Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Πάργα
    Thu 13.1°C
    Rain

    Πάργα: Η μαγεία της καλοκαιρινής Ηπείρου

    ΠΑΡΓΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Πάργα: Η μαγεία της καλοκαιρινής Ηπείρου

    Διακοπές στην Πάργα σημαίνει βουτιές σε εξωτικά νερά, βόλτες σε νησιώτικα σοκάκια και θρυλικά κάστρα που αγναντεύουν το Ιόνιο. Η γοητευτική παραθαλάσσια κωμόπολη της Ηπείρου μοιάζει βγαλμένη από καρτ ποστάλ

    Η Πάργα δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα ένα νησί. Οι εκπληκτικές παραλίες στα λαμπερά γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου και ο αμφιθεατρικά χτισμένος οικισμός με τα όμορφα σπίτια και τα στενά σοκάκια, έχουν κάνει αυτή τη γραφική παραθαλάσσια κωμόπολη της Ηπείρου έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για καλοκαιρινές αποδράσεις με αυτοκίνητο.

    Τα πολύχρωμα σπίτια που ανηφορίζουν στον λόφο, o γραφικός όρμος όπου κουρνιάζει το κατάφυτο νησάκι της Παναγιάς και το επιβλητικό ενετικό κάστρο δημιουργούν μία από τις πιο εντυπωσιακές καρτ ποστάλ της Ελλάδας. Εκεί όπου η Ήπειρος συναντά το Ιόνιο θα ανακαλύψετε ένα ξεχωριστό σκηνικό για ήρεμες διακοπές με νησιωτικό αέρα.

    Διαβάστε ακόμη:

    Οι υπέροχες παραλίες της Πάργας

    Πάργα: Η μαγεία της καλοκαιρινής Ηπείρου
    Πηγή: Shutterstock

    Δυνατό χαρτί της Πάργας είναι οι εντυπωσιακές παραλίες της. Εντός της πόλης συναντά κάποιος το Κρυονέρι, που αντικρίζει το Νησάκι της Παναγιάς. Δίπλα ακριβώς προς τα ανατολικά βρίσκεται το Πίσω Κρυονέρι μια μικρή παραλία επίσης εντός του οικισμού της Πάργας που περιστοιχίζεται από ψηλούς βράχους. Στα δυτικά της Πάργας εκτείνεται η ίσως πιο γνωστή παραλία της περιοχής, ο Βάλτος.

    Πάργα: Η μαγεία της καλοκαιρινής Ηπείρου
    Πηγή: Shutterstock

    Στα ανατολικά, 3 χλμ. έξω από την πόλη, υπάρχει η παραλία Λίχνος, η οποία έχει και δύο μικρά θαλάσσια σπήλαια. Η παραλία είναι αμμώδης, αλλά έχει και σημεία με χαλίκια και θεωρείται μία από τις πιο όμορφες.

    Πάργα: Η μαγεία της καλοκαιρινής Ηπείρου
    Πηγή: Shutterstock

    Περίπου 6 χλμ. ανατολικά από την Πάργα, μετά τον υδροβιότοπο του Καλοδικίου, υπάρχει ο Αϊ Γιαννάκης, ενώ κοντά στο χωριό Αγιά θα συναντήσετε το μαγευτικό κόλπο Σαρακήνικο. Άγιος Σώστης, Σπαρτίλα και Πωγωνιά είναι μερικές ακόμη από τις παραλίες που αξίζει να δείτε, αν υπάρχει η δυνατότητα σκάφους.

    Τι να κάνετε στην Πάργα

    Πάργα: Η μαγεία της καλοκαιρινής Ηπείρου
    Πηγή: Shutterstock
    • Κάντε μια βόλτα στα λιθόστρωτα καλντερίμια της παλιάς πόλης και ανακαλύψτε τις ολάνθιστες γειτονιές με τα φροντισμένα σπιτάκια και τα πολύχρωμα αρχοντικά.
    • Απολαύστε την καλύτερη θέα στο Ιόνιο ανηφορίζοντας προς το επιβλητικό ενετικό κάστρο, το οποίο οικοδομήθηκε από τους Νορμανδούς τον 14ο αιώνα και έλαβε τη σύγχρονη μορφή του από τους Ενετούς. Στον κεντρικό χώρο, μάλιστα, έχουν ανακατασκευαστεί δύο κεντρικά κτήρια που φιλοξενούν θεατρικές παραστάσεις και εκθέσεις.
    Πάργα: Η μαγεία της καλοκαιρινής Ηπείρου
    Πηγή: Shutterstock
    • Ακόμα και κολυμπώντας μπορείτε να πάτε στο καταπράσινο νησάκι της Παναγίας, απέναντι από το λιμάνι της Πάργας, το οποίο οφείλει το όνομά του στην εκκλησία της Παναγίας με το γραφικό καμπαναριό που βρίσκεται εκεί. Στο ψηλότερο σημείο του νησιού υπάρχει ένα πανέμορφο κάστρο, που χτίστηκε από τους Γάλλους κατακτητές το 1808.
    • Ανάμεσα από την Ανθούσα και την Αγιά σε ύψωμα που δεσπόζει όλης της περιοχής της Πάργας, είναι χτισμένο το επιβλητικό κάστρο του Αλή Πασά. Το κάστρο χτίστηκε το 1814 από τον Αλή Πασά των Ιωαννίνων, με στόχο να αποτελέσει το ορμητήριό του κατά την πολιορκία της Πάργας.
    • Αξίζει να βάλετε στο πρόγραμμά σας μια επίσκεψη στο σπουδαιότερο νεκρομαντείο της αρχαιότητας, το Νεκρομαντείο του Αχέροντα, που βρίσκεται περίπου 20 χλμ. από την Πάργα.

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider