Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Mon 18.7°C
    Clear

    Ελατού: Ένα καταπράσινο χωριό-ησυχαστήριο στην Ορεινή Ναυπακτία

    ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Ελατού: Ένα καταπράσινο χωριό-ησυχαστήριο στην Ορεινή Ναυπακτία

    Ένας οικονομικός προορισμός πνιγμένος στα έλατα, για καστανομαζέματα και όχι μόνο. Αυτή είναι η Ελατού της Ορεινής Ναυπακτίας.

    Η Ορεινή Ναυπακτία με τα παραδοσιακά χωριά της είναι ιδανικός προορισμός για low budget αποδράσεις στην αγκαλιά της φύσης. Αφήνοντας πίσω σας τη Ναύπακτο, με κατεύθυνση τα ορεινά της περιοχής, οι φιδίσιοι, ανηφορικοί δρόμοι θα σας οδηγήσουν σε χωριά που πνίγονται στο πράσινο, σε αλπικά τοπία και σε μονοπάτια μέσα σε ατελείωτα δάση.

    Η Ελατού είναι μία από τις στάσεις που πρέπει να κάνετε στην περιοχή. Ένα χωριό «όνομα και πράμα», αφού είναι χωμένο μέσα στα έλατα στην πλαγιά ενός βουνού, σε υψόμετρο 1.050 μέτρων. Πέτρινα σπίτια, ήρεμα καλντερίμια και υπέροχη θέα στις κατάφυτες πλαγιές που αγκαλιάζουν το χωριό, προσφέρουν το ιδανικό σκηνικό για χαμηλών τόνων αποδράσεις μέσα στη φύση, όλες τις εποχές.

    travelgo.gr
    Πηγή: Travel Inspiration

    Το χωριό είναι χτισμένο στις πλαγιές του Κερασοβουνίου, στις νότιες απολήξεις της οροσειράς των Βαρδουσίων και απέχει περίπου 50 χλμ. από την πόλη της Ναυπάκτου. Στο κέντρο του χωριού δεσπόζει η τρίκλιτη βασιλική εκκλησιά της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, χτισμένη από Ηπειρώτες τεχνίτες από το 1864. Την ίδια χρονιά χτίστηκε και το σχολείο του οικισμού, το οποίο όμως λόγω φθοράς κατεδαφίστηκε και χτίστηκε εκ νέου στα μέσα του προηγούμενου αιώνα. Σήμερα, στεγάζει τα γραφεία της τοπικής κοινότητας καθώς και την κοινοτική βιβλιοθήκη.

    travelgo.gr
    Πηγή: Travel Inspiration

    Αν βρεθείτε στο χωριό τον Οκτώβριο, θα έχετε την ευκαιρία να βιώσετε την εμπειρία του καστανομαζέματος και να απολαύσετε την ξεχωριστή γιορτή Κάστανου και Τσίπουρου.

    Στο χωριό υπάρχει το ξενοδοχείο «Η Ελατού», κρυμμένο μέσα στην υπέροχη φύση. Η Ελατού αποτελεί ιδανική βάση για εξορμήσεις στα χωριά της περιοχής αλλά και στα γύρω δάση που επιφύλασσουν πολλές υπέροχες εκπλήξεις.

    Δείτε την Ελατού στο βίντεο του Travel Inspiration:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider