Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Ρόδος
    Sat 18.6°C
    Clouds

    Ρόδος: Κοσμοπολιτισμός και μεσαιωνική γοητεία

    ΡΟΔΟΣ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Ρόδος: Κοσμοπολιτισμός και μεσαιωνική γοητεία

    Το Travel by Reader.gr σας ταξιδεύει στους κορυφαίους προορισμούς για το 2022 με την AEGEAN

    Κοσμοπολίτικη αλλά και παραδοσιακή, η Ρόδος αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ευρώπη, προσφέροντας αναρίθμητα αξιοθέατα, με σημαντικότερο τη Μεσαιωνική Πόλη (Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO), δεκάδες εντυπωσιακές παραλίες και μεγάλη ποικιλία απολαύσεων για κάθε γούστο. Στη Ρόδο θα έχετε τόσα πράγματα να κάνετε, τόσα μέρη να δείτε, τόσες παραλίες να βουτήξετε, που μόλις φτάσετε δεν θα ξέρετε από πού να ξεκινήσετε.

    Πετάξτε στη Ρόδο με την AEGEAN για να απολαύσετε ένα μοναδικό μωσαϊκό εμπειριών στο νησί των Ιπποτών.

    Το Μανδράκι (πηγή: Shutterstock)
    Το Μανδράκι (πηγή: Shutterstock)

    Γιατί να πάτε

    Η μαγευτική μεσαιωνική πόλη, το Μανδράκι, η Λίνδος με το «κυκλαδίτικο» χρώμα, οι «κινηματογραφικές» Πηγές Καλλιθέας, η καταπράσινη Κοιλάδα με τις Πεταλούδες, η απέραντη Τσαμπίκα με τη χρυσή άμμο, το Πρασονήσι των σέρφερ. Ιστορία μεγάλη, αξιοθέατα σπουδαία, χιλιόμετρα τιρκουάζ παραλιών. Το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων είναι υπέροχο όλο τον χρόνο και δεν σε αφήνει στιγμή να βαρεθείς.

    Τα top αξιοθέατα

    Η πανέμορφη Παλιά Πόλη της Ρόδου είναι το κύριο αξιοθέατο του νησιού, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και μία από τις μεγαλύτερες και καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις της Ευρώπης. Περνώντας τις πύλες της, θα νιώσετε σαν να βρίσκεστε μέσα σε ένα κινηματογραφικό σκηνικό. Από το επιβλητικό Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου και την εμβληματική Οδό των Ιπποτών μέχρι την οδό Σωκράτους και τα οθωμανικά μνημεία, δεν χορταίνεις να την περπατάς. Πέρα από τα τουριστικά σημεία της Παλιάς Πόλης, θα ανακαλύψετε και πολλές ήσυχες γωνιές όπου μπορείτε πραγματικά να ευχαριστηθείτε την ατμόσφαιρά της.

    Η Παλιά Πόλη της Ρόδου (πηγή: Shutterstock)
    Η Παλιά Πόλη της Ρόδου (πηγή: Shutterstock)

    Έξω από τα τείχη της παλιάς πόλης, το Μανδράκι, το παλιό λιμάνι με τα επιβλητικά κτήρια από την εποχή της Ιταλοκρατίας και τα αγάλματα των ελαφιών, αποτελεί αγαπημένο σημείο για απογευματινούς περιπάτους και φωτογραφίες. Η βόλτα συνεχίζεται στο εμπορικό κέντρο με τα αμέτρητα εστιατόρια και καφέ.

    Σε απόσταση 9 χλμ. από την πόλη, οι Πηγές Καλλιθέας είναι ένα μνημείο απαράμιλλης ομορφιάς και ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής που αξίζει να δείτε. Το καλοκαίρι μη χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε τη φημισμένη Κοιλάδα των Πεταλούδων, καταφύγιο της νυχτοπεταλούδας Panaxia Quadripunctaria. Εναλλακτικά, κάντε μια εκδρομή στις Επτά Πηγές, κοντά στην Παναγία Τσαμπίκα, όπου θα βρείτε ένα υπέροχο τοπίο με πλατάνια και τρεχούμενα νερά.

    Αν σας ενδιαφέρει η Ιστορία, πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρο της Καμείρου, που υπήρξε μία από τις τρεις αρχαίες πόλεις της Ρόδου, αλλά και τον λόφο της Φιλερήμου στην Ιαλυσό, όπου βρίσκεται το μοναστήρι της Παναγίας Φιλερήμου.

    Η Λίνδος (πηγή: Shutterstock)
    Η Λίνδος (πηγή: Shutterstock)

    Ιστορία, ομορφιά και τουρισμός συναντιούνται στη Λίνδο, τον διάσημο παραδοσιακό οικισμό (50 χλμ. από την πόλη της Ρόδου) που θυμίζει περισσότερο Κυκλάδες. Απολαύστε τη βόλτα σας (ιδανικά νωρίς το πρωί) στα καλντερίμια με τα καπετανόσπιτα, ανεβείτε στην Ακρόπολη στην κορυφή του λόφου για να θαυμάσετε τη θέα και συνεχίστε με βουτιές στην παραλία κάτω από τον οικισμό και στον υπέροχο κόλπο του Αγίου Παύλου.

    Οι ωραιότερες παραλίες

    Ρόδος: Κοσμοπολιτισμός και μεσαιωνική γοητεία
    Το Πρασονήσι (πηγή: Shutterstock)

    Όποιο κι αν είναι το προφίλ των διακοπών σας, στο νησί των Ιπποτών υπάρχει η κατάλληλη παραλία για εσάς. Η διάσημη πλαζ Έλλη μέσα στην πόλη (ό,τι πρέπει για μια γρήγορη βουτιά), ο γραφικός κολπίσκος Άντονι Κουίν (που ονομάστηκε έτσι από τότε που ο γνωστός Αμερικανός ηθοποιός ερωτεύτηκε την παραλία στα γυρίσματα της ταινίας «Τα κανόνια του Ναβαρόνε»), η Τσαμπίκα με τη χρυσαφένια άμμο κάτω από τον βράχο όπου είναι χτισμένο το μοναστήρι της Παναγίας Τσαμπίκας, η τεράστια Αφάντου, η Τραγανού, η Καλλιθέα, ο Άγιος Παύλος, το Γεννάδι αλλά και το Πρασονήσι (ο παράδεισος των σέρφερ στο νοτιότατο μέρος της Ρόδου) είναι από τις παραλίες που δεν πρέπει να χάσετε.

    Τα πιο γραφικά χωριά

    Ρόδος: Κοσμοπολιτισμός και μεσαιωνική γοητεία
    Η Λαχανιά (πηγή: Shutterstock)

    Αγαπημένη βόλτα ντόπιων και επισκεπτών το χωριό Έμπωνας. Είναι πνιγμένο στο πράσινο, έχει παραδοσιακό χρώμα και φημίζεται για το κρασί και τα εκλεκτά κρέατά του, τα οποία μπορείτε να δοκιμάσετε στις ταβέρνες του χωριού. Η Λαχανιά με τα καλοδιατηρημένα σπίτια είναι ένα από τα ομορφότερα χωριά του νησιού. Επίσης, η πολύχρωμη Κοσκινού, πάρα την κοντινή της απόσταση από την πόλη της Ρόδου, διατηρεί τον παραδοσιακό χαρακτήρα της.

    Μυστικά από ντόπιους

    Αφιερώστε μία μέρα για να εξερευνήσετε τον Προφήτη Ηλία, το καταπράσινο βουνό της Ρόδου. Στους πρόποδες του, θα συναντήσετε ένα εγκαταλελειμμένο χωριό - φάντασμα: την Ελεούσα ή αλλιώς Καμποκιάρο. Το χωριό χτίστηκε το 1935 από τους Ιταλούς στα πρότυπα των δασικών χωριών των Ιταλικών Άλπεων. Η βόλτα στα γοητευτικά εγκαταλελειμμένα κτήρια θα σας μείνει αξέχαστη.

    Οι γεύσεις

    Επιβάλλεται να δοκιμάσετε μελεκούνια (τοπικά παστέλια που φτιάχνονται με μέλι, σουσάμι, αμύγδαλα, ξύσμα πορτοκαλιού και μπαχαρικά), πιταρούδια (ντόπιοι ρεβιθοκεφτέδες), σουπιόρυζο (ριζότο με μελάνι σουπιάς) και γιαπράκια (ροδίτικα ντολμαδάκια). Συνοδεύστε τα γεύματά σας με τα περίφημα κρασιά του ροδίτικου αμπελώνα.

    Κοντινές εξορμήσεις

    Η Ρόδος προσφέρει τα πάντα και είναι ανεξάντλητη, αλλά αν διαθέτετε περισσότερο χρόνο αξίζει να προσθέσετε στις διακοπές σας και κάποιες κοντινές εξορμήσεις σε πανέμορφα γειτονικά νησιά όπως η Σύμη, η Χάλκη και η Τήλος.

    Πώς να πάτε

    Ταξιδέψτε στην όμορφη Ρόδο με την AEGEAN! Κλείσε θέση εδώ!

    Δείτε το αφιέρωμα με τους κορυφαίους προορισμούς του μήνα

    Η παραλία Τσαμπίκα (πηγή: Shutterstock)
    Η παραλία Τσαμπίκα (πηγή: Shutterstock)
    Η παραλία Άντονι Κουίν (πηγή: Shutterstock)
    Η παραλία Άντονι Κουίν (πηγή: Shutterstock)
    Η παραλία Έλλη (πηγή: Shutterstock)
    Η παραλία Έλλη (πηγή: Shutterstock)
    Οι Πηγές Καλλιθέας (πηγή: Shutterstock)
    Οι Πηγές Καλλιθέας (πηγή: Shutterstock)
    Η Οδός των Ιπποτών στην Παλιά Πόλη της Ρόδου (πηγή: Shutterstock)
    Η Οδός των Ιπποτών στην Παλιά Πόλη της Ρόδου (πηγή: Shutterstock)
    Το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου (πηγή: Shutterstock)
    Το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου (πηγή: Shutterstock)
    Η πλατεία Ιπποκράτους στην Παλιά Πόλη της Ρόδου (πηγή: Shutterstock)
    Η πλατεία Ιπποκράτους στην Παλιά Πόλη της Ρόδου (πηγή: Shutterstock)
    Το Μανδράκι (πηγή: Shutterstock)
    Το Μανδράκι (πηγή: Shutterstock)

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider