Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Ζωνιανά
    Fri 13.8°C
    Clouds

    Πλανητέρο: Ένας μικρός παράδεισος στην ορεινή Αχαΐα

    ΑΧΑΙΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Πλανητέρο: Ένας μικρός παράδεισος στην ορεινή Αχαΐα

    Κοντά στα Καλάβρυτα βρίσκεται ένα εντυπωσιακό μέρος με αμέτρητα πανύψηλα πλατάνια, πολλά νερά και ταβέρνες που σερβίρουν νοστιμότατες πέστροφες. Το Πλανητέρο Αχαΐας είναι ένας από τους κρυφούς θησαυρούς της Πελοποννήσου που αξίζει να ανακαλύψετε.

    Η ορεινή Αχαΐα μπορεί να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες διακοπών μια ανάσα από την Αθήνα. Από τα διάσημα Καλάβρυτα και τις διαδρομές με τον θρυλικό οδοντωτό, τις βόλτες σε γραφικά χωριά και ιστορικά μοναστήρια μέχρι τις εκδρομές στη φύση, σε σπήλαια, φαράγγια και δάση, αυτή η γοητευτική πλευρά της Πελοποννήσου κρύβει ομορφιές και αξιοθέατα που θα σας εντυπωσιάσουν.

    Το Πλανητέρο με το μαγευτικό πλατανόδασος είναι ένα από τα μέρη που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε αν βρεθείτε στην περιοχή. Στα 25 χλμ. από τα Kαλάβρυτα, στο δρόμο που οδηγεί προς την Kλειτορία, θα βρείτε ένα μοναδικό τοπίο που κυριαρχούν τα πλατάνια και τα ορμητικά νερά γύρω από τις πηγές του Aροάνιου ποταμού.

    Πλανητέρο Αχαΐας: Απόδραση στο μαγευτικό δάσος με τα πλατάνια

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το Πλανητέρο είναι ένα ορεινό χωριό σε υψόμετρο 700 μ., χτισμένο αμφιθεατρικά πάνω από το πανέμορφο πλατανοδάσος των πηγών του Αροάνιου ποταμού. Κατά την παραμονή σας στα Καλάβρυτα, αξίζει να κάνετε μια μικρή βόλτα για να επισκεφθείτε το όμορφο χωριό, να περπατήσετε στο μαγευτικό δάσος με τα τεράστια πλατάνια (σε κάποια η διάμετρος του κορμού φτάνει τα 4 μέτρα), να επισκεφθείτε τον αναστηλωμένο παραδοσιακό νερόμυλο και να χαλαρώσετε με τους ήχους και τις εικόνες της φύσης.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Δίπλα στις πηγές λειτουργούν ιχθυοτροφεία πέστροφας, την οποία μπορείτε να δοκιμάσετε σε νοστιμότατες συνταγές στις ταβέρνες που λειτουργούν στην περιοχή.

    Αξίζει να γνωρίζετε ότι το πλατανόδασος του Πλανητέρου μαζί με τις πηγές του Αροάνιου προστατεύονται ως περιοχή του δικτύου Natura 2000. Οι λάτρεις της πεζοπορίας θα ανακαλύψουν υπέροχες διαδρομές μέσα στη φύση. Από το Πλανητέρο ξεκινούν ενδιαφέροντα ορειβατικά μονοπάτια προς Ελατόφυτο, Μάζι (μισή ώρα) και Ντουρντουβάνα (6 ώρες). Επίσης, το μονοπάτι Ε4 προς Λουσούς (4 ώρες) και Καλάβρυτα (6,5 ώρες). Μέσα από την πλούσια βλάστηση διακρίνεται ψηλά το χωριό Άρμπουνας.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Σε μικρή απόσταση βρίσκεται το φημισμένο Σπήλαιο Λιμνών, ένα σπάνιο δημιούργημα της φύσης. Οι 13 αλλεπάλληλες κλιμακωτές λίμνες του, μοιρασμένες σε τρία επίπεδα στα έγκατα του σπηλαίου, θα σας αφήσουν άφωνους, μέσα σε ένα σκηνικό από απίθανους σταλακτίτες και σταλαγμίτες.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider