Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Σπέτσες
    Thu 18.2°C
    Clear

    Σπέτσες: Το μεγαλείο ενός ιστορικού νησιού από ψηλά

    ΣΠΕΤΣΕΣ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Σπέτσες: Το μεγαλείο ενός ιστορικού νησιού από ψηλά

    Μια πτήση πάνω από το νησί με τη μεγάλη ναυτική παράδοση και την ταυτισμένη με την Επανάσταση του ’21 ιστορία.

    Φυσική ομορφιά, αρχοντιά, ιστορία και κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα είναι τα κύρια στοιχεία που κάνουν τις Σπέτσες έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς και τόπο προσέλευσης τουριστών από όλο τον κόσμο.

    Το νησί του Αργοσαρωνικού οφείλει το όνομά του στους Ενετούς, οι οποίοι το ονόμασαν Isola di Spezzie, που σημαίνει «νησί των αρωμάτων». Κατά την αρχαιότητα ονομάζονταν Πιτυούσα που σημαίνει πευκόφυτος.

    Την περίοδο 1821-1832, οι Σπέτσες έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ελληνική Επανάσταση. Ο σπετσιώτικος στόλος, αποτελούμενος από εμπορικά πλοία Σπετσιωτών, πήρε μέρος σε μεγάλο αριθμό ναυμαχιών, όπως της Αρμάτας. Το νησί γιορτάζει το ιστορικό αυτό γεγονός με το φεστιβάλ της Αρμάτας, το οποίο λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο τη δεύτερη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

    Δείτε μαγευτικές εικόνες από τις Σπέτσες στο βίντεο του Travel Inspiration:

    Η Ντάπια, το νέο λιμάνι των Σπετσών, είναι το μέρος όπου βρισκόταν το πυροβολείο, όπως μαρτυρούν τα κανόνια. Εδώ θα κάνετε βόλτες σε στρωμένα με βότσαλα δρομάκια και θα δείτε μερικά από τα ωραιότερα αρχοντικά του νησιού. Στο κέντρο της πλατείας Ποσειδωνίου δεσπόζει το άγαλμα της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας, ενώ το θρυλικό ξενοδοχείο Ποσειδώνιο, κτίσμα των αρχών του περασμένου αιώνα, εντυπωσιάζει με την εξαίσια αρχιτεκτονική του.

    Η παραθαλάσσια διαδρομή από την Ντάπια προς τα ανατολικά, με θέα τη θάλασσα και τα καλοδιατηρημένα αρχοντικά των καραβοκύρηδων, είναι μία από τις ωραιότερες που μπορείτε να κάνετε στο νησί. Ο δρόμος θα σας βγάλει στο παλιό λιμάνι, το πιο κοσμοπολίτικο σημείο στις Σπέτσες. Στο παλιό λιμάνι βρίσκονται και οι ταρσανάδες, τα περίφημα καρνάγια, όπου οι καραβομαραγκοί κρατούν ζωντανή μια τέχνη αιώνων κατασκευάζοντας και επισκευάζοντας ξύλινα σκαριά. Ο δρόμος συνεχίζει προς το άλσος του Πολεμικού Ναυτικού, περνάει από το εκκλησάκι της Παναγίας της Αρμάτας και καταλήγει στον ιστορικό Φάρο.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider