Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Πόρος
    Sat 20.4°C
    Clear

    Δασκαλιό: Το «νησάκι του έρωτα» με τα τιρκουάζ νερά

    ΠΟΡΟΣ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Δασκαλιό: Το «νησάκι του έρωτα» με τα τιρκουάζ νερά

    Βρίσκεται απέναντι από την παραλία του Ρωσικού Ναυστάθμου στον Πόρο και έχει μόνο ένα γραφικό εκκλησάκι όπου έχουν γίνει πολλοί γάμοι.

    Η Ελλάδα είναι γεμάτη με μικρά, μαγευτικά και άγνωστα σε πολλούς νησάκια. Ένα από αυτά είναι το Δασκαλιό Πόρου, γνωστό και ως το «νησάκι του έρωτα». Βρίσκεται απέναντι από την παραλία του Ρωσικού Ναυστάθμου και προσεγγίζεται με βάρκα. Πρόκειται για μια ακατοίκητη νησίδα με ένα και μοναδικό κτίσμα - το γραφικό εκκλησάκι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου όπου έχουν γίνει πολλοί γάμοι.

    Το 2002, ο ΕΟΤ χρησιμοποίησε πλάνα του νησιού για τη διαφημιστική καμπάνια της χώρας μας στο εξωτερικό, δίνοντας στο καταπράσινο αυτό νησάκι το υπέροχο όνομα «Έρως». Μάλιστα, λένε ότι αν κοιτάξεις το νησάκι από ψηλά μοιάζει με καρδιά.

    travelgo.gr
    Πηγή: Travel Inspiration

    Δύο είναι οι πιο πιθανές εκδοχές για την ονομασία Δασκαλιό. Η μία θέλει το όνομα να οφείλεται σε παραφθορά της ιταλικής λέξης «scoglio», με την οποία οι Βενετοί σημείωναν στους χάρτες την παρουσία σκοπέλων και βραχονησίδων. Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή, το νησάκι ονομάστηκε έτσι γιατί κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας λειτουργούσε εκεί «κρυφό σχολειό».

    Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως το 1960, ο σκηνοθέτης Ροβήρος Μανθούλης έκανε εκεί μέρος των γυρισμάτων της κωμωδίας «Η Κυρία Δήμαρχος», με πρωταγωνίστρια τη Γεωργία Βασιλειάδου.

    Δείτε το Δασκαλιό Πόρου από ψηλά στο βίντεο του Travel Inspiration:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider