Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Tue 18.7°C
    Clouds

    Δρένια: Ο γαλαζοπράσινος παράδεισος της Χαλκιδικής

    ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Δρένια: Ο γαλαζοπράσινος παράδεισος της Χαλκιδικής

    Tα έξι νησάκια που ονομάζονται Δρένια ή Γαϊδουρονήσια, απέναντι από την Ουρανούπολη της Χαλκιδικής, έχουν μαγευτικά τοπία, χρυσές αμμουδιές και γαλαζοπράσινα νερά που θα σας προσφέρουν την απόλυτη καλοκαιρινή χαλάρωση.

    Μπορεί να μην το γνωρίζετε, άλλα η Χαλκιδική έχει και παραδεισένια - και άγνωστα σε πολλούς - νησάκια με παρθένα τοπία και γαλαζοπράσινες παραλίες που προσφέρουν το ιδανικό σκηνικό για να χαλαρώσεις και να απολαύσεις τον ήλιο και τη θάλασσα.

    Απέναντι από την Ουρανούπουλη - ή αλλιώς, την πύλη του Αγίου Όρους- και σε κοντινή απόσταση από την Αμμουλιανή (το μοναδικό κατοικημένο νησί της Χαλκιδικής), υπάρχει ένα σύμπλεγμα από 6 μικρά και ακατοίκητα νησάκια που θυμίζουν παράδεισο: τα Δρένια ή Γαϊδουρονήσια.

    Δρένια: Απόδραση στη «Γαλάζια Λίμνη» της Χαλκιδικής

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Τα Δρένια μπορείτε να τα επισκεφτείτε με δικό σας σκάφος ή με καραβάκια από την Αμμουλιανή ή το λιμάνι της Ουρανούπολης (η διαδρομή διαρκεί περίπου 15 λεπτά για το μεγάλο νησάκι). Το σύμπλεγμα πήρε το όνομά του από το μεγαλύτερο σε έκταση νησάκι, τα Δρένια. Νοικιάζοντας βάρκα μπορείτε να επισκεφτείτε και τα μικρότερα νησάκια, Φέτη, Πέννα, Άρτεμις κ.ά. Δεν τα έχουν αποκαλέσει τυχαία «Καραϊβική» της Χαλκιδικής και «Γαλάζια Λίμνη». Στα Δρένια θα βρείτε πανέμορφες αβαθείς και αμμώδεις παραλίες με διάφανα νερά, αλλά και απόκρημνες βραχώδεις ακτές, από που φαίνεται στο βάθος το Άγιο Όρος.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Στο μεγαλύτερο νησί η παραλία είναι οργανωμένη και υπάρχει μπαρ και ταβέρνα όπου μπορείτε να απολαύσετε ψάρια και θαλασσινά αλιευμένα από τον κόλπο του Αγίου Όρους. Στα υπόλοιπα νησάκια δεν υπάρχει καμία υποδομή. Τα δύο μικρότερα από τα έξι νησάκια έχουν μικρές «πριβέ» παραλίες, με τους βράχους να σχηματίζουν λιμνούλες με ρηχά νερά. Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας μάσκα και βατραχοπέδιλα για να εξερευνήστε τον πλούσιο βυθό.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock
    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock
    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock
    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Μια πτήση με drone πάνω από τα Δρένια

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider