αρχοντικό χτισμένο σε ένα υπέροχο παραδοσιακό χωριό που ακούει στο όνομα Ράφτης, μόλις 18 χλμ. από τη Δημητσάνα.

      Στεμνίτσα

      • Το Trikolonion Country Hotel σας υποδέχεται στην καρδιά της Στεμνίτσας. Τα 14 πολυτελή δωμάτια και οι 4 σουίτες θα σας εντυπωσιάσουν από την πρώτη στιγμή με τη λιτή και ζεστή τους ατμόσφαιρα.
      • Ο Ξενώνας Τσαρμπού βρίσκεται λίγα μόλις βήματα από την κεντρική πλατεία. Το παλιό αρχοντικό Τσαρμπού, χτισμένο το 1875, αναπαλαιώθηκε το 2009 και μετουσιώθηκε σε ένα ζεστό καταφύγιο με πινελιές διακριτικής πολυτέλειας και ατμόσφαιρα αισθητικής αρτιότητας.
      • Το Kanto's Guesthouse θα σας προσφέρει μια εμπειρία αυθεντικής αρκαδικής φιλοξενίας σε ένα σπίτι με πλούσια ιστορία και ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που θα σας ταξιδέψει σε άλλες εποχές.

      Ελληνικό

      • Στην καρδιά του πετρόχτιστου γραφικού χωριού του Ελληνικού, το Rocabella Hellinikon Country Hotel προσφέρει αυθεντική φιλοξενία, πολυτέλεια και υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών.
      • Το Elaion Guesthouse είναι ένα παραδοσιακό πέτρινο κατάλυμα με όμορφα δωμάτια. Διαθέτει μικρό αγρόκτημα, καθώς και παιδική χαρά.

      Καρύταινα

      • Το Petra Thea Villa Karitaina είναι μια πετρόκτιστη βίλα ιδανική για οικογένειες και παρέες. Βρίσκεται σε μια υπέροχη τοποθεσία κάτω από το μεσαιωνικό κάστρο της Καρύταινας και δίπλα από τους ποταμούς Αλφειό και Λούσιο.
      • Στις παρυφές της Καρύταινας, το Hotel Pelasgos διαθέτει περιποιημένα δωμάτια και εστιατόριο που σερβίρει τοπικές σπεσιαλιτέ.

      Χρυσοβίτσι

      • Σε μια έκταση 26 στρεμμάτων, στο 4ο χλµ. της επαρχιακής οδού Χρυσοβιτσίου-Στεµνίτσας, το All Seasons Paradise περιλαµβάνει 11 διαφορετικά σαλέ σε απόσταση μεταξύ τους, με δίκλινες, τρίκλινες, τετράκλινες και family σουίτες που προσφέρουν πληθώρα ανέσεων. Συν πλούσιες εγκαταστάσεις και πολλές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

      Καρδαράς

      • Το πετρόκτιστο Nefeles Luxury Residences & Lounge προσφέρει κομψές σουίτες και βίλες με σαλόνι, τζάκι και μικρή κουζίνα.

      Πιάνα

      • Ο Ξενώνας Παπανικόλα προσφέρει όμορφα ρουστίκ δωμάτια και ξύλινη βεράντα με εκπληκτική θέα στην οροσειρά του Μαινάλου.

       

      ΦΑΓΗΤΟ

        Λεβίδι

        • Κάντε μια στάση στη φημισμένη ταβέρνα-ψησταριά του Κουμπούρη για γουρνοπούλα με τραγανή πέτσα, κοκορέτσι και κοντοσούβλι.

        Βλαχέρνα

        • Στου Ονείρου μου το Στέκι θα βρείτε μαγειρευτό φαγητό ψημένο και στη στόφα, ευφάνταστες δροσερές σαλάτες και υπέροχα γλυκά, όλα από τα χέρια της Κικής.

        Βυτίνα

        • Τα Κόκκινα Πιθάρια είναι ένα φημισμένο εστιατόριο που παντρεύει την παράδοση με τη δημιουργική κουζίνα.
        • Στην Κληματαριά, την παλαιότερη ταβέρνα της Βυτίνας, μαγειρεύουν σαν στο σπίτι τους. Δοκιμάστε τις πίτες με σπιτικό φύλλο και το παστό χοιρινό.
        • Στο εστιατόριο «Δειπνοσοφιστές» του ξενοδοχείου Art Mainalon θα απολαύσετε ποιοτικό και καλομαγειρεμένο φαγητό με παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής, χειροποίητα γλυκά και αρίστης ποιότητας κρασί.

        Δημητσάνα

        Μάρκου

        • Κλασική στάση για καλοφαγάδες είναι το παραδοσιακό ταβερνάκι Ζέρζοβα, το οποίο πρόσφατα μετακόμισε από την Παναγιά σε νέο πόστο στο χωριό Μάρκου.

        Στεμνίτσα

        • Στην πλατεία του χωριού η παραδοσιακή ταβέρνα Στεμνίτσα σερβίρει καλά ψητά και μαγειρευτά.
        • Φυσικά, θα κάνετε και μια στάση στο παραδοσιακό καφενείο Γερουσία για τσίπουρο με ωραίους μεζέδες και σπιτικά γλυκά.
        • Αξίζει η εκδρομή μέχρι το χωριό Ψάρι, πολύ κοντά στη Στεμνίτσα, για να φάτε στην Αρκαδιανή. Εκτός από το καλό εστιατόριο, ο πολυχώρος περιλαμβάνει βιοτεχνία που παράγει παραδοσιακά προϊόντα κι ένα μουσείο μαγειρικής.

        Διαβάστε Επίσης

        gazzetta
        gazzetta insider reader insider