Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Ρόδος
    Sat 20.3°C
    Clouds

    5+1 λόγοι για να λατρέψετε τη Ρόδο

    ΡΟΔΟΣ
    Κείμενο: Travelgo Team
    5+1 λόγοι για να λατρέψετε τη Ρόδο

    Από τη μαγευτική μεσαιωνική πόλη μέχρι τις δεκάδες εντυπωσιακές παραλίες και τα «κρυμμένα» χωριά της ενδοχώρας, σας δίνουμε μερικούς καλούς λόγους για να επιλέξετε τη Ρόδο για τις διακοπές σας.

    Η Ρόδος είναι το νησί που έχει τον τρόπο να κάνει οποιονδήποτε να περνάει καλά: αυτόν που αναζητά κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα και έντονο nightlife, αυτόν που θέλει απλά να χαλαρώσει σε απέραντες παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά, αλλά κι εκείνον που επιθυμεί να περάσει ήρεμες οικογενειακές διακοπές. Το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας - και υπάρχουν πολλοί λόγοι γι’αυτό. Παρακάτω σας παραθέτουμε έξι λόγους για να κάνετε διακοπές στο «νησί των ιπποτών».

    Η μαγεία της Μεσαιωνικής Πόλης

    travelgo.gr
    H παλιά πόλη της Ρόδου σε παρασύρει σε ένα ταξίδι στο χρόνο (πηγή: Shutterstock)

    Η Παλιά Πόλη της Ρόδου είναι το κύριο αξιοθέατο του νησιού, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και μία από τις μεγαλύτερες και καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις της Ευρώπης. Μια πόλη ατμοσφαιρική και γεμάτη ζωντάνια, που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο το χθες με το σήμερα. Μια βόλτα εδώ αρκεί για να δείτε το πολύχρωμο ψηφιδωτό από τα σημάδια που άφησαν πίσω τους οι διαδοχικοί κατακτητές του νησιού. Από τη στιγμή που θα διασχίσετε μία από τις πύλες της, θα αισθανθείτε ότι βαδίζετε σε ένα κινηματογραφικό σκηνικό. Από το επιβλητικό Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου και την εμβληματική Οδό των Ιπποτών μέχρι την Πλατεία Ιπποκράτους και την οδό Σωκράτους, δεν χορταίνεις να περπατάς, να θαυμάζεις τα αξιοθέατα και να χαζεύεις τα μαγαζιά στα δρομάκια που σφύζουν από ζωή.

    Η διάσημη Λίνδος

    travelgo.gr
    Ιστορία, ομορφιά και τουρισμός συναντιούνται στη Λίνδο (πηγή: Shutterstock)

    Η Λίνδος είναι από μόνη της προορισμός και αξίζει να της αφιερώσετε τουλάχιστον μία μέρα. Ο παραδοσιακός αυτός οικισμός (50 χλμ. από την πόλη της Ρόδου) θυμίζει περισσότερο Κυκλάδες. Κάντε μια βόλτα στα δαιδαλώδη λιθόστρωτα σοκάκια με τα λευκά σπίτια και τα αρχοντικά των καπεταναίων, ανεβείτε στην επιβλητική Ακρόπολη που δεσπόζει πάνω στον ψηλό βράχο, απολαύστε την εκπληκτική θέα και στη συνέχεια κατηφορίστε για βουτιές στη μεγάλη παραλία που βρίσκεται κάτω από τον οικισμό και στον υπέροχο κόλπο του Αγίου Παύλου.

    Οι «κινηματογραφικές» Πηγές Καλλιθέας

    travelgo.gr
    Οι Πηγές Καλλιθέας είναι μία από τις ομορφότερες τοποθεσίες στο νησί (πηγή: Shutterstock)

    Σε απόσταση 9 χλμ. από την πόλη της Ρόδου, οι περίφημες Πηγές Καλλιθέας προσφέρουν έναν μοναδικό συνδυασμό φύσης, ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και ιστορίας. Είναι μια από τις ομορφότερες τοποθεσίες στο νησί. Εδώ πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα της ελληνικής ταινίας «Το Δόλωμα» με πρωταγωνίστρια την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Μια βόλτα στον χώρο θα σας μεταφέρει σε μιαν άλλη εποχή, απλώς παρατηρώντας τη μεγαλοπρέπεια του χώρου, τα εντυπωσιακά μωσαϊκά, την αίθουσα της Ροτόντας και την περίτεχνη διακόσμηση. Στις Πηγές Καλλιθέας μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας σε μια οργανωμένη παραλία με ψιλό βότσαλο, βραχάκια και κρυστάλλινα νερά. Το ειδυλλιακό τοπίο συμπληρώνεται από τα πεύκα και τους φοίνικες που αγκαλιάζουν τον κόλπο.

    Η ονειρική Κοιλάδα των Πεταλούδων

    travelgo.gr
    Η Κοιλάδα των Πεταλούδων αποτελεί καλοκαιρινό καταφύγιο της νυχτοπεταλούδας Panaxia Quadripunctaria (πηγή: Shutterstock)

    Η Κοιλάδα των Πεταλούδων είναι ένα από τα πιο διάσημα φυσικά αξιοθέατα του νησιού. Βρίσκεται κοντά στο χωριό Θεολόγος, σε απόσταση περίπου 25 χλμ. από το κέντρο της πόλης της Ρόδου. Αυτός ο σπάνιος βιότοπος της Ευρώπης αποτελεί καλοκαιρινό καταφύγιο της νυχτοπεταλούδας Panaxia Quadripunctaria. Κάθε χρόνο αμέτρητοι τουρίστες επισκέπτονται την Κοιλάδα των Πεταλούδων για να θαυμάσουν από κοντά αυτό το μοναδικό φαινόμενο. Πρόκειται για έναν πραγματικό επίγειο παράδεισο, ο οποίος απλώνεται σε μια έκταση 600 στρεμμάτων γύρω από τον ποταμό Πελεκάνο, με ξύλινα γεφυράκια, μονοπάτια, ρυάκια, λιμνούλες με νούφαρα, μικρούς καταρράκτες και αμέτρητα δέντρα.

    Τα γραφικά χωριά

    travelgo.gr
    Η γραφική Κοσκινού (πηγή: Shutterstock)

    Η Ρόδος έχει υπέροχα χωριουδάκια, κρυμμένα στην ενδοχώρα, που αξίζουν την προσοχή σας. Η Λαχανιά με τα καλοδιατηρημένα σπίτια είναι ένα από τα ομορφότερα χωριά του νησιού. Η πολύχρωμη Κοσκινού, πάρα την κοντινή της απόσταση από την πόλη της Ρόδου, διατηρεί τον παραδοσιακό χαρακτήρα της. Ο Έμπωνας είναι ένα χωριό-προορισμός για τους οινόφιλους και τους λάτρεις του καλού φαγητού. Μην παραλείψετε μια βόλτα στον Αρχάγγελο, το μεγαλύτερο χωριό της Ρόδου, με σύμβολο τον ναό του Αρχάγγελου Μιχαήλ με το πανύψηλο περίτεχνο καμπαναριό. Γραφικό χωριό με κύριο χαρακτηριστικό του τα τρεχούμενα νερά, είναι και η Ψίνθος, η οποία απέχει λίγα μόλις χιλιόμετρα από τη Κοιλάδα των Πεταλούδων.

    Παραλίες για αξέχαστες βουτιές

    travelgo.gr
    Η παραλία Άντονι Κουίν έχει το δικό της μύθο (πηγή: Shutterstock)

    Στη Ρόδο υπάρχουν παραλίες για κάθε γούστο. Χιλιόμετρα από τιρκουάζ νερά και ψιλή άμμο, πολυσύχναστες πλαζ με όλες τις ανέσεις αλλά και απομονωμένοι κολπίσκοι για ήσυχες βουτιές. Για μια γρήγορη βουτιά μέσα στην πόλη υπάρχει η οργανωμένη παραλία Έλλη με το περίφημο «τραμπολίνο» μέσα στη θάλασσα. Σε έναν μικρό και γραφικό κολπίσκο, 15 χλμ. από την πόλη της Ρόδου, θα συναντήσετε την παραλία Άντονι Κουίν. Η διάσημη παραλία έχει το δικό της μύθο, καθώς έγινε παγκοσμίως γνωστή από την ταινία «Τα κανόνια του Ναβαρόνε» που γυρίστηκε εκεί το 1961. Κάτω από τον βράχο στον οποίο δεσπόζει το φημισμένο μοναστήρι της Παναγίας της Τσαμπίκας, βρίσκεται η τεράστια παραλία Τσαμπίκα με την ψιλή χρυσαφένια άμμο και τα καταπράσινα νερά.

    Η παραλία Τσαμπίκα (πηγή: Shutterstock)
    Η χρυσαφένια παραλία Τσαμπίκα είναι μία από τις πιο όμορφες του νησιού (πηγή: Shutterstock)

    Πολύ καλές προτάσεις για μπάνιο είναι ακόμη η Τραγανού στο Φαληράκι και η τεράστια Αφάντου. Στη Λίνδο θα κολυμπήσετε στην παραλία με τη χρυσαφένια άμμο κάτω τον οικισμό, αλλά και στον μαγευτικό κόλπο του Αγίου Παύλου. Πιο νότια βουτήξτε στο Κιοτάρι και στο Γεννάδι.

    5+1 λόγοι για να λατρέψετε τη Ρόδο
    Το Πρασονήσι είναι ένα νησάκι που ενώνεται με μια λωρίδα άμμου με τη Ρόδο (πηγή: Shutterstock)

    Αν θέλετε να δείτε το πιο εντυπωσιακό τοπίο της Ρόδου και να κολυμπήσετε σε μια υπέροχη «διπλή» παραλία, τότε ο προορισμός σας βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο του νησιού και ονομάζεται Πρασονήσι. Η ιδιομορφία αυτής της μοναδικής παραλίας είναι το γεγονός ότι η θάλασσα από τη μία πλευρά της λωρίδας άμμου έχει πάντα κύμα, ενώ την ίδια στιγμή από την άλλη πλευρά είναι ήρεμη.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider