Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Ζάκυνθος
    Fri 10.6°C
    Clouds

    Μαραθονήσι: Το εξωτικό νησάκι της Ζακύνθου που μοιάζει με χελώνα

    ΖΑΚΥΝΘΟΣ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Μαραθονήσι: Το εξωτικό νησάκι της Ζακύνθου που μοιάζει με χελώνα

    Στα νότια της Ζακύνθου, με θέα στον κόλπο του Λαγανά, βρίσκεται ένα καταπράσινο νησί που έχει κατοίκους μόνο χελώνες. Το Μαραθονήσι είναι ένας μικρός εξωτικός παράδεισος με δύο εκπληκτικές παραλίες που αξίζει να ανακαλύψετε

    Με την καταπράσινη φύση της, τις εκπληκτικές παραλίες της, τα καταφύγια της Caretta caretta και τα ορεινά χωριά της, η Ζάκυνθος είναι ένα νησί που προσφέρει κυριολεκτικά τα πάντα. Ένα από τα ομορφότερα σημεία του νησιού, που προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες, είναι το Μαραθονήσι ή αλλιώς το «νησί της χελώνας».

    Το Μαραθονήσι είναι ένα νησάκι που βρίσκεται στον κόλπο του Λαγανά και πολύ κοντά στον Μαραθιά στο Κερί. Το νησί έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα προστασίας Natura 2000 καθώς αποτελεί έναν από τους τόπους αναπαραγωγής της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta. Μάλιστα, κοιτάζοντας το από την περιοχή του Κερίου, μπορείς να διακρίνεις εύκολα ότι έχει το σχήμα χελώνας, από το οποίο έχει αποκτήσει και το όνομά του.

    Διαβάστε ακόμη:

    Μαραθονήσι: Ο μικρός παράδεισος της χελώνας Caretta caretta

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Φτάνοντας στο Μαραθονήσι θα γίνετε ένα τη φύση. Στον μικρό αυτό παράδεισο βρίσκονται δύο εξωτικές παραλίες, μία με λευκή άμμο και μία με βότσαλο και κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχουν σπηλιές ιδανικές για βουτιές και για φωτογραφίες. Η αμμουδιά είναι ιδανική για τους λάτρεις της ηλιοθεραπείας, ενώ η παραλία με τα βότσαλα είναι τέλεια για τους λάτρεις του snorkeling που μπορούν να επισκεφθούν τη μεγάλη σπηλιά (δεξιά της παραλίας), καθώς και μερικές πιο μικρές σπηλιές μισοβυθισμένες στο νερό, γεμάτες πετρώματα και θαλασσινούς αστερίες (στα αριστερά).

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Σημειώστε ότι το νησί είναι μέρος του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου και για αυτό απαγορεύεται η αγκυροβόληση. Στο Μαραθονήσι δεν υπάρχουν σνακ μπαρ ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να ενοχλήσει τις χελώνες, οπότε καλό θα ήταν να οργανωθείτε και να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα από νερό και φαγητό.

    Πώς θα πάτε στο Μαραθονήσι

    Μπορείτε να επισκεφθείτε το νησί με καραβάκι σε οργανωμένη εκδρομή ή να νοικιάσετε δικό σας από το Κερί ή από τον κόλπο του Λαγανά. Στην οργανωμένη εκδρομή θα κάνετε και στάση στις σπηλιές Κεριού για μία βουτιά. Κατά τη θαλάσσια διαδρομή θα ανακαλύψετε σπηλιές, μικρές παραλίες, βραχώδεις σχηματισμούς που αναδύονται από τη θάλασσα, καθώς και τις γνώστες Μυζήθρες.

    Δείτε το Μαραθονήσι από ψηλά στο βίντεο

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider