Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Πιερία
    Thu 12°C
    Clouds

    Όλυμπος: Δείτε από ψηλά τα δάση και τους καταρράκτες του μυθικού βουνού

    ΠΙΕΡΙΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Όλυμπος: Δείτε από ψηλά τα δάση και τους καταρράκτες του μυθικού βουνού

    Απολαύστε εντυπωσιακά πλάνα με drone από την υπέροχη φύση του Ολύμπου, του μυθικού βουνού που εξάπτει τη φαντασία των επισκεπτών από κάθε γωνιά του κόσμου

    Όλυμπος. Μυθικός, επιβλητικός, μυστηριώδης. Είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας, ο πρώτος Εθνικός Δρυμός της χώρας, Διατηρητέο Οικοσύστημα της UNESCO και κατοικία των δώδεκα θεών. Το εντυπωσιακό υψόμετρο (2.918 μ.), τα μοναδικά φυσικά τοπία και η μυθική γοητεία του το καθιστούν πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες από κάθε γωνιά του κόσμου.

    Διαβάστε ακόμη: Lonely Planet: 10 θαύματα της φύσης που πρέπει να δεις στην Ελλάδα

    Το βουνό των θεών αποτελεί δημοφιλή προορισμό για πεζοπόρους, ορειβάτες και αναρριχητές που θέλουν να απολαύσουν την περιπλάνηση στις πλαγιές του και να κατακτήσουν τις κορυφές του, αλλά και για τους λάτρεις των ορεινών αποδράσεων σε γραφικά χωριά μέσα στην πανέμορφη φύση. Αν είστε από τους τυχερούς και δεινούς ορειβάτες και δείτε από κοντά τον «Θρόνο του Δία» (κορυφή Στεφάνι), η εικόνα θα σας μείνει αξέχαστη.

    Ο Όλυμπος φιλοξενεί μια απίστευτη ποικιλία χλωρίδας και πανίδας. Απόκρημνες κορυφές, βαθιές χαράδρες, φαράγγια, ρεματιές, καταρράκτες και πυκνά δάση, συνθέτουν ένα σπάνιο μωσαϊκό με εικόνες μοναδικής ομορφιάς.

    Το κανάλι Nature with drone makis theodorou πέταξε πάνω από το μυθικό βουνό και κατέγραψε εντυπωσιακά πλάνα.

    Απολαύστε την υπέροχη φύση του Ολύμπου στο βίντεο

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider