Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Σπέτσες
    Sat 15°C
    Clouds

    Σπέτσες: Μέσα στην κινηματογραφική «Σπηλιά της Νεράιδας»

    ΣΠΕΤΣΕΣ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Σπέτσες: Μέσα στην κινηματογραφική «Σπηλιά της Νεράιδας»

    Βόλτα στην κρυφή, μαγευτική Σπηλιά του Μπεκίρη στις Σπέτσες - Εδώ ο Μπάρκουλης ερωτεύτηκε την Καρέζη στην ταινία «Τζένη Τζένη».

    Φυσική ομορφιά, αρχοντιά, ιστορία και κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα κάνουν τις Σπέτσες έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς στον Αργοσαρωνικό και πόλο έλξης τουριστών από όλο τον κόσμο. Ένα από τα πιο ξεχωριστά αξιοθέατα του αρχοντικού νησιού είναι μια κρυφή σπηλιά με υπέροχα, καταγάλανα νερά στο εσωτερικό της. Ο λόγος για τη Σπηλιά του Μπεκίρη, η οποία βρίσκεται πλάι στην παραλία των Αγίων Αναργύρων, στη δυτική πλευρά των Σπετσών.

    Πρόκειται για ένα από τα φυσικά αξιοθέατα των Σπετσών που παλαιότερα χρησίμευε ως καταφύγιο σε περιπτώσεις επιδρομών στο νησί. Όμως, η σπηλιά έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό μέσα από την ταινία της Φίνος Φιλμ «Τζένη Τζένη», με την Τζένη Καρέζη και τον Ανδρέα Μπάρκουλη να βρίσκουν στο εσωτερικό της το κατάλληλο μέρος για να ανθίσει ο έρωτάς τους. Το κινηματογραφικό της όνομα ήταν η «Σπηλιά της Νεράιδας».

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Μέσα στη σπηλιά, οι εντυπωσιακοί σταλαγμίτες προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα, ενώ η μικρή αμμουδερή παραλία στο βάθος της, ολοκληρώνει το μαγευτικό σκηνικό.

    Στη σπηλιά υπάρχει πρόσβαση τόσο από τη στεριά, όσο και από τη θάλασσα. Από τη στεριά υπάρχει μονοπάτι που αρχίζει με τσιμεντένια σκαλοπάτια από το νέο μόλο στη βόρεια πλευρά της παραλίας. Από θαλάσσης μπορεί κανείς να μπει στη σπηλιά μόνο κολυμπώντας λόγω του χαμηλού ύψους της.

    Η παραλία των Αγίων Αναργύρων

    Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες και πιο οργανωμένες παραλίες του νησιού, με βότσαλα και υπέροχο αμμώδη βυθό, που απέχει περίπου 10 χλμ. από την πόλη των Σπετσών. Η παραλία έχει βαθιά νερά και προσφέρει θαλάσσια σπορ, ενώ οι επισκέπτες θα βρουν καφέ και φαγητό κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider