Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Σαντορίνη
    Sat 18°C
    Clouds

    Σαντορίνη: Το όνειρο του καλοκαιριού

    ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Σαντορίνη: Το όνειρο του καλοκαιριού

    Το επιβλητικό τοπίο, οι ιδιαίτερες παραλίες, η φημισμένη τοπική κουζίνα και οι υψηλού επιπέδου υπηρεσίες την κατατάσσουν στους τοπ προορισμούς παγκοσμίως και όχι άδικα – Φτιάξαμε έναν οδηγό με όλα όσα πρέπει να δείτε και να κάνετε στη Σαντορίνη

    Από τη μοναδική ενέργεια του ηφαιστείου έως την υπέροχη κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, τους γαλάζιους τρούλους, τα λιτά υπόσκαφα, την παγκοσμίως φημισμένη κουζίνα και τα πεντάστερα ξενοδοχεία με τις πισίνες πάνω στον γκρεμό, το ταξίδι στη Σαντορίνη είναι μια εμπειρία για όλες τις αισθήσεις.

    Η Σαντορίνη δεν θεωρείται τυχαία ένας από τους κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως. Το νησί που γεννήθηκε από απανωτές εκρήξεις του ηφαιστείου του, χιλιάδες χρόνια πριν, έχει αιχμαλωτίσει τη φαντασία κάθε ταξιδιώτη που ονειρεύεται να αντικρίσει από κοντά την Καλντέρα, να βουτήξει στις μαύρες και κόκκινες παραλίες, να φωτογραφίσει το διάσημο ηλιοβασίλεμα και να δοκιμάσει πιάτα που κλείνουν μέσα τους όλη τη νοστιμιά των προϊόντων της σαντορινιάς γης.

    Διαβάστε ακόμη:

    Η μαγεία της Καλντέρας

    travelgo.gr
    Θέα στην καλντέρα (πηγή: Shutterstock)

    Κάποτε το ενιαίο νησί λεγόταν Στρογγύλη, λόγω του κυκλικού του σχήματος. Το σημερινό σχήμα της Σαντορίνης, με τους επιβλητικούς βράχους που υψώνονται γύρω από την καλντέρα, είναι αποτέλεσμα μιας τεράστιας ηφαιστειακής έκρηξης- από τις μεγαλύτερες που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα-, η οποία εκδηλώθηκε γύρω στο 1600 π.Χ. Η έκρηξη έδωσε στο νησιωτικό σύμπλεγμα τη σημερινή του μορφή, δημιουργώντας την εντυπωσιακή καλντέρα που δεσπόζει στο δυτικό τμήμα της Σαντορίνης. Ανηφορίζοντας προς την καλντέρα, οι οικισμοί που είναι χτισμένοι κατά μήκος της θα σας τραβήξουν ο καθένας με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο.

    travelgo.gr
    Φηρά (πηγή: Shutterstock)

    Η γνωριμία με τη Σαντορίνη ξεκινά από τα Φηρά, την πρωτεύουσα του νησιού, η οποία είναι χτισμένη στο φρύδι της καλντέρας, 260 μέτρα πάνω από τη θάλασσα. Τα λευκά σπίτια κρέμονται στον απότομο γκρεμό, απολαμβάνοντας ανεμπόδιστη θέα στο ηφαίστειο και το Αιγαίο. Στα Φηρά έχετε αρκετά πράγματα να κάνετε και να δείτε: από την πλακόστρωτη πλατεία Θεοτοκοπούλου, την οδό Υπαπαντής με τα κοσμηματοπωλεία, την καθολική συνοικία με τη Μητρόπολη του Αγ. Ιωάννη του Βαπτιστή, τα πιο ήσυχα Κάτω Φηρά μέχρι το σημαντικό Μουσείο Προϊστορικής Θήρας (με αρχαιολογικά ευρήματα από την περιοχή του Ακρωτηρίου). Σε αυτά προσθέστε τη νυχτερινή ζωή και τα εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας. Το Φηροστεφάνι είναι η συνέχεια της πρωτεύουσας, στο ενάμισι χιλιόμετρο από τον κεντρικό δρόμο πηγαίνοντας προς Βορρά. Αξίζει να περπατήσετε από το Φηροστεφάνι μέχρι Ημεροβίγλι κατά μήκος του γκρεμού για να απολαύσετε τη θέα στην καλντέρα. Στη διαδρομή προς το Ημεροβίγλι θα συναντήσετε το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου, που χτίστηκε το 1651 από την οικογένεια Γκύζη.

    travelgo.gr
    Ημεροβίγλι (πηγή: Shutterstock)

    Το Ημεροβίγλι ξεχωρίζει για την προνομιακή του θέση στο ψηλότερο σημείο της καλντέρας. Η «θέα που κόβει την ανάσα» εδώ δεν είναι υπερβολή. Ο οικισμός έχει χαρακτηριστεί διατηρητέος και αποπνέει αυθεντική κυκλαδίτικη αύρα. Απέναντι από το Ημεροβίγλι υψώνεται ο απόκρημνος βράχος του Σκάρου. Εκεί βρισκόταν η μεσαιωνική πρωτεύουσα της Σαντορίνης. Το κάστρο του Σκάρου χτίστηκε στα τέλη της Βυζαντινής περιόδου από τους Βενετούς και ήταν ένα από τα πέντε καστέλια του νησιού. Στο μπροστινό μέρος του Σκάρου, βρίσκεται το εκκλησάκι της Θεοσκέπαστης, χτισμένο στην άκρη του βράχου, μία από τις πιο ειδυλλιακές τοποθεσίες της Σαντορίνης για απογευματινή βόλτα.

    travelgo.gr
    Οία (πηγή: Shutterstock)

    Η Οία, στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού, έχει φανατικούς θαυμαστές από όλο τον κόσμο χάρη στο παγκοσμίου φήμης ηλιοβασίλεμά της. Είναι ο πρώτος οικισμός που χαρακτηρίστηκε διατηρητέος (1976) και ένας από τους πιο πολυφωτογραφημένους τόπους της Ελλάδας. Λιτά υπόσκαφα σπιτάκια και διώροφα καπετανόσπιτα, δίπλα σε γκαλερί, παραδοσιακά υφαντήρια και ατμοσφαιρικά εστιατόρια, δίνουν σήμερα το στίγμα του οικισμού. Από νωρίς το απόγευμα, οι επισκέπτες κατακλύζουν τα καλντερίμια για να απολαύσουν τη στιγμή που ήλιος βυθίζεται κατακόκκινος στη θάλασσα. Μην μείνετε όμως μόνο στο ηλιοβασίλεμα. Αξίζε να επισκεφθείτε το Ναυτικό Μουσείο, που στεγάζεται σε ένα καπετανόσπιτο του 19ου αιώνα, αλλά και να κατεβείτε στο Αμμούδι, το λιμανάκι της Οίας, για ουζάκι και φρέσκο ψάρι στις ταβέρνες του.

    Τα διαμάντια της ενδοχώρας

    travelgo.gr
    Πύργος (πηγή: Shutterstock)

    Τη Σαντορίνη θα τη νιώσετε ακόμα περισσότερο με μια περιήγηση στην ενδοχώρα. Η βόλτα στον γραφικό Πύργο, που είναι χτισμένος στο ψηλότερο σημείο του νησιού, στην πλαγιά του λόφου του Προφήτη Ηλία, είναι μια εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε. Η παλιά πρωτεύουσα του νησιού (έως το 1800), σε απόσταση περίπου 10 χλμ. από τα Φηρά, είναι ένα χωριό-κόσμημα (έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακό και διατηρητέο), το οποίο θα σας αποκαλύψει μια διαφορετική Σαντορίνη. Η χαρακτηριστική πολεοδομία της εποχής της Ενετοκρατίας δημιουργεί ατμόσφαιρα από άλλες εποχές, ιδίως αν ανηφορίσετε προς το Καστέλι (μία από τις πέντε πυργοπολιτείες που ίδρυσαν οι Ενετοί τον 15ο αιώνα) με τα σπίτια αμφιθεατρικά χτισμένα γύρω του και τις παμπάλαιες εκκλησιές όπως το Θεοτοκάκι του 10ου αιώνα.

    travelgo.gr
    Μεγαλοχώρι (πηγή: Shutterstock)

    Το Μεγαλοχώρι είναι διάσημο για τους αμπελώνες του (εδώ βρίσκονται μερικά από τα πιο γνωστά οινοποιεία του νησιού) και έχει μια όμορφη, αναπαλαιωμένη πλατεία, καλοδιατηρημένα αρχοντικά και φροντισμένες εκκλησίες με τα περίτεχνα καμπαναριά. Ο Καρτεράδος, ο Βόθωνας, η Έξω Γωνιά και το Εμπορείο με το πιο καλοδιατηρημένο καστέλι του νησιού, είναι μερικά ακόμη χωριά που αξίζει να επισκεφθείτε αν θέλετε να ανακαλύψετε το «άλλο» πρόσωπο της Σαντορίνης.

    Επίσκεψη στο Ακρωτήρι

    travelgo.gr
    Αρχαιολογικός Χώρος στο Ακρωτήρι (πηγή: Shutterstock)

    Επισκέπτες από όλο τον κόσμο έρχονται για να περιηγηθούν στον προϊστορικό οικισμό στο Ακρωτήρι, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Σαντορίνης - έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας. Ο προϊστορικός οικισμός που ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια ανασκαφών το 1967 αποτελεί ένα μικρό μόνο τμήμα μιας πόλης με πυκνή δόμηση, πολυώροφα κτήρια, αποχετευτικό σύστημα, πλατείες, μαγαζιά και εργαστήρια. Η πόλη άνθισε τη 2η χιλιετία π.Χ., εξελίχθηκε σε ένα από τα κύρια αστικά κέντρα και λιμάνια του Αιγαίου και καταστράφηκε με την έκρηξη του ηφαιστείου της Θήρας γύρω στο 1600 π.Χ. Κάτω από το παχύ στρώμα στάχτης και ελαφρόπετρας που σκέπασε αυτή την προϊστορική «Πομπηία του Αιγαίου», διατηρήθηκαν οι πλούσιες τοιχογραφίες των σπιτιών καθώς και αγγεία, εργαλεία και πολλά αντικείμενα καθημερινής χρήσης. Η επίσκεψη στον εντυπωσιακό, σκεπαστό αρχαιολογικό χώρο είναι σαν ένα ταξίδι στον χρόνο.

    Εκδρομή στο ηφαίστειο

    travelgo.gr
    Νέα Καμένη (πηγή: Shutterstock)

    Μην χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε με καραβάκι τα δύο μικρά νησιά στο κέντρο της καλντέρας, την Παλαιά Καμένη και τη Νέα Καμένη. Θα ανεβείτε στο ηφαίστειο, θα δείτε τους κρατήρες και εντυπωσιακά πετρώματα και θα κάνετε μπάνιο στις θερμές πηγές που βρίσκονται στον όρμο του Αγίου Νικολάου.

    Οι παραλίες της Σαντορίνης

    travelgo.gr
    Περίσσα (πηγή: Shutterstock)

    Ηφαιστιογενή πετρώματα, μοναδικοί γεωλογικοί σχηματισμοί, μαύρη, άσπρη και κόκκινη άμμος, απότομα βράχια σμιλευμένα από την αλμύρα και τον άνεμο και βαθιά μπλε νερά. Αυτά είναι τα «συστατικά» των ιδιαίτερων παραλιών της Σαντορίνης. Το Καμάρι είναι μία από τις πιο κοσμοπολίτικες οργανωμένες παραλίες του νησιού με υπέροχα κρυστάλλινα νερά και πολλά εστιατόρια και καφέ. Η πιο γνωστή και δημοφιλής παραλία του νησιού είναι η Περίσσα. Βασικό χαρακτηριστικό της είναι η κατάμαυρη αμμουδιά αλλά και η μεγάλη της έκταση (5 χλμ.). Ο Περίβολος αποτελεί προέκταση της παραλίας που ξεκινάει από την Περίσσα και συνεχίζεται μέχρι το Καμάρι. Στα νότια θα συναντήσετε την τεράστια παραλία της Βλυχάδας, με τα ψηλά, λευκά ηφαιστειακά βράχια να φτάνουν σχεδόν ως τη θάλασσα. Πρόκειται για δημιουργήματα της φύσης που έχουν σμιλευτεί στη διάρκεια των αιώνων από τη βροχή και τον αέρα. Η παραλία έχει λεπτή μαύρη άμμο και σκούρο βότσαλο και είναι οργανωμένη στην αρχή της.

    travelgo.gr
    Βλυχάδα (πηγή: Shutterstock)

    Κοντά στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου βρίσκεται η πιο φημισμένη ίσως παραλία του νησιού: η Κόκκινη Παραλία. Το κόκκινο των βράχων, το μπλε της θάλασσας και ένα μείγμα λευκής, μαύρης και κόκκινης άμμου δημιουργούν μια εντυπωσιακή παλέτα χρωμάτων σε αυτό το σπάνιο τοπίο του νησιού. Στην παραλία μπορείτε να πάτε είτε με τα πόδια από το λιμανάκι του Ακρωτηρίου είτε με βάρκες που αναχωρούν από το Καμάρι, το Ακρωτήρι και την Περίσσα. Επίσης, μπορείτε να επισκεφθείτε με βαρκάκι τη Λευκή Παραλία.

    travelgo.gr
    Κόκκινη Παραλία (πηγή: Shutterstock)

    Οι Μπαξέδες είναι η πιο γνωστή από τις παραλίες της Οίας και αποτελεί μια καλή επιλογή για όσους έχουν επιλέξει ως βάση τους τον οικισμό. Εάν πάλι θέλετε να αποφύγετε την πολυκοσμία, τότε ο Κολούμπος (4 χλμ. μετά την Οία) και το γειτονικό Πορί είναι ιδανικές παραλίες για εσάς.

    Γεύσεις από Σαντορίνη

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το φαγητό στη Σαντορίνη είναι ένας από τους λόγους που θα σας κάνει να επιστρέψετε στο νησί. Στα εστιατόρια και τις ταβέρνες του νησιού, εμπνευσμένοι σεφ και μάγειροι κρατούν ψηλά τον πήχη του καλού φαγητού που βασίζεται στην πλούσια παράδοση του τόπου. Τα αγνά και πεντανόστιμα τοπικά προϊόντα της σαντορινιάς γης δίνουν έξτρα πόντους στη γεύση και του πιο απλού πιάτου. Το άνυδρο ντοματάκι που πρωταγωνιστεί σε πολλά πιάτα (όπως τους διάσημους ντοματοκεφτέδες), η λευκή μελιτζάνα, η φάβα Σαντορίνης και η τοπική κάππαρη, είναι τα σημαντικότερα.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Τα σπουδαία σαντορινιά κρασιά συμπληρώνουν τη μοναδική γαστρονομική εμπειρία που προσφέρει το νησί. Ασύρτικο, Αθήρι, Αηδάνι, Μαντηλαριά και Μαυροτράγανο είναι μερικές μόνο από τις δεκάδες γηγενείς ποικιλίες που μεγαλουργούν εδώ και αιώνες στο νησί βυθίζοντας τις ρίζες τους στο ηφαιστιογενές έδαφος. Φυσικά, δεν θα παραλείψετε να δοκιμάσετε και το φημισμένο Vinsanto, το γλυκό κρασί με το πολύ ιδιαίτερο άρωμα, που έχει κερδίσει αμέτρητα βραβεία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Εάν θέλετε να μυηθείτε στα μυστικά του περίφημου σαντορινιού κρασιού, θα βρείτε εξαιρετικά επισκέψιμα οινοποιεία, όπως το Santo Wines, το Οινοποιείο Χατζηδάκη, το Οινοποιείο Γαβαλάς, το Κτήμα Σιγάλα, το Estate Argyros, τη Γαία Οινοποιητική κ.ά.

    ΟΔΗΓΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

    Διαμονή

    Φηρά

    • Σε μια ήσυχη τοποθεσία στην καλντέρα στα Φηρά, 50 μ. από τον Καθεδρικό Ναό της Σαντορίνης, το Alma Libre Suites διαθέτει ευρύχωρα και πολυτελή διαμερίσματα που έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν απόλυτη χαλάρωση και όμορφη θέα στο ηφαίστειο.
    travelgo.gr
    Alma Libre Suites
    • Το Central Fira Hotel είναι ένα boutique ξενοδοχείο με ευρύχωρα δωμάτια και πολλές ανέσεις, που βρίσκεται στο κέντρο των Φηρών, 50 μ. από την κεντρική πλατεία.
    • Το Loizos Stylish Residences είναι ένα παραδοσιακό κυκλαδικό συγκρότημα σε μια ήσυχη τοποθεσία στο κέντρο των Φηρών, μόλις 20 μ. από το σημείο με την περίφημη θέα στην καλντέρα, το ηφαίστειο και το ηλιοβασίλεμα.
    • Η βίλα Senses Luxury Houses, απόλυτα εναρμονισμένη με το τοπίο, διαθέτει κήπο, ηλιόλουστη βεράντα και εξωτερική πισίνα.

    Φηροστεφάνι

    • Το Kafieris View είναι ένα παραδοσιακό συγκρότημα δωματίων με θέα στην καλντέρα στο Φηροστεφάνι. Βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο των Φηρών, μόλις 500 μ. από το κέντρο του χωριού.

    Ημεροβίγλι

    • Το Heaven βρίσκεται ψηλά στην καλντέρα στο Ημεροβίγλι και είναι εύκολα προσβάσιμο από τον κεντρικό δρόμο. Πρόκειται για μια μοναδικά σχεδιασμένη σουίτα 29 τ.μ. που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 3 άτομα.
    • Το ξενοδοχείο Heliotopos Hotel αποτελείται από μονώροφα και διώροφα σπίτια, χτισμένα με προσήλωση στις επιταγές της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής της Σαντορίνης, πάνω στα θεμέλια παλιών κτισμάτων.
    • Με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, η Villa Rousso βρίσκεται σε λιγότερο από ένα λεπτό με τα πόδια από το χωριό που προσφέρει μοναδική θέα στην καλντέρα και το ηφαίστειο.
    • Το Imer Villas, σε απόσταση 80 μ. από τον Σκάρο, αποτελείται από δύο βίλες με μαγευτική θέα στην καλντέρα και το νησί.
    • Το Native Eco Villas προσφέρει μια μοναδική εμπειρία φιλοξενίας σε τρεις πολυτελείς, ιδιωτικές βίλες, που είναι χτισμένες στο χείλος της καλντέρας.
    • Χτισμένο σε ένα από τα υψηλότερα σημεία της Σαντορίνης, στο Ημεροβίγλι, το Caldera's Majesty συνδυάζει το γαλάζιο του Αιγαίου με τη λευκή κομψότητα της τοπικής αρχιτεκτονικής.

    Οία

    • Με μια ονειρεμένη θέα στο γαλάζιο του Αιγαίου, το ηφαίστειο και τα λευκά σπίτια της Οίας, το Rhenia's Suites προσφέρει στους επισκέπτες του στιγμές ηρεμίας και ποιότητας.
    • Σε μια ήσυχη τοποθεσία, πολύ κοντά στην Οία και μόλις δύο λεπτά με τα πόδια από την παραλία Παράδεισος, το En Plo Boutique Suites προσφέρει μια μοναδική εμπειρία χαλάρωσης και αυθεντικής φιλοξενίας.
    • Σε ένα γαλήνιο τοπίο ανάμεσα σε αμπελώνες και κήπους στους Μπαξέδες της Οίας, μόλις 3 χλμ. από το κέντρο της και 200 μ. από την πιο όμορφη παραλία της, το Pelagos Hotel θα σας προσφέρει τη χαλάρωση που αναζητάτε στις διακοπές σας.
    • Το Anemi House & Villas είναι ένα όμορφο παράδειγμα υπόσκαφων σπιτιών και παραδοσιακών καπετανόσπιτων. Λαξευμένες στους βράχους της μαγευτικής καλντέρας, οι βίλες αυτές θα σας δώσουν την αίσθηση ότι βρίσκεστε μέσα σε μια ζωντανή καρτ ποστάλ!
    • Σε μια ήσυχη τοποθεσία στο χωριό Φοινικιά, πολύ κοντά στην Οία, το Vino Houses αποτελείται από τρεις βίλες που θα μετατρέψουν τη διαμονή σας σε μία αξέχαστη εμπειρία.
    • Το Cave Suite Oia προσφέρει εκπληκτική θέα στην καλντέρα και ανέσεις πολυτελούς ξενοδοχείου. Σκαλισμένη πάνω στους ηφαιστειακούς βράχους, η ρομαντική βίλα των 57 τ.μ. μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 4 άτομα.
    • Η Villa Santorini 520 διαθέτει μια υπέροχη βεράντα και εξωτερική πισίνα με θέα στο Αιγαίο και το ηφαίστειο.
    • Το Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa θυμίζει μικρό χωριό με θέα στο ηλιοβασίλεμα. Εδώ θα ζήσετε μια εμπειρία πολυτέλειας με άριστη εξυπηρέτηση.

    Ακρωτήρι

    • Στην περιοχή Ακρωτήρι, με τη μαγευτική θέα της καλντέρας, του ηφαιστείου, αλλά και αμφιθεατρικά ολόκληρης της Σαντορίνης, το Apanemo Hotel & Suites σας προσκαλεί να ανακαλύψετε τη γοητεία και τη μαγική ενέργεια αυτού του νησιού.
    travelgo.gr
    Apanemo Hotel Suites
    • Μια καλή επιλογή στο Ακρωτήρι είνα και το William’s Houses που αποτελείται από ενοικιαζόμενα διαμερίσματα-μεζονέτες-δωμάτια, εξοπλισμένα με όλες τις σύγχρονες παροχές και με αμφιθεατρική θέα σε όλη την Καλντέρα.

    Καρτεράδος

    • Στο χωριό Καρτεράδος, μόλις 3 χλμ. από τα Φηρά, το ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο Emerald Collection Suites είναι μια όαση πολυτέλειας και κομψότητας.

    Πύργος

    • Το Valsamo Suites είναι ένα συγκρότημα από σουίτες που συνδυάζει ιδανικά την κυκλαδίτικη παράδοση με τον μινιμαλισμό και τις σύγχρονες ανέσεις.
    • Στα περίχωρα του Πύργου Καλλίστης, δεσπόζει το συγκρότημα Zatrikion Santorini Villas που αποτελείται από ευρύχωρες εξοχικές κατοικίες.

    Μεγαλοχώρι

    • Η Philosophia Luxury Villa είναι μία ιδανική πρόταση διαμονής για όσους αναζητούν χαλάρωση σε μια μαγευτική τοποθεσία και απόλυτη ιδιωτικότητα.

    Καμάρι

    • Το Hotel Sigalas είναι ένα μικρό, φιλικό, οικογενειακό ξενοδοχείο που βρίσκεται ακριβώς πάνω στη διάσημη μαύρη παραλία του Καμαρίου, στο ανατολικό τμήμα της Σαντορίνης.
    • Το Secret Earth Santorini σας προσκαλεί να απολαύσετε στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας στο πανέμορφο νησί των Κυκλάδων.

    Περίσσα

    • Μόλις 300 μ. από την παραλία της Περίσσας, το Spiridoula Villa προσφέρει πλήρως εξοπλισμένα στούντιο με θέα στο βουνό και το Αιγαίο Πέλαγος, για μια άνετη και ευχάριστη διαμονή. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το κατάστημα καπνού των ιδιοκτητών στα Φήρα, το Volcano Cannabis shop and Hookah - shisa, όπου θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία σε προϊόντα κάνναβης CBD, ναργιλέδες και κουβενέζικα πούρα.
    • Μόλις λίγα βήματα από τη μαύρη παραλία της Περίσσας, το Demilmar Luxury Suites θα σας φιλοξενήσει σε ένα κομψό περιβάλλον καλοκαιρινής χαλάρωσης.
    • Το Rings Hotel αποτελεί ιδανική επιλογή για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τις διακοπές σας στην Περίσσας, μόλις 400 μ. από την παραλία.

    Μονόλιθος

    • Σε μια υπέροχη τοποθεσία, μόλις 10 λεπτά με τα πόδια από την παραλία, το ξενοδοχείο DL Santorini θα σας προσφέρει μια άνετη και πολυτελή διαμονή. Το κατάλυμα απέχει λιγότερο από 1 χλμ. από την παραλία Μονόλιθος και περίπου 4 χλμ. από την παραλία Καμάρι.

    Φαγητό

    Φηρά

    • Δημιούργημα του Γιώργου Χατζηγιαννάκη, το εστιατόριο Σελήνη (Selene) μετρά πάνω από 35 χρόνια λειτουργίας. Το θρυλικό εστιατόριο στεγάζεται πλέον σε έναν υπέροχο χώρο στο παλαιό Καθολικό Μοναστήρι των Φηρών, μέσα στο Katikies Garden, με τον γνωστό σεφ Έκτορα Μποτρίνι στο τιμόνι.
    • Το μοντέρνο Idol Restaurant Bar συνδυάζει την πανέμορφη θέα στην καλντέρα με πιάτα σύγχρονης ελληνικής κουζίνας.

    Ημεροβίγλι

    • Το φετινό καλοκαίρι, το Grace Hotel υποδέχεται το εμβληματικό Βαρούλκο, το βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο του Λευτέρη Λαζάρου.

    Οία

    • Άλλη μια νέα άφιξη υψηλής γαστρονομίας στο νησί είναι το Botrini’s, το κυκλαδίτικο αδερφάκι του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου του Έκτορα Μποτρίνι, το οποίο άνοιξε μέσα στο ξενοδοχείο Katikies Santorini.
    • Το εστιατόριο Alios Ilios του ξενοδοχείου Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa προτείνει πιάτα της ελληνικής και τοπικής κουζίνας με σύγχρονες πινελιές και θέα στο περίφημο ηλιοβασίλεμα.
    • Κλασική αξία στην Οία αποτελεί το Κόκκινο Ποδήλατο για ελληνική δημιουργική κουζίνα στη ρομαντική βεράντα του με θέα την καλντέρα.

    Αμμούδι

    Ακρωτήρι

    • Η Σπηλιά του Νικόλα είναι μία από τις πιο ιστορικές ταβέρνες του νησιού και μια απαραίτητη στάση για ολόφρεσκο ψάρι στα κάρβουνα.
    • Μια πολύ καλή ψαροταβέρνα στο Ακρωτήρι είναι και ο Γιώργαρος, με τα ψάρια να καταφθάνουν καθημερινά με τα καΐκια της οικογένειας.

    Περίβολος

    • Μετά το μπάνιο σας στην παραλία του Περίβολου, πιάστε τραπέζι στα Δίχτυα για πίτα του ψαρά (μπουρέκι με φρέσκο ψάρι, ρύζι και λαχανικά) και ψάρι στη γάστρα με θαλασσινό νερό και ελαιόλαδο.

    Πύργος

    • Η ταβέρνα Καλλίστη στον Πύργο αποτελεί αγαπημένη στάση για αυθεντική σαντορινιά και ελληνική κουζίνα με τοπικά υλικά.

    Έξω Γωνιά

    • Η ταβέρνα Μεταξύ μας στην Έξω Γωνιά είναι προορισμός από μόνη της. Εκτός από προσεγμένα πιάτα από τη σαντορινιά και την κρητική κουζίνα, προσφέρει και εξαιρετική θέα που φτάνει μέχρι την Ανάφη.

    Βλυχάδα

    • Στο Ψαράκι στη Βλυχάδα θα φάτε από ωραία ψημένα και τηγανητά ψάρια μέχρι νοστιμότατο σουβλάκι ξιφία.

    Μετακινήσεις

    Για ασφαλείς, αξιόπιστες και άνετες ιδιωτικές μεταφορές με ταξί ή mini bus στη Σαντορίνη, εμπιστευτείτε το mySantoriniTransfer.com που διαθέτει έναν σύγχρονο στόλο οχημάτων Mercedes Benz.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider