Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 24.1°C
    Clouds

    Αγία Κυριακή: Το γραφικό ψαροχώρι του Πηλίου που θυμίζει νησί

    ΠΗΛΙΟ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Αγία Κυριακή: Το γραφικό ψαροχώρι του Πηλίου που θυμίζει νησί

    Η Αγία Κυριακή, το επίνειο του χωριού Τρίκερι στο νοτιότερο σημείο του Πηλίου, αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους αναζητούν γαλήνιες διακοπές με νησιώτικη ατμόσφαιρα

    Το νότιο Πήλιο με πανέμορφες παραλίες και γραφικά χωριά πραγματικά ησυχαστήρια, ζωντανεύει κυρίως το καλοκαίρι και έχει το δικό του ιδιαίτερο χαρακτήρα. Ιδανικός προορισμός για όσους τους αρέσουν οι διακοπές με αυτοκίνητο, η πεζοπορία σε σκιερά μονοπάτια και οι βουτιές σε σμαραγδένιες θάλασσες, αυτή η πλευρά του βουνού των Κενταύρων κρύβει πολλές ομορφιές.

    travelgo.gr

    Στο νοτιότερο σημείο του Πηλίου, σε απόσταση 75 χλμ. από το Βόλο, η Αγία Κυριακή, το επίνειο του ναυτικού χωριού Τρίκερι, είναι ένα από τα ομορφότερα ψαροχώρια της περιοχής. Δεν μπαίνεις σε καράβι και όμως νιώθεις σαν να είσαι σε νησί.

    Αν και απέχει μόλις μία ώρα και κάτι από το Βόλο, με το που φτάνεις σε αυτό τον παραδοσιακό οικισμό νιώθεις ότι ο χρόνος κυλάει πιο αργά. Τα στενά του χωριού και το γραφικό λιμανάκι όπου αράζουν τα ψαροκάικα σε ταξιδεύουν στην Ελλάδα άλλων εποχών, ενώ το φαγητό στα ταβερνάκια δίπλα στη θάλασσα είναι πραγματικά απολαυστικό.

    travelgo.gr

    Από την Αγία Κυριακή ξεκινάει ένα λιθόστρωτο παραδοσιακό καλντερίμι για το χωριό Τρίκερι, που είναι χτισμένο στην κορυφή του λόφου. Μια διαδρομή διάρκειας περίπου 30 λεπτών, που σας προσφέρει μαγευτική θέα. Επίσης, μπορείτε να ακολουθήσετε την παραλιακή διαδρομή περίπου 20 λεπτών μέσω του γραφικού λιμανιού της Γεροπλίνας που καταλήγει στο Φάρο, ο οποίος κατασκευάστηκε το 1864 από την Γαλλική Εταιρία Φάρων.

    travelgo.gr

    Αξίζει να πάρετε το καραβάκι από τον Αλογόπορο για να πάτε στο νησάκι Παλαιό Τρίκερι. Το μοναδικό κατοικημένο νησί του Παγασητικού είναι ένα μέρος που μοιάζει να έχει ξεχάσει για τα καλά ο χρόνος. Το νησάκι είναι κατάφυτο και διαθέτει θαυμάσιες παραλίες με πρασινογάλαζα νερά, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει και το μοναστήρι της Παναγίας του 19ου αιώνα που βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του.

    Δείτε την Αγία Κυριακή από ψηλά στο βίντεο

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider