Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 25.3°C
    Clear

    Άφησσος: Ένας προορισμός με νησιώτικο χρώμα στο Πήλιο

    ΠΗΛΙΟ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Άφησσος: Ένας προορισμός με νησιώτικο χρώμα στο Πήλιο

    Το παραθαλάσσιο χωριό του Παγασητικού συνδυάζει αρμονικά το νησιώτικο χρώμα με τα πηλιορείτικα στοιχεία.

    Τι θα λέγατε για μια θαλασσινή απόδραση στο Πήλιο και στα χωριά του Παγασητικού; Η Άφησσος απέχει μόλις 25 χλμ. από τον Βόλο και αποτελεί ένα υπέροχο παραθαλάσσιο θέρετρο όπου το νησιώτικο χρώμα συνδυάζεται με τα πηλιορείτικα στοιχεία. Το χωριό είναι χτισμένο αμφιθεατρικά και αγκαλιασμένο από πλούσια φύση.

    Σύμφωνα με τον μύθο, ο Ιάσονας και οι Αργοναύτες του, είχαν σταματήσει στην Άφησσο για να ανεφοδιαστούν πριν συνεχίσουν το ταξίδι τους στην αναζήτηση του Χρυσόμαλλου Δέρατος. Μάλιστα, η πλατεία του χωριού ονομάζεται «Αργοναύτες», προς τιμήν αυτού του μύθου.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ο παραλιακός δρόμος του χωριού είναι γεμάτος μικρά ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ουζερί, ταβέρνες, καφέ και μπαρ, αλλά η Άφησσος διατηρεί το παραδοσιακό της χρώμα.

    Λίγο πριν μπείτε στο χωριό, θα συναντήσετε την παραλία Καλλιφτέρη, μία από τις ωραιότερες του Παγασητικού κόλπου. Είναι οργανωμένη, με μεγάλη αμμουδιά με ψιλή άμμο και κρυστάλλινα ρηχά νερά. Στην Άφησσο θα βρείτε επίσης την παραλία Λαγούδι, δίπλα στο λιμανάκι του οικισμού, καθώς και την αμμώδη παραλία Αμποβός.

    Δείτε το βίντεο του Travel Inspiration:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider